Ayvehe9 Bende 50’ mlg içiyorum sabahları eşimi işe yollarken yedi gibi sonra eşimle kahvaltı yapıyorum bi kaç saat sonra uyuyorum benimde yüksekmiş doktor her ay gel kan değerlerine bakalım dedi ihmal edilecek bi ilaç ve hastalık değil dahiliyeye gidiyordum endokrine sevk etti beni çok minik bi ilaç zaten hamileliğimin başında sabah bulantılarım varken çok zorlanıyodum şimdi şükür altı aylık olduk 23+3 bi sıkıntı yok ilaç içerken ama ilaç içmediğim zamanlar boğazımdan sesler geliyordu gıcırtı gibi akşam yatağa yattığımda sabah uyandığımda benim doktorum ilacın bitsede randevuyu almasanda randevu alana kadar tekrar al iç boş geçirme o süre zarfını demişti banada bende bi 20 gün sonra gidicem inşallah doktora .
Muhoensar Semraaaaa annem ve abimde var .ablam ve küçük abimde yok.. Benimde öyle sürekli oynuyo iki boş gebelik geçirdim bu troit yüzünden gelişmedi bebek kesede evet maalesef sürekli kontrol altında olmamız gerek ben anlıyorum artık yükselip düştüğünü kilo alıp vermemi uykumu istahimi her şeyimi etkiliyor ama çok şükür Rabbim dermansız dert vermesin
Semraaaaa Muhoensar sıkıntılı çok troit gerçekten bende 1 yıldır devamlı içiyorum . Peki troitle ne kdar sürede hamile kaldın ?
Hanus s_c_54 Tiroidim oldugu icin, hamilelikten önce 50mg içiyordum. Hamile olduktan sonra tekrar gittiğimde değerlerim yüksekti. Haftaiçi 100 , haftasonu 150 mg içiyorum.
Hanus Sandyy kaç mg içiyorsunuz ? Benim ilacımı 100 mg’a yükselttiler 1 ay sonra gittiğimde 2,5’n altında idi.
Sandyy Hanus birgün 25 birgün 50 dahiliye ye gittim takibim oradan yapılıyor artık. Bir yükseldi bir indi oynuyor değerler sürekli..
Semraaaaa Hanus 100 mg içiyorum ilk başta 25 le başlandı 100 mg da düştü ama değerlerim . 1 senedir kullanıyorum
Irmyldm9 Postu açmanız çok iyi olmuş. Hamileliğimin başından beri(29+1) 50 mcg kullanıyordum bugün 75 mcgye çıkarttı. Düzenli ilaç kullanınca bir sorun olmuyor diye biliyordum fakat bir anda dozu yükseltmesi de aklımı karıştırdı. Sizde de aynı durum yaşandımı?
Damla21koksal Gulay123 doktorum öyle söyledi biliyorumki gidince soriyim bi aklıma kurt düştü şimdi 🤔
Deletedmom667 Muhoensar bende 12 yıllık amelıyat oldum daha once suan 200 kullanıyorum dun kan tahlılı yaptırdım 7.50 olmus cıldırmak uzereyım ınsallah duser senın nasıl seyredıyor
Muhoensar Deletedmom667 en son ilacına devam et dedi bu ara tekrar gidicem ne durumda bilmiyorum ama yükselmiş gibi hissediyorum
seyma281015 Ya anlamadığım şey şu😣 siz troid hastasısınız o yüzden ömür boyu ilaç kullanmak zorundasınız. Ama benim normalde troid değerlerim hep normal. Ne zamanki hamile kalıyorum o zaman tsh yükselişe geçiyor. Bu üçüncü gebeliğim hepsinde de oldu. İlkinde ilaç başlamadı doktor kendiliğinden düşer dedi öyle de oldu düştü. Fakat kızım tsh değeri çok yüksek bir şekilde doğdu. Sonradan o da düştü. İkinci gebeliğimde ise doktor ilaç başladı 25 mg. Ama 9 haftalıkken kalbi durdu kaybettim onu. Şimdi ne yapacam bilmiyorum 😣 Allah aşkına biri beni aydınlatsın artık
YavruKartal1903 seyma281015 seyma281015 15 yıldır nükleer tıpta tedavi gören tiroid hastasıyım. Evet biz ömür boyu ilaç kullanmak zorundayız ama değerlerimiz ilaçla bizimde normal seyrediyor. İş hamileliğe gelince bebek anne karnında kendi tiroidini üretmeden önce annenin tiroidinden beslendiğinden bazen yetersiz gelme durumu oluyor ve annenin daha fazla hormon ihtiyacı doğuyor tabi bu durumda değerler alt üst oluyor. İlacınızı düzenli kullandığınız ihmal etmediğiniz sürece sıkıntı yok. Genelde dahiliyeye gidiliyor ama aslında nükleer tıp tiroid polikliniğine gitmekte fayda var.
