Eceninanne Busralbyrk bende aynı fıkırdeyım. Doktorum da muz kasar peyniri onerdı ama sanmiyrm o kadar etkisi olacağını. Bebegın kilosu genetik. Dediğiniz gıbı ne tuketırsek tuketelım alacağını alir o .
mustefid Günlük mutlaka iki yumurta, ceviz, badem, fındık (kavrulmamış), peynir çeşitleri, avokadolu muzlu süt (laktoz intoleransı varsa tahin sütü) Ayrıca tahin müthiş bir besin, demir değerlerimi fırlattı direkt.
Kylr Aynı soruyu sordum geçen rabdevuda doktoruma. Bebeğin iyi kilo alması sizin yediklerinizle alakalı değil, plesantadan bebeğe giden kan akışıyla alakalıdır, bunun içinde sizin yapabileceğiniz birşey yok dedi. Yani çok iyi beslenen bir anneden kan akışı yüksek değilse bebek zayıf olabilir. Anne çok iyi beslenememiş bile olsa plesantadab kan akışı iyiyse bebek kilolu doğabilir dedi.
Sumisali_ Rumeysaeliz yiyecek tam olarak bilmiyorum bol bol kaşar yumurta ceviz ve muz yemiştim mutlaka faydası olmuştur ama nesquik içmenizi tavsiye ederim günde iki kere büyük bardakla içiyordum bi kaç arkadaşımdan çok işe yaradığını duymuştum gerçektende faydasını gördüm.İlk kızımla ikinci kızım arasında nerdeyse 1 buçuk kilo fark var doğum kilosu olarak.İlk gebeliğim de duymamıştım ikinci de denedim işe yaradı tavsiye ederim 🌸
atesnzm Tugcenurmiray 37+4 de gitmiştim en son kontrole şu anda 38+0 haftalığım pazartesi kontrolüm var kilo ve boy durumu en son öyleydi
78edanur Yediklerimizle alakası var mı bilmiyorum ama palamut yemiştim bi ara 3 gün üstüste kısa sürede 500 gramdan fazla kilo almıştı bi daha o şekilde birden almadı balık yediğim zaman hareketleri de ekstra bir artıyo
Erkekanasi55 Bebeğin kilo alımı plesantanın ve kordonun kan akışıyla alakalı. Ne kadar iyi beslenirsen değil kan akışı ne kadar iyiyse kilo alımı o kadar düzenli oluyo.
Hanniballl Rumeysaeliz ne yaparsaniz yapin bir yerde genetik isliyor anne baba onlarin kardesleri nasil kac kilo dogduysa bebeginizde oyle olacak… ben normalde minyonum bu hafta kontrole gittim, dr esiniz uzun mu diye sordu… kilosuda yerinde bebegin masallah muhtemelen kaynima gorumceme cekmis tahminimce onlar 4-5kilo dogmuslar 😅🙈 benimkide haftasini doldurursa 4-5kilo dogacak gibi bende kilo verdirecek gida bulsam guzel olur halbuki fazlada ciddiyetle hergun muz felan yemedim 33 haftadir 4-5 muz ancak yemisimdir 😅🙈🙈varsa genlerinde aliyor kilo yinede tedbir almak lazim tabiki ben hamile kaldim kalali hemen hergun yumurtami yedim bir ara cok sut ictim elimden geldikce saglikli beslendim ama gunluk rutinimde yedim.. Birde bugun kaynanamdan duydum kusan annenin bebegi daha az kilo aliyor demisti ne kadar dogru bilmiyorum 😊
mervedmrcn Rumeysaeliz ballı süt, yumurta, ev yoğurdu, muz, mercimek, bulgur ben bunları çok tüketiyorum hepsi yarıyor kuzuma maşallah 🐣