• isimler
  • Dini kız isim önerileri verir misiniz 🥰

aslihan41 Hafsa 🥰 Kızımın ismi. Hem Hz.Ömerin kızı hem de Peygamberimiz(sav)in hanımının ismi diye severek koymuştuk. Hamzayla da baya uyumlu geldi şu an 🫣

aslihan41 amine hifa kızım olursa adını koyacağım isim 15 haftalik hamileyim henüz belki değil cinsiyeti bakalım hayırlısı huma olabilir uygun gibi hüsna hanne bu isimler olabilir

Sulintnsmn00 Allah ın yasakladığı helak ettiği kavim olarak geçiyor. Herkes cennet bahçesi olarak biliyor ama canım. Ben de koyacaktım ama vazgeçtim sırf bu yüzden

aslihan41
        İlk kızımın adı Me’vâ, cennetlerden birinin adıdır. Oraya ancak peygamberlerle şehitler girer. Ki Cennetü’l-Me’vâ da onun yanındadır. (Cennetü’l-Me’vâ; muttakilerin, mücahitlerin ve şehitlerin son durağıdır.)
        İkinci kızımın adı Ecrin ismi, Ecrin isminin anlamı genellikle Allah tarafından verilen hediye
        Allah kısmet ederse üçüncü kızımın adida Elisa, Arapça ve İbranice kökenli bir kelimedir ve dilimize de bu dillerden geçmiştir. Elisa isminin anlamı cennet kapısında bekleyen melek anlamına gelir. Aynı zamanda Elisa, Allah’ın yemini ya da sözü anlamına da gelir. Bu nedenle Elisa isminin anlamı öğrenildiğinde beğenilerek kız bebekleri için tercih edilmektedir

aslihan41 hamza ismi oğlunuza nasıl sirayet etti. Ben biraz çekindim bu isimden eşim çok beğeniyor, fakat korkusuz olur ilerde aşırı cabbad olursA anne yüreği zorlanır mıyım diye düşündüm 🥲🥲

Hafsa isminin “gözetme ve korutma” gibi anlamları varken bu isim aynı zamanda Peygamber Efendimiz’in eşlerinden birinin adıdır. Nur ismi ise “ışık” anlamını taşır. İslam kültüründe bu isme Allah’ın aydınlığı çağrışımıyla bakılır. Bu da Hafsa Nur isminin “gözetilen aydınlık” anlamını taşımasını sağlamıştır.