Bana etrafimdakiler hep doktorlar cok abartiyor, bilmem kimin kinede geri demislerdi deyip hep yumusattilar sureci, ama iyi ki normal rutine devam etmeyip doktorumun sıkı takibine kulak vermisim. Hep para tuzagi mi acaba diye düşündüm, simdi diyorum ki iyi ki doktoruma ratlamisim. Hic bir belirti yoktu, tansiyon yüksek ama bi belirti yok, zehirleniyorum ama belirti yok. Eve gidebilirim, hatta doktora da gitmeye bilirdim. Yeni dogan yogun bakimdan bu sikayetle dogum yapan oyle anneler var ki, lütfen bu geriligi dikkate alin, tansiyon olcumlerine mutlaka dikkat edin. Doktorum bize onceligimiz onu sag cikartmak dedi hep oyle kiziyodum ki, ne var sanki 34 haftadayim ne olabilir ki acil dogum olur anca diyordum. Ama saatlerin bile onemi var zehirlenme basladiginda. Preeklamsi arastirin lutfen, bebegi plesenta beslemeyince karim gelişimi gerilemeye baslar, beraberinde tansiyon yukselir çünkü kan basinci damarlari yormaya baslar. Buda gebelik zehirlenmesine yol acar. Ve 34 haftadan sonrasi cok risk tasir.