Merhabakızlar acil destek lütfen 24+4 üm bebeğim 26 hafta çıkıyor suyu fazlaymış şeker yüklemesi yapılması gerektiğini söyledir aynı durumu yaşayan varmı ? Ne yapmalıyım
Bebeğimin Suyu Fazlaymış😞
Yüklemeni yaptır benimde detaylıda suyum fazla çıktı şuan 30 haftalığım suyum diyet+ insülinle normale döndü stres yapma hamurişi tatlı paketlş gıda vs. Tüketme şekerinide ölç büyük ihtimal şekerdendir
Rabiya2422 benimde suyum çok fazlaydı mecburi şeker yüklemesi yaptırdım birşey çıkmadi, ama nts de sancılarim 32 haftadan sonra su fazlalığına bağlı çıkmaya başladi 33. Haftada ℅80 sancılar vardı erken doğum yapacaktım zaten 34 yada 35. Haftada, 33+5 de mecburi erken doğum yaptım.
bhtrolcay bu kasılmalar bende de oluyor sertleşip sırtıma ağrılar atıyor
Suyum fazla gebelik sekerim vs yok neden oldugu da bilinmiyor suyu fazla oldugu içinde sürekli geriliyor sertlesiyor normalde hareketli pazartesi suni sancıyla baslıcax doguma 38. Haftada olucaz gelişime gör 41 olcak
bhtrolcay kaşıntim yoktu ama gece uykudan uyandıran hareketler hep vardi çok hareketliydi sanki hiç uyumuyordun karnımın içinde. Şimdi hiç hareketi yok malesef doğumda kalbi durdu entübe edildi 17 gündür yoğun bakımdayız. 😔
CeylanAk haftaya ackik tokkuk bakilocak bu surede tatliyi kestim cikan sonuclara gore seker yuklemesi olup olmicagima karar verilicek cok endise edip korkuyorum
bhtrolcay oluyor benim ikin gebeliğimde oluyordu bir süre sonrada cancıyla bir oluyor ama yaşadığınız yalancı kasılma🫠 şimdi 14 haftalığım bakalım olucak mı🥹
Serpilyavuz benimde ikinci gebeliğim ama sanki ilkkez yaşıyormuş gibi oluorum hep bi endişe içindeyim inşallah hayırlısıyla kavuşuruz🥹
bhtrolcay 30 haftalık benimde toplanıp sertleşme yapıyor sabah kontrole gidip soracam beni de çok endişelendiren bir durum. Sağlıkla gelsin bebişler
Gamze3406 rabbim şifa versin su fazlalığından dolayı mı yoğun bakımda
bhtrolcay her gebelik kendine özel🫠
Rabiya2422 sıkı bir diyet. Gerekirse inisulun. Dahiliye diyetisyen ne derse yapın. Şeker yüklemesni beklemeye gerek yok. Güzel bi diyete hemen başlayın ne size ne bebeğe asla zararı olmaz faydası olur.
@e_blue_sky_a seker yuklemesine ne diyorsunuz evet sekeri ve karbonhodrati kestim
Rabiya2422 bizim gelinimizde en başından beri suyu fazla erken doğum olabilr hatta 2 hafta önden gidiyor falan dendi. Doktor sağlıklı beslen şekerli şeyler tüketme dedi ama o söylenene pek uyamadı. Bebek ölçümleri de son zamanlarda 4 kiloya yakın çıkıyordu ama öyle olmadı çok şükür. 39+4 te kendi sancısıyla 3,5 kilo doğdu. İnşallah siiznki de hayırla ve sağlıkla vaktinde gelir.
Rabiya2422 şeker yüklemesi yaptırabilirsiniz. Yaptırmadan da dahiliye direk ölçümlere başlatır. Ama malesef şeker yüklemesi testi Yaptırmadan bizler işin ciddiyetini kavrayamaya biliriz. Perinatoloji takipli olun o sizi nasıl yönlendirir ise öyle devam edin