goktugunannesii bir kaç satır aşağıda neden ara verin dediğimi özetlemiş bir hanımefendi. Tekrarlayan düşük yaşanması çok olası ihtimal. Ha yine de ara vermek istenmiyorsa mutlaka genetik test öneririm. Art arda aynı acıyı yaşayıp üzüleceğime şimdi kafam rahat. Düşüğümden sonra test yaptırdım ve şu anki gebeliğim sağlıklı geçiyor. Testimi yapan doktor “kürtajını yapan doktor tecrübeliymiş şanslısın genelde üç düşükten sonra gönderirler hastaları tıbbi genetik bölümüne” demişti. Yine aynı şekilde gebelik takibimi yapan doktor “iyi ki gitmişsin yoksa bu gebeliğin de düşükle sonuçlanırdı” dedi. Yani kafam rahat, çocuğumun ya da benim bir rahatsızlığım, genlerimde aktarabileceğim bir hastalık var mı? Eşimde bir hastalık var mı? Hepsini öğrenmiş oldum. 0 stres hamileliğimin 7. Ayındayım. Testi yaptırmasam bu sefer de düşecek, kesin bu bebeğimi de kaybedeceğim diye düşünür dururdum. Son olarakta düşüğün haftası fark etmiyor maalesef. Gebelik türü fark ediyor. (Kimyasal, Mol, Üzüm, Boş, Dış). 7. Ayında ölü doğumu olan (en az iki kez) bir tanıdığım genetik testte pıhtılaşması olduğunu ve bebeklerini bu yüzden kaybettiğini öğrendi. Şimdi yakınıyor ölmelerinin sebebi belki de ara vermemesi ya da gerekli ilacı kullanmaması. O yüzden gerçekten içiniz rahat olsun diye bile yaptırılmalı. Zaten ücretsiz. Tıbbi genetiğe randevu alıp bakabilirsiniz.