Sunss Merhaba, öncelikle hayırlı olsun geçmiş olsun 🙏🏻 herkes sancının çekilmez olduğunu söyler ama bebeğin çıkış anı ileriki süreçler kanala girerken çok acı oluyor mu siz epidural almadınız sanırım.
Menekse- Sunss Acısı çok tabii ki hiçbir doğum yöntemi acısız değil ama bence. O an çok zorlanıyorsunuz ama bittiği an ben ameliyathaneden yürüyerek çıktım dikişim olmasına rağmen şu an bebeğime kendim bakabiliyorum ve çok şükür gününü tamamladığını düşünüyorum emme refleksi vs her şeyi yerinde
Ayse2133 Menekse- geçmiş olsn sağlıkla büyütün prensesi Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah hayırlısıyla Size bı sorum olacaktı açılmayı ne hızlandırır bıze önerebilecegn bişey varmı
Menekse- Ayse2133 Ben bol bol hurma yedim adaçayı kesinlikle çok etkili, insanlar korunmasız cinsel ilişki diyor ama biz cesaret edemedik korunarak yaptık ve doğum sırasında meryem ana otu koydum suya meryem suresi okudu eşim bence çok faydası oldu 6 saatte 6 cm açılmış saatte 1 cm gibi düşün
FKRKS29 Menekse- Rabbim sağlık ile büyütmeyi nasip etsin insAllah hemen toplanirsinz🥰 bzde yarin tam 39+0 oluyoruz 38 de gittiğimde bebek kanala girmemişti daha nst de sancida yok sadece gün içinde 2 3 kere sancı giriyo hemen geçiyo , sizde öncesinde ağrı sızı var mıydı acaba
Menekse- FKRKS29 doğum sancısı anneyi dinlendiren bir sancı geldiğinde anlıyorsunuz 2 dk boyunca hastaneye gidelim dayanılmaz bi hal alıyor diyorsunuz 5 dk hiçbir şey yok gibi oluyor yok ya değil galiba diyorsunuz. Gece 1 gibi başladı ama akşam 5 gibi regl sancım gibi bi sancı vardı
Sunss Menekse- haklısınız tabii bir can geliyor dünyaya. Ne güzel karşılamışsınız maşallah sağlıkla sıhhatle yaşayın inşallah tüm sevdiklerinizle. Ben de ilk doğumum olacağı için tedirginim ister istemez bazen kendimi olumluyorum yaparım Allah’ın izniyle doğal ve sağlıklı olan ve sonraki süreç düşünülünce böylesi daha mantıklı geliyor bazense tedirgin oluyorum. Her iki doğum yöntemi de kendine göre zorlukları vardır diye düşünüyorum zaten. Ama sizce normal doğumda epidural almak acıyı azaltıp daha rahat olmaz mı ? Ben bu yöntemi düşünüyorum biraz açıkçası diğer türlü korkuyorum. Teşekkürler cevabınız için. 🙏🏻
Ayse2133 Menekse- bende Meryem Ana otu aldm deneyeceğim inslalah bizede nasip olur pozitif doğum hikayemizi burda yazmak ada çayını günde kaç kere içiyorduz
medihaesra Menekse- korunmasız ilişki kaçıncı haftadan itibaren öneriliyor? Bir de siz neden cesaret edemediniz bir sakıncası oluyor mu?
Menekse- Sunss Benim şu an zorlandığım tek konu ıkınma sırasında yırtığım oluşmuş ıkınma gelmediği bir anda ıkındığım için biraz ödem oluştu o da olmasaydı şu an kendi yemeğimi bile yapardım annem yanımda olmasa. Şöyle söyleyeyim bebeğimin bıngıldakları bile gelişmiş anne karnında hamilelik 37 38 haftalık bir durum değilmiş bence onu gördüm. 41 haftada çocuk kendi istediğinde gelmeli tabii ki kötü bir durum olmadığı sürece
Mervenurrrr32 Menekse- yırtık ve ödemeden ötürü acı var mı yada tuvalete gidememe falan en çok ondan korkuyorum da normal doğum istiyorum ama korkuyorum
Tospkkk Menekse- maşallah sağlıkla büyütün inşallah ❤️ doğuma kadar hareketleriniz nasıldı yani düzenli yürüyüş egzersiz vs yapıyor muydunuz acaba ? Ben 37 ye giriyorum çok hareketsizim sürekli yatasım geliyor 😅
Menekse- Tospkkk özellikle yoga vs yapan biri değilim ama mizacım gereği çok yatan biri de değilim 38.haftamda her an doğurabilirim diye cam siliyordum ahaha ama bebek ne zaman isterse o zaman geliyor sadece yediklerimiz ve yürüyüş etkiliyor bence bir de ilişki
tugbaerolbozkurt Menekse- çok pozitif bi hikaye bende normal doğum istiyorum rabbim hayırlısıyla rahat doğum nasip etsin
Menekse- tugbaerolbozkurt Amin Allah hepimizin gönlüne göre hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah ❤️
Zuhaly Ada çayını sancılar başlayınca mı içmek lazım? Ben 39. Haftadayım hiç belirtim yok doktor cuma günü sezaryene alabilir. Şimdi içmemin faydası olur mu belki normal doğum olur diye
Menekse- Zuhaly Sezeryan istemiyorsan ada çayı içebilirsin bence şimdi hurma falan da ye belki erken sancı gelir ama sağlıksal bir durumun yoksa beklemeni tavsiye ederim her zaman 41 e kadar
Zuhaly Menekse- evet Hurma yiyorum doktorum kilodan dolayı sezaryene yatkınsın diyor. 115 kiloyum boyum 173. Başka problemim yok. Haftaya muayenede de Bi şey çıkmazsa alacak gibi bilmiyorum ne yapmalıyım