-sum- Dduman burda yazanalri görünce kaç saattir forumda yazanları okuyorum videolar izliyorum 25 altı sikintiliymis 28 mm olanlara da hep fitil iğne istirahat vs vermişler.. bana hiç bişey demediler şuan çok tedirgin oldum bana doktor da perinatolojiydi detaylı da ama
ezgisanlikose Dilekkakk Bende instagram üzerinden Sinem Duman videolarıyla başladım egzersizlere daha 3 gün oldu ama devam edicem sonuna kadar
Dduman -sum- net bildiğim birşey değil bende bir yerde okudum yada izledim 25 üstü olması gerektiğini benim doktorum da sadece uzunluk iyi dedi geçti şu kadar falan demedi aynı hafta amniyosentez oldum Prof da aynı şekilde baktı güzel dedi bi değer vermediler bile o yüzden kaç mm bilmiyorum
TheMuhtesem -sum- benim 27diydi ve perinotolog yakın takibe aldı. 25 altı riskli serklaj yapılıyor genelde. Ben haftalık iğne kullandım. Şimdi 2.bebeğime hamileyim gene yakın takipliyim. Bence işinin uzmanı bir perinotologla da görüşün riske atmayın çünkü bende bu uzunlukta spor vs yasaktı
-sum- TheMuhtesem sizin karından mi ölçüldü alttan mi acaba ? Benim karından bakıldı perinatog baktı aslında ama hiçbisey demedi.. kadın doğuma gidicem tekrar belki yönlendirirler perinatolojiye
-sum- TheMuhtesem kaçıncı haftaya kadar iğne kullandınız ? Ne zaman dogumunuz oldu ? İstirahat süreciniz nasıl oldu.. birden kafam çok karıştı ne olmalı nasıl olmalı bilmiyorum
TheMuhtesem -sum- 32ye kadar iğne kullandım. 37+2 de normal doğumum oldu sancım geldiği için. Aslında hareketlerdeki kısıtlama ekstra efor gerektiren şeylerdi sadece. Günlük hayatıma devam ettim. Ağır kaldırmak, yorucu aktivite vs yasaktı
-sum- TheMuhtesem o süreçte uzama oldu mu yeniden acaba ölçümlerde ? Yani 27 den yükseğe çıktı mı iğne kullanıp dikkat ettiğiniz için genelde yükseliyormuş sanriim ama
TheMuhtesem -sum- olmadı. Doktora başta ben de sormuştum uzama olur mu diye öyle birşey imkansız demişti, farklı hastanelere de kontrol ettirdiğimde ölçüler yaklaşık olarak aynıydı
-sum- TheMuhtesem 25 lerden 35 lere çıkmış o kadar kişi okudum ki ondan şaşırdim.. bende yürüyüş filan yapıyordum dikkat edeyim ölçümü iyice netlestirene kadar o zaman
minikbebegim06 Anneolmakisteyen neden hemen ters cevap veriyorsunuz doktoruma sordum sizce neye başlayım diye belirtmemissiniz ben de iyi niyetle tavsiye verdim.