Ayaz_Aybars_mom yok o dedikleriniz yenilir bişey olmaz onlar için kızıma doktorlar neler dedi neler her dediklerinde senin yüzünden dediler daha çok psikolojimi bozdular bunları diyenlerin hepsi içmiş ama ,aynen ama bırakılsa hepimiz bırakırız lanet bişey
Sigara ve kahve 😢
Brconr Ben sigaranın,kahvenin delisiydim ama bildiğiniz gibi değil.Arkadaşlarım,etrafımdakiler yeter artık yapma kendine bunu diyorlardı.Günde 6 kahve içerdim en az 1 pakette sigara.Gebe kalmaya çalışırken asla bırakamadım ikisinide hatta tam tersine bir psikolojiyle zaten hamile kaldığımda içemeyeceğim kafasına girdim dahada abarttım.Hamile olduğumu öğrendiğim gün sayısını düşürdüm o kadar zorlandım ki başta anlatamam.. Sonra bebeğimin kalp atışını duydum.Onun kalbini duyduğum an her şey değişti.Sigarayı bir daha ağzıma sürmedim,canımda istemedi hatta günde bir paket sigara içen ben,sigaradan tiksindim.Bebeğime zarar verebilme ihtimali olan her şeyden vazgeçtim bunu yaparken gram zorlanmadım çok acayip bir şey… Günde sadece bir kupa americano içiyorum buna zaten doktorlar izin veriyor.Sigara aklınıza geldiğinde sakız çiğneyin,bebeğinizle konuşun,karnınızı sevin.Umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 💓
Ayaz_Aybars_mom aynen öyle hep yargı ben zaten biliyorum zararlı olduğunu ama işte burdada belki bir kaç örnek olur bana dedim ama maalesef bazı insanlar gerçekten bir yerde bişey olsa da laf dokundursak diye bekliyor
Brconr canım ben 36 yaşımdayım ve 15 yaşımdan beri bir fiil içtim bu yaşıma kadar diğer hamileligimde içtim bir sıkıntıda yaşamadım bebekte şimdi kocamanlar lise sonda ve şuan hamileyim 20+2 günlük bebek hareket etti ve ben sigarayı içerken inan vijdan azabı çektim öyle hareketliydiki dr bana kahve ve sigaraya böyle devam edersen ani kalp durması plesenta yaşlanması ve erken suyun gelmesi ile sonuçlanır dedi ben buna çok ikna oldum neden biliyormusun 2 sene önceki 17 haftalık bebeğimi kaybettim suyu yerinde kanamam yok herşey yolunda ve ben sigara içiyordum hiç eksiltmeden raporu ani kalp durması geldi şimdi içmiyorum okadar zorlanıyorum ki aglıyorum dudaklarım çatladı sigara yok diye kahvede içemiyorum ama içmiyorum dene inan ben bıraktıysam sen dünden bırakırsın
Hiçbir şekilde sigaradan vazgeçemeyen ben psikolojik olarak gebelik süreçlerimde içemiyorum bu arada 3. gebeligim test pozitif olunca paketimi atarim ben hemen de tiksinirim emzirme süresi boyunca 2 yıl yani yine içmem ama nasıl ki emzirme biter ben sigaraya yine başlarım hiç 3 yıl ara vermemiş gibi Rabbim tiksindirsin inşallah içme kahve desen sade olarak günde 5 ya da 6 sayısını bilmem ondan da tiksindim her hamileligimde
Brconr kahve tuketebilirsinn diye biliyorum ama günde bı kere sigarayı bilemem ama
Brconr
Sigarayı bırakamıyorsanız hamile kalmayın o zaman onların ne suç günahı var onlar istediği için değil siz istediğiniz için doğuyorlar lütfen ona göre davranın bende içiyordum hamile kalmak istediğim zaman hemen bıraktım iradenizle kendi kendinizi avutmayın
Brconr bosver tika kulaklarini
