Bir gün bu hikaye umut hikayesine dönsün de insanlara moral versin diye yazıyorum.
Bugün 23+4tüm dünki kontrolümde serklajımın ve rahim ağzımın tamamen açıldığını, serklajın çok basit şekilde tuttuğunu söylemişlerdi. Amnisure testim pozitif çıkmıştı ama belirgin bir ıslaklığım yoktu artık suyu ultrasondan takip edeceğiz dediler.
Sabah vizite uzmanlarla beraber proflar da geldiler. Durumumu sordular bilgi aldıktan sonra hocalardan biri bana bir ay dayanman gerek dedi. İnşallah olur mu öyle gerçekten dedim diğer hoca da Allah bilir dedi. Çıktılar sonra kapının önünde diğer doktorlarla konuşurken, durumun çok karmaşık bir vaka olduğunu, uluslararası kongrede sunulabileceğini söylediler. Hastaya riskleri anlatın, normal doğum yaparsa daha hızlı gebe kalabilir, sezeryan olursa daha geç dediler. Bebeğin canlı doğmasının yeterli olduğunu, doğsa bile zaten yaşamayacağını söylediler. Doktorlardan biri su gelmem olup olmadığını sordu uzmana o da belirgin bir şey yok dedi. Koruyucu hekimlik adına, suyu yeterliyse endol başlayalım dediler. Sabahki sancıda nts 40ı görmüştü ilk kez ama dalga şeklinde değil düz çizgi gibi yani dalgalanma olmadığı için kasılma olmadığını söylemişlerdi ancak ona istinaden mi endol başlamaya karar verdiler bilmiyorum. Endolden sonra eski 0 yakın yere döndü. Bazı insanlarda endol kesenin yukarı çıkmasını sağlıyormuş belki sende de öyle olur dedi doktor. Şu an iki gün önceki 27 olan crp değerim, bugün 7ye düştü, akşamları ağızdan progestan 200mg , 6 saate bir antibiyotik ve endol ve kan sulandırıcı iğne kullanarak hastanede devam edeceğim. Neredeyse kimsenin umudu yok biliyorum ama ben umudumu kesmiyorum. Kızıma ikimizde de aklen bedenen ruhen hiçbir hasar kalmadan sağlıkla kavuşup büyütmek için dua etmeye devam edeceğim. Sizler de görürseniz ve bize dua ederseniz çok sevinirim.