Sedda5441 ben3 gündür hastane de yatıyorum rahim agzı kısalıgından ve günde 2 kere bebegime baktıklarıda oldu bi sorun olsa bakıcaklarını sanmıyorum
Ultrson zararlımı
Sedda5441 canım ultrason ismi ultrasound isminden geliyor. Yani ses demek. Ultrasound yüksek ses dalgası kulağımızın duyamayacağı ses dalgaları. Yani bir x ışını veya radyasyon değil. Zararlı olsa riskli gebeliği olanlar çok sık aralıklarla giriyor öyleyse onlar hiç girmezdi daha fazla zarar olur diye. Ama lüzumsuz yere de sürekli girmenin bi anlamı yok canım 😊😊
Sedda5441 ben amerikada yaşıyorum burda keseyi görmek için ve detaylı için ultrason var sadece bide istersen 2 li testler için. Onun dışında kontrollerde sadece kalp atımını dinliyolae ve mezurayla karnını ölçüyolar bebeğin gelişimini görmek için. Ve elle karnınıza bakıp bebeğin pozisyonunu buluyolar. araştırdım. Türkiye dışında hiç bi ülkede her kontrolde ultrason yok gibi...
Sedda5441 ses dalgasi yolluyor goruntu aliyor o alet. Sizin sesinizin iceri gitmesi ne kadar zararliysa onunki de o kadar zararli. Nihayetinde bir makinedir illaki bir radyasyon yayiyordur ama evdeki TV kadar. Endise etmeyin, zararli olsaydi hamileligin son haftalarinda 2 gunde bir cagirmazdi doktorlar.
Sedda5441 zarar olan şey 1 kerede zarar 10 kerede. O ne demek yaa. Çok zehir içen ölüyoda az zehir içen yaşıyomu aceba. Cok gereksiz düşünceler. Sen aldırma canım. Kimse senin çocugunu senden çok duşunemez, kimsede doktorun uzmanlık alanını doktordan iyi bilemez. Zarar olsa doktor yapmaz. Ultrasonu bakkalda yapmıyolarki doktorlar yapıyo
Sedda5441 alakası yok kuzum ya eskiler hep aynısını söylüyor anlam veremiyorum 😒🤷🏼♀️🤷🏼♀️😂
Sedda5441 sen o kayınvalidene söyle senin aylık kontrollere ve son zamanlardaki hafta kontrollerine NST ye gidip kendi girsin o zaman hatta doğumuda kendisi yapsın çok biliyorsa hiç kafana takma öyle birşey olsa doktorun zaten uyarırdı seni emin ol benim doktor beni hastanede her gördüğü an ultrasona sokuyor gel bi bakalım kalp atışlarına falan diye