Sedda5441 ben3 gündür hastane de yatıyorum rahim agzı kısalıgından ve günde 2 kere bebegime baktıklarıda oldu bi sorun olsa bakıcaklarını sanmıyorum
Sedda5441 canım ultrason ismi ultrasound isminden geliyor. Yani ses demek. Ultrasound yüksek ses dalgası kulağımızın duyamayacağı ses dalgaları. Yani bir x ışını veya radyasyon değil. Zararlı olsa riskli gebeliği olanlar çok sık aralıklarla giriyor öyleyse onlar hiç girmezdi daha fazla zarar olur diye. Ama lüzumsuz yere de sürekli girmenin bi anlamı yok canım 😊😊
Sedda5441 canım kayınvaliden buralarda harcamasın kendini sonuçta Prof. Değilmi Ama: D benimde görümcen aynını dedi özele gittiğim için dedi çok iyi biliyorum ha çok sıkta gitmiyorum ama 3 hafta 4 haftada gidiyorum takma yanı zararlı birşey olsa özelleri bırak devlette kaldırırlar
Sedda5441 ben amerikada yaşıyorum burda keseyi görmek için ve detaylı için ultrason var sadece bide istersen 2 li testler için. Onun dışında kontrollerde sadece kalp atımını dinliyolae ve mezurayla karnını ölçüyolar bebeğin gelişimini görmek için. Ve elle karnınıza bakıp bebeğin pozisyonunu buluyolar. araştırdım. Türkiye dışında hiç bi ülkede her kontrolde ultrason yok gibi...
    Sedda5441 aynen öyle bende 3-4 haftada bir gidiyorum genelde herkes öyle Allah korusun çocukta bir problem olursa nasıl anlarız sonra
    Sedda5441 ses dalgasi yolluyor goruntu aliyor o alet. Sizin sesinizin iceri gitmesi ne kadar zararliysa onunki de o kadar zararli. Nihayetinde bir makinedir illaki bir radyasyon yayiyordur ama evdeki TV kadar. Endise etmeyin, zararli olsaydi hamileligin son haftalarinda 2 gunde bir cagirmazdi doktorlar.
    Sedda5441 zarar olan şey 1 kerede zarar 10 kerede. O ne demek yaa. Çok zehir içen ölüyoda az zehir içen yaşıyomu aceba. Cok gereksiz düşünceler. Sen aldırma canım. Kimse senin çocugunu senden çok duşunemez, kimsede doktorun uzmanlık alanını doktordan iyi bilemez. Zarar olsa doktor yapmaz. Ultrasonu bakkalda yapmıyolarki doktorlar yapıyo
    gayecee ultrason zararlıdır aslında. O bebeği dışardan nasıl görüyorsunuz sanıyorsunuz. Ultrason da bir nevi x ışınları ile kullanılabilen bir alettir. Ama ultrason a girdi diye kimsenin çocuğu sakat kalmaz zannımca. Yurt dışında ultrason ile çok nadir bakılır.
      Serays Gercekten bu sebepten olduğuna emin misiniz peki. Ne yani bende surekleri giriyorum diye bana da bu şekilde olcak. Hastanede aylardır yatanlar var kesede kanamasi falan olan 3-4 gunde bi ultrasonla bakiyolar.Doktorlar bunu bile bile niye çağırsın. Bence siz bi araştırın
        Sedda5441 yav he he de sende. Her gittiğinde söylemezsin olur biter. Ultrason bebeğe zarar vermez uydurmasınlar
        Sedda5441 alakası yok kuzum ya eskiler hep aynısını söylüyor anlam veremiyorum 😒🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️😂
        Esra7261 iyi de ultrasona kafamıza göre girmiyoruz ki zaten doktor tavsiyesiyle giriyoruz 3-4 haftada 1
          esractn herkeste aynı şey olacak diye bir şey tabiki de yok ben böyle bir şey mi söyledim :) mecburi durum ayrı keyfi durum ayrı sırf cinsiyeti öğrenmek için 3 güne bir doktora gidenler var kastettiğim bu. Riskli durumlarda mecburi . Ama bütün uzmanlar aynı şeyi söylüyorlar
          gayecee ben kafanıza göre giriyorsunuz ya da girmiyorsunuz demedim ki? Ne alaka yorumunuz şimdi? Ultrason ile alakalı düşüncemi yazdım. 🙄
            Esra7261 arkadaşım başlığı açan arkadaş zaten konu hakkında telaşlı ayrıca sağlık bakanlığına bağlı bir meslek icra ediyorum ki yorumumda sağlık bakanlığı zararlı olsa izin vermez demiştim nasıl ki röntgene hamile giremitorsa.. Hatta hamile kalmayı düşünen kişiyi almıyorlar gibi....
              Sedda5441
              Her ultrasona girdiğimde bebeğim sırtını dönüyor kendini kasıyor huzursuz olduğunu gösteriyor sanki bende zararlı olduğunu düşünüyorum ki doktorum da söylüyor husuzsuz olup sevmediğini çok girmekten yana değilim
              Sedda5441 sen o kayınvalidene söyle senin aylık kontrollere ve son zamanlardaki hafta kontrollerine NST ye gidip kendi girsin o zaman hatta doğumuda kendisi yapsın çok biliyorsa hiç kafana takma öyle birşey olsa doktorun zaten uyarırdı seni emin ol benim doktor beni hastanede her gördüğü an ultrasona sokuyor gel bi bakalım kalp atışlarına falan diye