Melike2535 Fatmaacylnn evet d vitamini ve b12 çok düşük dedi vitamin yazdı ayriyeten bir diyet listesi hazırlayıp ona uymamı günlük yarım saat güneş altında kalmamı istedi birde egzersiz ve suyu ihmal etmeden iç dedi iki hafta sonra gidicem
umutluanneadayi Melike2535 ben yatmadan önce 1 yemek kaşığı üzüm pekmezine 2-3 damla limon sıkıp içiyorum demiri yükseltiyor ve kan yapıyor iyi geliyor 🙃
yenibirannis Melike2535 evet benimde d ve B 12 eksik olduğu için bi kimyasal geçirdim daha sonra olmadı sonra dr folik asit önerdi folik asite başladığım ay hamile kaldım😌
Melike2535 yenibirannis ben folik asit sürekli kullanıyorum ama hep kimyasal oldu ne yaptiysamda bize hep sebepsiz infertilite diyip durdular ama aslında en ufak bisey bile engel olabiliyormuş doktor olup bu vitamine nasıl baktırmadılar bu zamana kadar şaşırıyorum
Pinar6161 Melike2535 benim d vitamini düşük haftada 2 kez içtiğim dcolefor verdi. Aşılama,tüp bebek denedik oluşmadı. Sonra Allah doğal yolla gebelik nasip etti ilacı bıraktırdılar bana . 8 haftalık düşük oldu 🥲 bırakmamak mı gerekiyordu offff
Birmelegingunlugu Pinar6161 d colefor un içerdiği d vit miktarı aşırı fazla, gebelikte bu doz bebek için riskli. D colefor gebelikte kullanılamaz, onun yerine daha düşük dozda olan d vitamini formları var damlalar şeklinde. Onlardan başlanır gebelikte.
Ayse0575 Melike2535 tabi ki d vitamini önemli ben folik asitin yanında d vitamini takviyeside alıyordum gebe kalmadan önce
umutluanneadayi Melike2535 hayır hiç bir yan etkisi yok gebe olmama rağmen kullanıyorum olsa hiç söylemem c vitamini ile direk kana karışıyormuş
Ftmnnr Melike2535 mümkün değil zamanı gelmemiştir çünkü benim bir tanıdığımın d vitamini ve B12 eksikliği yerlerdeydi iğne verdiler iğneye gitmedi gebelik düşünmüyordu Asla hamile kaldığını öğrendi vitaminile alakalı olduğunu düşünmüyorum
Birmelegingunlugu umutluanneadayi d colefor ilacını gebeyken kullanamazsın bebek için riskli derece dozda d vit içeriyor. Onun yerine daha düşük dozda d vit formları var doktoruna söylersen onlardan başlar yoksa kendi başına bu şekilde devam edersen bebeğe zarar veriyorsun haberin olsun.
Nacyax Melike2535 evet canım benimki 4 küsür bişeydi bi seneden fazla çocuk istiyorduk olmuyordu bi kimyasal geçirdim daha sonra doktoruma sordum böyle bişey varmış diye bi ay d vitamini kullandım sonra hamile kaldım tam olarak ilgisi varmıydı bilmiyorum ama benim ki bu şekilde oldu 🥰
umutluanneadayi Birmelegingunlugu galiba karıştırdınız beni ben üzüm pekmezi için dedim kullandığım şeyi ve doktoruma danıştım sorun olmayacağını söyledi. o zaman hiç bir zaman üzüm pekmezi ve C vitamini içeren bi şeyler yiyip içmemiz lazım