Merhaba kızımın dua teyzeleri, umut aramak için buraya bakan ve kuvöz yolu bekleyen sevgili anneler.
Bu başlığı bir sene önce açtığımda, benim gibi cevap ve umut arayanlar için güncelleyeceğime söz vermiştim, burayı sağlıkla afiyetle güzellikle güncellemeyi nasip edene binlerce kez şükürler olsun 🙏🏻❤️
Bu başlığı açtıktan 13 gün sonra doğum yapmıştım ve ömür gibi gelen 150 gün sonunda Vera kız ile kavuşmuştuk🙏🏻 O 150 günde kilo vermeler almalar, entübasyon, açık kalp ameliyatı, dart protokolü, göziçi enjeksiyon ve lazer operasyonları, ağızdan beslenmeye geçiş çalışmaları, oksijen desteği ile taburcu olma derken zorlu çok gün geçirdik ama hepsi geçti gitti hamdolsun 🙏🏻🙏🏻
Vera kız şu kronolojik olarak 1 yaşında düzeltilmiş ise yaklaşık 8 ay 20 günlük yaklaşık 7,5 kilo biraz minyon ancak zamanla her anlamda yaşını yakalayacağına inancım tam 🙏🏻
yaklaşık 7 aydır evde bizimle, eve oksijen ile taburcu olmuştu, çok şükür 1.5 ay gibi bir sürede ayrıldı, og+biberon ile taburcu olmuştu ağızdan beslenmeye baya uğraşarak da olsa geçmeyi başardık çok şükür 🙏🏻 şimdi ek gıda bile yiyor hamdolsun daha da iyi olsun inşallah 🙏🏻
Hastaneden taburcu olur olmaz Vera kızın hastaneden geçirdiği uzun sürecin ve erken doğumun etkilerini atlatması ve hayırla güzellikle yaşıtlarını yakalaması için koruyucu ve önleyici fizik tedaviye başladık, burayı okuyan özellikle bebeği çok erken doğmuş tüm annelere sesleniyorum. Fizik tedavi almak için bebeğiniz gecikme yaşamasını beklemeyin aksine erkenden destek alarak yaşıtlarını en kısa sürede yakalamasını sağlamaya çalışın, ne kadar erken müdahale o kadar etkili bunu asla unutmayın. En azından yoğun bakımdan çıkar çıkmaz, bir kez olsun alanında uzman bir pediatrik fizyoterapistten değerlendirme alın, içiniz rahat etsin, evde neler yapabilirsiniz öğrenin ve bebeğinizi doğru şekilde destekleyin 🙏🏻
Bu sebeple dua niyetine, Vera kız haftanın üç günü fizik tedavi alıyor ve Rabbime şükürler olsun şuana kadar hep ayıyla uyumlu ilerledi🙏🏻 Daim olsun devamlı olsun🙏🏻
Veranın eve geldiği ilk haftalar hatta aylar gerçekten çok zorluydu, kendimi yetersiz ve çaresiz hissettiğim çok zaman oldu bu yüzden kendimi anneden çok bir hemşire gibi hissettiğim zamanlar da oldu. Bu duyguların hepsi normal ve zamanla düzene oturuyor, eğer siz de hissederseniz endişe etmeyin🙏🏻
Bu süreçte edindiğim zorunlu bilgileri forumlarda başka insanlarla paylaşarak yardımcı olmaya çalışıyorum,aklınıza takılan bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz. 🫂
Bu zamana kadar Vera’ya dua etmiş, yanımda olmuş tüm güzel kadınlar hakkınızı asla ödeyemem ama aklınıza geldikçe dualarınıza Verayı eklerseniz çok sevinirim. Siz bizim gördüklerimizi görmeden evlatlarınıza hayırla, güzellikle, kolaylıkla, kalıcı ve tam sağlıkla zamanında kavuşun 🙏🏻 Tüm evlatlar içinde de benimki hayırla, güzellikle, sağlıkla, yaşlarıyla uyumlu,mutlu, bol rızıkla büyüyüp hayırlı insanlar olsunlar 🙏🏻❤️
Her şey için, desteğiniz için çok teşekkür ederim. Dualarım hep hep hep sizlerle.