arsaynl Asli54 ben de öyle dikkat etmeye çalışıyorum . Kaçamak yaptığım zaman ölçümlerim ilk bir saat güzel çıkıyor ama sonra iki saat geçince bakıyorum şekerim düşük çıksa bile artmış oluyor . Artık kaçamak yapmıyorum
cLearQueen arsaynl dogunca fark edildi. Dogumdan sonra inlemesi vardı ciger gelisiminde sorun olmus zaten şeker etkisi seker ciher gelisimini etkilemis enfekiyonda vaardı 3.200 dogdu 37+6 dogdu ama 12 gun kuvozde kaldı.
Pinarkorkmazer arsaynl domates herkesin şekerini yükseltmez benim asla yükseltmiyor kişiden kişiye göre değişir kendinizde deneyin başkasında yükseltiyor diye sizde yükseltecek değil domates faydalı bir yiyecek ve şekerinizi etkilemiyorsa çıkarmanıza gerek yok. Mesela patates de benim şekerimi hiç etkilemiyor
e_blue_sky_a arsaynl evet kısmak gerekiyor. Diyetisyen biraz fazla, söylüyor. Dâhiliye doktorum bana, diyetisyen ın dediklerinden daha az ye diyordu. 140üzeri seyrederse daha çok erken haftalar inısulun baslayabilir
HAYCKN arsaynl stres yapma bu rakamlar gayet iyi dr değilim ama ben daha yüksek rakamlarla doğum yaptım bir sıkıntı da olmadı, gebelikte genelde yükseliyor sıkıntı yapma
arsaynl Rabiamina benim çok fazla susama ihtiyacım oluyor ne kadar su içersemde geçmiyor susama isteği
Nurlena arsaynl bana ölçceksin dedi diyetisyenim 3 günde çöktüm.gebeliğim yatarak geçiyor zaten.kendimi hamile değilde yatalak hasta 80 yaşında hissediyorum.
arsaynl Nurlena İnan ben de aç kalıyorum . Ama doktora gidince eğer kilosu yerindeyse çocuğun tamam sorun yok diyorum o şekilde devam ediyorum . Protein ağırlıklı beslenmek iyi oluyor . Her gün protein almaya çalışın
Nurlena arsaynl 2 gün dedi bana hepsinden sebze,et grubu, bakliyat şeklinde dedi.hele sebze yiyince 8 kaşık asla doymuyorum
Nurlena arsaynl ara kanamalarım oluyor rahim uzunluğum normale göre kısa başından beri ama stabil şükür.bi kaybım var riske atamıyorum bende
Ahyeluz Reyhan_mrc25 merhaba bebegi etkileyip etkilemedigini nasil anliyoruz suyu falan cok olursa mi:))
Reyhan_mrc25 Ahyeluz hayatım ultrasonda doktor bakiyo fazla kilo artışı organların büyümesi gibi haftasıyla uyumsuzsa doktor diyo şekerin etkiliyo diyor eğer demediyse haftasıyla normalse sorun yok demektir
arsaynl Nurlena Allah yardımcın olsun canım benim de bir kaybım var . Allah kimseye göstermesin evlat acısı
Fyz_a Nurlena suan seninle ayniyim hem kisaik var yatmam lazim hem de seker var yatmasaydik belki bu sekeri kontrol edebilmemiz daha normal olurdu bana da gecen hafta insulin baslandi fakat sabah acliklar gene yuksek yani bende korkuyorum hersey basima gelmis gibi hissediyorum
arsaynl Gulayada mesela doğum günümde ince bir dilim pasta yedim . Hamburger menü yedim . Ama hep yürüdüm ve ölçümlerim güzel geldi . Ama en son kaçamakta şunu fark ettim . Mesela hamburger yedim patates yedim . 20 dk yürüdüm ve şekerim 100 çıktı. Çok mutlu oldum yürüyüş işe yatıyor gerçekten . Ama bir saat sonra tekrar ölçüm yaptığımda şekerim 130 çıktı yani ikinci saat tokluk 120 altı olması gerekirken yüksek çıktı . O sebeple kaçamak yapanlar dikkatli olsun evet ilk saat yürüyüşle falan güzel çıkıyor ama sonra düşmüyor şeker tam tersi çıkıyor .
Pinarkorkmazer arsaynl 2. Saate kadar ara ara yürümeniz lazım çünkü bazı yiyecekler şekeri 2. Saatte daha çok yükseltir 🙂 ben amerikadayım ve birinci saat değil ikinci saat ölçüyorum şekeri doktor öyle söyledi ve birinci saat ikinci saat ölçtüğüm zaman her zaman ikinci saatim yüksek çıkıyor