Minedy canım ne diyeceğimi bilmiyorum, benzer durumda olduğum için beni de etkilememesi adına diğer yorumları okumadan yazacağım. Ben de 21 haftalık gebeyim 2 gün önce detaylıda nadir görülen bir kalp rahatsızlığı saptandı bebeğimde. Daha önce cvs yaptırmıstım, onda bile görülmemişti bu durum. Dün de amniyosentez yaptırım wes testi denen özel bir gen testine gönderdik. Bugün de fetal eko çekilecek. Hepsinin sonucunda kurul doğum veya sonlandırma süreci içim bilgi verecek. Doktorlar şimdilik duruma çok da parlak bakmıyor ama işte umut dünyası diyoruz. Ameliyatlarla düzelme ihtimali olsa da net sonuc için bekliyoruz. Şayet olumsuz bir sonuc gelirse, yani yaşama şansı olmaz veya anlattıkları gibi “kısacık ömründe çok acı çekecek” cümleleri netleşirse ben de gebeliği sonlandırmayı düşünüyorum.
Bunun vicdan azabını bir ömür taşıyacağıma eminim fakat biz onlar rahmimize düştüğü gibi anne oluyoruz ve önceliğimiz onlar oluyor. Onun hayat konforu ve iyiliği benim duygularımın önünde. Ben bununla yaşarım ama o yaşayabilir mi bilmiyorum.
Bana kızan kadar anlayan da olacak eminim, ben de herkesin kararına tüm kalbimle saygı duyuyorum. O yüzden kararında allah yardımcın olsun insallah.