Elifsaadet seyma281015 tsh değeri hamilelikte çok değişkenlik gösterebiliyor. Buda çocuğun gelişimini doğrudan etkiliyor. Dahiliye dr. Test yaptırın en iyi kararı o verir
Prensleriminannesi seyma281015 bence kadın doğumcuna değil de iyi bir dahiliye uzmanına git mutlaka tiroid ztn birebir bebeği etkileyen ve düşük yapmaya kdr giden bi hastalık ilk hamileliğimde her ay dahiliye ve kadın doğumcu yaptı hep takibimi ve şuanda da hamileyim aynı şekilde yapıyorum. Sağlıklı bi Bebek için tiroid tedavisi çok çok önemli
ozgurhayalim seyma281015 geçmiş olsun. Ben Tiroid ameliyatı olduğum için kullanıyorum 100mcg. Ama söyle bir şey de var 10 haftalık hamileyim su an hamile kaldigimda tsh değerim 0.48 iken 3 haftaki tsh testimde 2.69a yükselmişti. Gebelikte bu değer artıyormuş zaten bunda takılacak cok bir şey yok o ilacı kullanmak zorundayız. Ameliyat olmuşsun veya tshin yüksek gelmiş her iki durumda da mecburuz. Bu ilaç düşüğe sebep olmaz
Elaylama s_c_54 ben kullanıyorum. Gebeliğe bağlı TSH değerim yükseldi. Hatta ben önce 0,25 kullandım şuan 0,50 kullanıyorum.
Prenseess Bende euthyrox 25 mcg kullanıyorum ama eczacı günde bir tane tok karnına al demişti şimdi aç karnına alanları okuyunca bende ikilemde kaldım
Elifsaadet Prenseess doktorum kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına iç dedi. Yiyeceklerle etkisi değişiyormuş
YavruKartal1903 Prenseess 15 yıldır kullanıyorum ailemin bütün kadınlarında var hiç tok kullanan duymadım. Doktorunuza bir danışın bence.
Elifsaadet s_c_54 Benim 50mcg kullanıyorum. Doktorum haslağın adına haşimato dedi. Hamile kaldığımda yapılan testlerde tsh değeri yüksek çıktı. Bebeğin organ gelişimini etkiliyor diye dahiliye doktoruna yönlendirdi. Oda bu ilacı verdi. Ömür boyu kullanacaksın dedi. Sabah kahvaltıdAn yarım saat önce içmemi söyledi. Yiyeceklerle etkisini kaybediyormuş.
seyma281015 YavruKartal1903 Biliyorum lakin benim yaşadığım şeylerden dolayı kafam çok karışık.ilk doktor ilaç önermedi ve 20 gün içinde düştü. İkinci doktor ilaç önerdi bebeğimi kaybettim. Şimdi yine yüksek 8 haftalık olacağım. 3 gün sonra randevum. Bu doktora da başımdan geçenleri anlatacağım bakalım ne diyecek.