Elifsnmz0 o kadar güzel yazmışsınız ki gerçekten okurken bile kalbim ferahladı. Rabbim sizinle kalbinize hep ferahlık versin. Ilımlı yaklaşan insanlar çıkarsın karşınıza. Kızımda tel bir bulgu yok bir kaç tane var o yüzden belirtileri var dediler. İşaret parmağını kullanmıyor, konuşmuyor, kanat çırpıyor, komutları kısmen algılıyor, yürümüyor. Geriden geliyor. Genetik olabilir diye düşünüyorum ama yine de otizm şüphesinden kendini alamıyorum. Diyorum ya bir kere doktor otizm bulguları var dedi ya orada tutulu kaldım ben. Anbean takip ediyorum her hareketini. Görümcem de geç dönmüş geç oturmuş 19 aylıkken yürümüş ve 2 yaşından sonra konuşmaya başlamış. Kayınvalidem aynı halasına çekmiş diyor be kadar desede halasına çekmiş deyip geçiştirmiyorum maalesef. Çünkü otizm de anneler hep böyle duyumları ve yönlendirmeleri yüzünden geç kalıyorlar 3.5/4 yaşlarında da tanı alıyorlar. 14.aydan beri eğitimdeyiz ilerleme var mı var tabiki de. Ama 12 aylık bir bebek gibi şu an sanki. Gelişim geriliğine de tamam diyorum ama ya ara iyice açılırsa diye korkuyorum. 4 ayda allkışı zor öğrettim yaptı baya uzun uzun yaptı hatta birisi konuşurken ağzından aferin kelimesin duysa hemen ona bakıp alkış yapıyordu. Bu aralar alkışı da pek yapmıyor artık belki de sürekli yaptı sıkıldı çocuk. Kanat çırpmak daha cazip geliyor ona.