Merhaba doğum yapalı tam 45 gün oldu yazmak için anca fırsat buldum. Yedi ekim saat 22.15gibi youtubeden activating labor egzersizini 45dk arayla iki kere yaptım (ertesi gün 15.30da doktora randevum vardı) 39+5haftalık oldum saat 01.20de nişanım geldi. Sancım vs yoktu eşimide kaldırmadım o yüzden bir kere daha o egzersizi yapıp bol bol çömelme yaptım sonra uyudum. Tam 06.00da şiddetli ağrıyla uyandım sancı gelmeye başlamıştı dakika tuttuğumda 5dakikada bir düzenli şekilde geliyordu, hemen youtubeden kolay doğum duasını açtım o okunurken bende çömelme hareketleri yaptım. Sancı direkt 5dk da bir ile başladığı için şaşkındım ama panik yapmadım dayanılmayacak bir şey yoktu randevu saatime kadar sıkıntı olmazsa dayanırım diye düşündüm. Sancı geldiğinde bol bol derin nefes alıp verdim. Saat 8olduğunda artık eşimi kaldırdım sancılarım başladı doğuruyorum diye😂 sancı girdikçe belime masaj yaptı. O ara hemen sıcak suyla duş aldım. Duştan çıktım saat 9du ve kanamam başladı mecbur artık hastaneye gitmek için hazırlandık. Hastaneye girdiğimde saat 10du açıklık muayenesi yapıldı ve ultrasonla bakıldı. Açılman 5 cm dedi doktor kaç saattir sancı çekiyorsun dedi 4saat oldu dedim ilk doğumum olduğu için çok şaşırdı açılman hızlı ilerleyecek demekki dedi. Beni nst’ye bağladılar tahlilleri aldılar hala sancıya dayanıyordum. Nst bitti beni dışarıya aldılar sonuçlar çıkana kadar bekle çağırıcaz dediler. Devlet hastanesi bu arada. Biz eşimle merdiven inip çıktık, yürüdük. Çok açtım ama midem almıyordu. 11i biraz geçerken artık içeri aldılar yatış işlemlerini yapmak için. İşlemler bitti ben odaya geçtiğimde saat 12 olmuştu. Üstümü değiştirdim nst ye bağladılar saat tam 13.30olmuştu doktor çatala çıkarttı ve açılmam 8cm olmuş😱suyu patlattılar beni odaya geri aldılar. Asıl o zaman sancılar zorlamaya başladı, açılmam hızlı ilerlediği için ayağa kalkmama izin vermediler 13.30dan saat 14.30a kadar sancılar zor geçti bebeğin başı kanala giriyormuş ama gerçekten dayanılmayacak ağrılar değil, o ara ben hemşireye yalvardım iki lokma olsun bir şey yemem lazım ıkınmaya gücüm kalmıyor diye tabiki beni oyalaya oyalaya yedirmedi😂saat 14.45de artık olduğum odaya ekipmanları getirdiler yatağı çatala çevirdiler doğum başlamıştı. Doktor oturup perine bölgeme 20dk masaj yaptı ve inanılmaz rahatlattı🥹ben ıkınıyordum ama bebişimin başının bir kısmı takılmış, benim gücüm kalmadığı için doğru ıkınamadım, çok ufak bir kesi atıldı ve doktor karnımdan bastırdı, tam üçüncü bastırmasında güçlü ıkındım (iyiki bastırmış hiç acı verici değildi ve benim işimi çok rahatlattı) bebeğim 8Ekim 15.15te doğdu🥹 hemen kucağıma koydu çıkar çıkmaz 🩵o anı hiç unutamıyorum. Oğlum 3320 doğdu. Ve benim için en zor olan kısım dikişti iğnenin etkisi geçmiş ilk iki iğne batmasında çığlık attım resmen yalvardım hissediyorum canım acıyor iğne vurun diye, tekrar iğne vurdular ondan sonrası kolaydı hissetmedim. 3veya4 dikişim oldu. Doğum toplam 9 saat sürdü bunun 3saati doğumda dahil hastane odasında geçti. Doğum ekibim gerçekten mükemmeldi hele doktorum 🤌sürekli motive etti beni. Bizim mecaramızda böyleydi oğlum şimdi kollarımın arasında yatıyor çok şükür. Darısı sizlerin başına.