Brconr valla günde 5-6 fincan Türk kahvesi içen biriydim sigara da kullanıyorum sigarayı bayağı azalttım ilk öğrendiğim de kahveyi de bi anda bıraktım sadece ortamlarda içiyordum kahve 28+4 olduk haftada bir iki defa kahve içiyorum günde bir fincandan fazla içmemenizi öneririm

Brconr bu benim üçüncü hamilelegim ilk dört beş ay bı tiksinme oldu bende sonrada tatlı gelmeye başladı ki ben kahve sigara bağımlısı biri kokusu bileahfediyordu beni. Sonra malesef tekrar başladım elimde olan bişe değil benimde

Kahvede zararli bı bardak gunde kafeinsiz içebilirsin ama

Brconr bebeğini düşünüyorsan bırakacaksın iraden vs hikaye !!!

Brconr

Bilemiyorum Tabiki doktor da net olarak sigara yüzünden demedi ama ben ona bağlı olduğunu düşünüyorum

Minnosaannee bılıyoruz merk etme ama olmjnca olmuyor tıksınenlere kolay gelıyor bırakmak ilk bebegmde tıksındım bıraktım doguncada 3 ay ıcmedım ama bunda tıksınmedım tıksınemıyorum bitürlü

Brconr çok mu sigara içiyorsunuz günde kaç tane içiyorsunuz birkaç gün gerçekten zor olacak biliyorum sizi anlıyorum ama ben hep kendimi doğumdan sonra istersem icerim diye kandırıyorum böyle böyle 31.haftaya geldim kahvede günde Max 2 tane içebilirsiniz aslında ama sigara bir iki günden sonra gerçekten kolaylaşıyor

nur53___ kafeinsiz kahveler işlem gördüğü için maalesef daha zararlı bir fincan türk kahvesi 80 mg falan ortalama günde iki taneye izin var bana bir tane yetiyor ama 200 mg kadar kafein serbest gebelikte

Brconr bilmiyorum etkisi var mı ama ilkinde öyle bişey yaşadığım için dirayet gösterdim ve başardım ki bebeğin organları oluşurken ona zarar vermemiz ki sigara kendimize bile zararlı ki Allah göstermesin bişey olursa sigara yüzünden ne yapacaksın

Bende 17 haftalık kadar günde iki üç sigara içiyordum sonra bıraktım şuan 26+2 olduk

Mervealya1992 rızkı varsa dünyaya geliyor her türlü yorumunuza istinaden yazdım bunu . Suçluluk psikolojisi ile etrafına saldırmaya gerek yok

Brconr
        Kavheyi günde bir kere içtim aşırıya kaçmadım.Doktorunuza söyleyin sizde izin varsa günde 1 yeterli.Sigarayı bırakmak iyi olucak bebeğe çok ama çok zararlı maalsef.

Bhrdnz düne kadar bir pakete yakın içiyordum bugün azalttım ama çok zorluyor

Brconr gün içerisinde yanında sigara içemeyeceginiz insanlarla görüşün örneğin aileniz size kizacaksa onların yanında icemiyorsaniz evde kalmayın icemediginiz yerlerde olun evde çok durunca insan daha çok istiyor bu da bir çözüm olabilir

Brconr odağınızı başka şeylere yönlendirseniz mesela size sigarayı hatırlatan şeylerden uzak durmak gibi. Kahve, çay, kola vs. Ben bir dönem sigarayı bırakmaya çalışırken sade soda içiyordum baya da etkili oluyordu. Şuan hamile olduğunuz için kaç tane içebileceğinizi doktorunuza sorun tabii. Sigara içmek istediğiniz zaman ağzınıza kuruyemiş atın kendinizi oyalayın. 1 hafta zorlanacaksınız belki sonra alışacaksınız. Üzgünüm ama alışmak zorundasınız. Bebeğiniz sağlıklı doğsa bile ileri yaşlarında onu hangi hastalıkların beklediğini bilemezsiniz. Bunun riskine girmek istemezsiniz.

Yldrmmmm hayir ole bisi olcagini sanmiyorum 2 hamileligimdede ictim ben ilk haftalarda oglm 3 yasinda sapa saglam doktorla konustum ilacla birakmistim

Günde 2 paket Sigara ve kahvenin bagimlisi bir insandım doğum yapmak üzereyim aklıma dahi gelmiyor. Her gebeliğimde bırakıyorum. Hamileliği göze alınca konfor alanınızdan biraz çıkmanız gerekiyor , biraz fedakarlık çok zor olmamalı.