Brconr bende öyleydim ha günde 3-4 kahve olayım yoktu ama kahvaltı sonra çay sigara öğlen 1-2 gibi kahve sigara bayılıyodum. İlk haftalarda kahve içmedim canım istemesin diye alışkanlık kahvaltı sonrası hemen çıkıyodum çay sigaraya. Ben oğlumda da öyle azaltarak bırakmıstım şimdi kızımda da öyle azaltarak bıraktım. Şuan içmiyorm bayag oldu bırakalı 27 haftalığız haftada bir falan içiyorum oda uzun süre tuvalete çukamayınca kabızlıktan ötürü içiyorm inan aklıma gelmiyo artık içmek dahi. Ha oğlumda malesef doğumdan bikaç ay sonra başlamıştım 🙈 çünkü isteyerek değil mecbur hissettiğimdrn bıraktıgum için bakalım şimdi nasıl olacak inşallah bırakırsınız kafanıza koyarsanız bırakıyosunuz aslında kahve içmeyin mesela canınızı çektircek seylerdrn uzak durun
Mhtpdrmz06 aynen bide bu durum var bende de WC çıkamamak mutla içmem lazım ama onuda yapmıyorum çünkü bir nefes çekersem devamını getirebilirim korkusuna uzak duruyorum
Nznks işte malesef irade meselesi içimizde can taşıdıgımızı düşünerek o iradeye hakim olmaya çalışmalıyız çok şükür ben hakim olabiliyorm inş sizlerde olursunuz
Mhtpdrmz06 inan varya dudaklarımı yalamaktan hep çatladı bir tuhaf oldu başkasını bilmem ama ben çok zorlandım doğurdugum gün eve gelim sigara kahve yapacağım
Brconr valla ben ilk gebeliğimde sigarayı bıraktım ama günde bir fincan kahve içiyorum o da Türk kahvesi yani.geçen hafta perinatolog o bir kahve için bile içme etme neler dedi vücudundaki suyu azaltıyor bilmemne ama ben zaten en az 3 litre de su içiyorum.sigara ben de bağımlıydım kimseyi kinamiyorum ama ben biraktiysam herkes de bırakır emin olun çok zor evet ama değiyor çok şükür geri de dönmedim 5 yılı geçti.sigara icmeyince insanın canı kahve de istemiyor zaten bana öyle olmuştu
Açıkcası sanırım bu dünya’da sigarayı bırakamamış tek anne gibi hissediyordum kendimi bu yazı iyi oldu. Yani hayatımda ilk defa iradesizliğimi tatmaktayım. Bebeğime verdiğim zarardan vicdan azabından ve üzüntüdüden sürekli kendimi suçlamaktayım. Ama yinede sigarayı bırakamıyorum. Ne yapsam olmuyor ağlama krizleri aşırı sinirliklik hali yapıyor 15 yaşımdan beri düzenli kullanmamın bir etkisi sanırım bu hiç bırakmadan bir bırakabilirsem asla bir daha başlamak istemiyorum. Etrafımda annemde dahil herkes sigara kullanmış herşey Allah’tan çocuğum için canımı veririm ama bunu yapamıyorum. O kadar üzgünüm ve mutsuzum ki..Yakın zamanda bu iradeye kavuşabilmek ve bırakmak dileğiyle..😔
Brconr hamilelik planladığım sırada sigarayı bırakmıştım. Hamilelik sırasında birakamayabilirdim ve bunu bebeğe yaşatmak istemedim. Sigarayı bırakmak malesef çok zor biliyorum fakat bu sizin kendi sorumlulugunuz ve isteğinizle olacak birsey. Yanlış anlamayın ama sigara içiyorsanız evet bebeginiz sağlıksız olabilir ve bu sorumluluguda siz almalısınız sadece. Sadece bebeginiz sigaradan sağlıksız olmaz ama sigara büyük bir etkendir ve büyük bir risktir. Bunun sorumluluguda sadece size aittir.
Mervealya1992 bu mottoyla hamile halimizle her b*ku yiyelim o zaman. Ne kadar cahilce bir yaklaşım