2 li tarama testi gerekli mi?
Meyraa_61 benim 2li tarama haftasi gecmisti dr yapmadi sonra 16. Haftda 4lü yapti yüksek riskli cikti ben sitresten mafoldum fetal dna testi yaptirdim ucretli sorun cikmadi cok sukur.. diyeceğim şu bu testler yanılma payı yüksek cikan anneyi siteese sokabilecek testler ama yinede yap yada yapma diyemem ben yapmayı tercih etmem bir daha tövbe o sitrese değmez.. yanilma payi cok yuksek.. ama bir hastalik trozomi 18 vs olur cok riskli bir cocuk olur ben baska birinin cocugunun vebaline giremem bu sebeple tecrubelerimi aktarayım siz karar verin 😊 benim 4lu tarama 1/92yuksek risk cikmisti bu teatin dogruluk orani %70 bu sonuctaki degere sahip olan annelerden 92cocuktan 1i down s. 91i saglikli dogmusturyaziyor ama o 1ihtimalin olasiligi icin anne cok sitres altina giriyor.. maddi gucunuz varsa direkt felal dna yaptirabilirsiniz doğruluk orani %99 bebege dair risk yok annenin kanindan bebegin dnasi analiz ediliyor beni kurtaran o oldu 🙈
Hanniballl ev
Hanniballl ne güzel içinizi rahatlattınız. Bu haftalar biranönce geçse de ben de rahatlasam 😅 Ben de bi yaptırıcam diyorum bi yaptırmayacağım. Haftaya kadar yüz kere karar değiştirirm. Strese girmek istemiyorum yanlış bi karardan sebep o yüzden ikilemde kaldım ya
adatuna devlet hastaneleri çok yanılıyor diyorlar, özelde doğru yapıyorlarmış ne kadar doğru bilemiyorum
Seda13 bana doktorum hiç sormadı valla, ama çok da konuşamadık haftaya gelirsin dedi bu hafta konuşacağım doktorla
Seda13 özel hastaneye mi gidiyorsunuz
Meyraa_61 dedigim gibi anneyi boşa sitrese sokma ihtimali cok olan testler bunlar.. ama trizomi 18gibi gelisme geriligi cok ileri olan cok sorunlu bebekler olabiliyor anne karninda bu sebeple yapmayın dersem testi ben sizin vebalinize girmiş olurum bu Durumda siz karar verseniz daha doğru olur.. ben icimi rahatlattim ama o sureci bana sorun o nipt rest sonucu gelene kadar icim kan agladi sorun sadece engelli bebek dunyaya getirmek degil bilemezsin bizim ne olacagimiz belli mi ona mudahale edeyim ama aldir diyen doktorlar oldu daha sonucu bilmeden ben cok demoralize oldum yipratiyor gercekten ne kadar daha bag kurmamisiz gibi hissetsemde o donemde o benim canimin parcasi doktorlar ezberden 4,5aylik bebegi yargiliyorlar belkide saglikli ama hic karsilarinda hamile bir kadin oldugunu dusunmeden konusuyorlar cok kotuydu Allah dusmanima yasatmasin 🤲🏻 siz kendi iradenizle karar verin olurda yapacak olursaniz insallah yolunda gider icinize sinmezse aklinizda olsun maliyetli ama fetal dna diger adiyla nipt test yaptirabilirsiniz.. karindna sivi aldirma secenegide var ben %1 dusuk yapma ihtimalini duydum asla yapmam dedim 🙈😊
Hanniballl evet evet amniyosentezi öneriyorlarmış ama çok az da olsa düşük yapma ihtimali olabiliyormuş, Allah korusun görür görmez ben de dedim ben bunu yaptıramam, peki 2 li testten sonra acaba 3 lü 4 lüye gerek var mıdır
- Düzenlendi
Meyraa_61 şöyle diyim tecrübeme dayanarak 2lide sorun cikmazsa gerek yok kime dediysem 4lu testimde sorun cikti bana firca cektiler neden yaptirdin 3lu 4lu hep yanlis cikiyor dediler.. ben bayram tatili azizligine ugradim 2li haftamda bayram tatili oldu 10gun bende devlet haatanesi takipliyim dr yok randevu yok 13+6da gidince ben dr ne ikili yapayim dedi ne enseye burna baktı bu sebeple ben kimseye diyemedim ense normal burun normal kör cahil kaldım ama bu sistemin hatasi benim degil. Bana ders oldu boyle bir durum yasarsam devlete gidemezsem ozelin kapisina dayanirim 😊 3-4lu testelrin yanilma payi daha yuksek diyorlar 2li temizse maceraya girmeyin
Meyraa_61 bende bu sebeple nipt yaptirdim cok pahaliydi ama o psikolojiye baska carem yoktu 🙈
Hanniballl tamam teşekkür ederim 🥰❤️
Meyraa_61 insallah güzel olur sağlıkla kucagimiza aliriz bebişlerimizi 😊🤲🏻🌸
Meyraa_61 benim doktorum 2li testtr sorun cıkmayınca 3lü 4lü gerek yok dedi onların yanılma payı cok fazlaymıs ama ikili iyi dedi
Meyraa_61 yaptırmak sana kalmış ama bu testler de sadece down sendromu dışın da bir çok hastalık da çıkabiliyor fetal dna da ve bir çoğunun anne karnındayken tedavisi oluyor. Öğrendiğim kadarıyla da fetal dna %99 doğru çıkıyor.
Hanniballl amin inşallah 🥰❤️