41+0 için propess+suni sancı yine bebek gelmezse sezeryan planlamıştık. Hiç istemiyordum vajinal doğumu çok istiyordum nedense herkes tam tersi ama ben sezeryandan korkuyordum ameliyat korkusu vardı. Bir gece önce 40+6 da akşam üstü regl sancısı gibi bir ağrım vardı. Ümidim yoktu ama ada çayı içtim eşimle ilişki denedik (canım bi çikolata çekti onu yedim) biraz da açık havada yürüyüş yaptım. Gece 1 de sancım başladı. Gaz mı değil mi diye çok ikilemde kaldım ama artık saat 04.30 da eşimi uyandırdım. Doğum sancısı ayırt edilebiliyormuş çünkü Rabbim 3 4 dk dinlendiriyor 2 dk boyunca sancı giriyor ve düzenli hale gelmeye başlıyor. Suyum mu gelse diye bekledim ama suyum çok geç geldi saat 6 gibiydi benim açıklığım gittiğimde zaten 4 cm miş. Hastaneye yürüyerek girdim yatışım yapıldı. Sancım son güne kadar hep 0 ile 10 arasındaydı. Sancı birden gelen bir şeymiş. Gittim hastanede önce nişan geldi regl in son günü gelen lekelenme gibi yatakta yatarken de suyum geldi açıklığım saat 9 gibi artık 6 7 cm di. 11 gibi 9 cm oldu. 11 de ıkınma hissi geldi. Çömelerek ıkındım çok daha fazla işe yaradı. 11 buçukta bebeğimi kucağıma verdi doktor. Bunlar yaşanırken tabii ki asla bu kadar sakin değildim eşim de aynı şekilde bebeğin kafasını görene kadar odadaydım bir süre odamda ıkındım asistanla beraber. O an bir daha asla yapmam dediğim şeyi şu an iyi ki yapmışım diyorum ama kesinlikle kader olduğunu düşünüyorum çünkü sonraki gün suni sancı verilecekti bana da. Rabbim gönlümüze göre verdi çok şükür. Doğum sırasında yırtılma olduğu için dikişlerim var yan oturabiliyorum onun dışında her şey çok güzel canım kızım da ben de çok sağlıklıyız. Sormak istediğiniz bir şey varsa da sonuna kadar yardımcı olurum. Allah isteyen herkese bebiş, hamilelere de sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin inşallah ❤️❤️❤️❤️