Blale Haftadan itibaren başladım bende pilatese. Haftada 2 gün devam ediyorum. En büyük avantajı sırt ağrılarımı hafifletti. 29 haftalığım artık pelvis kalça hareketlerine başladı. Tavsiye ediyorum tabi ama yine de en etkili egzersiz yürüyüş diyor herkes
myavocado fatosf_22 Anneolmakisteyen ben hamilelik boyunca pilates yapmıştım uzman eşliğinde gerçekten her türlü egzersiz tabi gebeliğe uygun olmak kaydı ile çok vok faydalı. Hem fiziksel hem ruhen iyi hissediyor insan kendini, doğumu kolaylaştırma, bel ağrılarını azaltmaya da yardımcı oluyor. Ama her zaman bir salona gidip uzman ile çalışmak mümkün olmayabiliyor, hem pahalı olabiliyor hem de vakit açısından, o zaman da pes etmeyip evde birşeyler yapmak lazim. Hamilelik Döneminde Evde Yapabileceğiniz 8 Güvenli Egzersiz’ https://www.mutluanneleriz.com/hamilelik-doneminde-evde-yapabileceginiz-8-guvenli-egzersiz/ Gebelikte egzersiz konulu blog yazısına göz atabilirsiniz bu konuda.
Dilekkakk Anneolmakisteyen YouTube da simge dumanın videolarını izleyip yapıyordum baya iyi geliyordu rahatlıyordum doguma da faydası olduğuna inanıyorum ama ben yürüyüş de yapıyordum
ezgisanlikose Dilekkakk Bende instagram üzerinden Sinem Duman videolarıyla başladım egzersizlere daha 3 gün oldu ama devam edicem sonuna kadar
TheMuhtesem Anneolmakisteyen ben 16.haftada fizyoterapist eşliğinde aletli pilatese başladığımda kasılmalarımı tetiklemişti doktorum yasaklamıştı. Rahim ağzı uzunluğum kısa çıkmıştı o yüzden doktorunuz rahim ağzınızı ölçmeden kendi başınıza özellikle ilk 3 ay başlamamalısınız. Doktor sakınca görmezse YouTube ve instagramda simge duman var ben beğeniyordum zamanında, inceleyebilirsiniz
-sum- TheMuhtesem rahim ağzı uzunluğu kaç kaç arasında olmalı ben geçen hafta detayliya girdim 20. Haftada 28 mm çıktı bişey demediler ama sonuçla ilgili
Aserpil Anneolmakisteyen bende bugün başlama kararı aldım . Bel fıtığı var kalçaya vuruyor ve beni inanılmaz rahatsız ediyor. Birde 3.5 yaşında hareketli bir oğlum var ona yetişebilmem incin vücudumu harekete geçirmem lazim
TheMuhtesem -sum- benim 27diydi ve perinotolog yakın takibe aldı. 25 altı riskli serklaj yapılıyor genelde. Ben haftalık iğne kullandım. Şimdi 2.bebeğime hamileyim gene yakın takipliyim. Bence işinin uzmanı bir perinotologla da görüşün riske atmayın çünkü bende bu uzunlukta spor vs yasaktı
-sum- Dduman burda yazanalri görünce kaç saattir forumda yazanları okuyorum videolar izliyorum 25 altı sikintiliymis 28 mm olanlara da hep fitil iğne istirahat vs vermişler.. bana hiç bişey demediler şuan çok tedirgin oldum bana doktor da perinatolojiydi detaylı da ama
Dduman -sum- net bildiğim birşey değil bende bir yerde okudum yada izledim 25 üstü olması gerektiğini benim doktorum da sadece uzunluk iyi dedi geçti şu kadar falan demedi aynı hafta amniyosentez oldum Prof da aynı şekilde baktı güzel dedi bi değer vermediler bile o yüzden kaç mm bilmiyorum
-sum- TheMuhtesem sizin karından mi ölçüldü alttan mi acaba ? Benim karından bakıldı perinatog baktı aslında ama hiçbisey demedi.. kadın doğuma gidicem tekrar belki yönlendirirler perinatolojiye
-sum- TheMuhtesem kaçıncı haftaya kadar iğne kullandınız ? Ne zaman dogumunuz oldu ? İstirahat süreciniz nasıl oldu.. birden kafam çok karıştı ne olmalı nasıl olmalı bilmiyorum
TheMuhtesem -sum- 32ye kadar iğne kullandım. 37+2 de normal doğumum oldu sancım geldiği için. Aslında hareketlerdeki kısıtlama ekstra efor gerektiren şeylerdi sadece. Günlük hayatıma devam ettim. Ağır kaldırmak, yorucu aktivite vs yasaktı