Kelebegimmm evet zaten uzman gördü otizm şüphesi var diye eğitime yolladı. 2 yere gittim onlar da otizm değil gelişim geriliği dediler. Denver testi yapıldı 5,5 / 6 ay geriden geliyor dediler. Eğitime devam ediyoruz. O açık kapanıyor ileride dediler ya da yaşıtlarını da geçebiliyorlarmış. Geçmesin ama kapansın daha fazla açılmasın istiyorum. Yine de otizm şüphesini duydum ya o günden beri uyuyamaz oldum. Kanat çırpmaya kaç uzmana gösterdim söyledim uzaktan bildiklerime vile videolarını attım. Beni en çok otizm bulgusuna inandıran şey buydu zaten onu hiçbir uzman ciddiye almadı . Bebeklerin çoğu sevinince duygusunu ya sallanarak ileri geri, ya dönerek ya kanat çırparak belli eder zamanla düzelir dediler. Tamam bir bulgu olabilir ama otizm yelpazesi çok geniş kanat çırpınışı için otizm tanısı alamaz dediler. Hatta hepsi engel olmayın yapmasına izin verin dediler. Sadece yaparken aklını dağıtmaya çalışıyoruz babasıyla mesela o kanat çırpınmaya başlayınca ben aaa resim çizelim bak araba yaptım diyorum onu zaten elimde görünce çırpmaya bırakıp yanıma geliyor beraber oynuyoruz. Bazen sıkılıp hemen geri kanat çırpmay geçiyor. Çok mutlu olduğunda yapıyor heyecanlanıyor gülüyor sesli sesli hatta gülüyor kaptırıp bazen çığlık atıyor. Ya da kanat çırptığı için mutlu oluyor. Ses bombası aldım müzik açıyorum görüntü ve ışık yok onu da önüne koyuyor müzik duysun yine aynı şeyi yapıyor kanat çırpıyor mutlu oluyor. Ama şu da var mesela annem kendi ayağına kına sürmüştü benim kız onu görünce kendi ayak altına baktı onda da var mj diye. Elleri kınalı birisini görse kendi eline de bakıyor. Tokasını tarağını saçına tutuyor. Çorabını ayakkabısını ayağına geçirmeye çalışıyor. Elbiselerini çantasına koyuyor koymaya çalışıyor. Ayakkabı görünce dışarıya gideceğimiz anlıyor heyecanlanıyor hızlı hızlı gidelim der gibi ağlıyor sabırsız oluyor. Telefonumun kılığına şeffaf kılıf kimliğimi koymuştım bir süre sonra onu çıkarttım oradan ½ hafta sonra kartlarımı karıştırırken kimliğimi gördü onu getirir telefonuma yapıştırmaya çalıştı arkasına koymak ister gibi. Şaşırdım hatta beklemiyordum. Bazı şeyleri çok dikkatli unutmuyor. İşte bu biraz bizim içimize su serpiyor. Çocukları dikkatlice izliyor. Onların yanına gidiyor kaçmıyor oynamayı bilmese de sosyal gülümsemesi var 7 yaşındaki kuzeni hareketli çok fazla onu izlerken bazen gülme krizine giriyor. Dikkatini çekiyor o onun peşine gidiyor hep