18 günlük bir bebeğim var. Anne sütü ve mama veriyorum. Bazen saatte bir emzirmemi istiyor. Ağzını elini götürüyor devamlı meme istiyor . Sizin bebisleriniz nasıl? Düzene girer mi? Mama veriyorum ardından çok geçmeden yine acıkıyor yeni doğanlar hep mi böyle. Afedersiniz altına kaka yapıyor değiştiriyorum 2 dk sonra yine kaka yapıyor. Pisik olmasın diye hızlı davranalım diyorum ama acaba biraz daha beklemem mi lazım. Bi de yüzde 90 ya mamada ya da memedeyken kaka yapıyor.
Emzirme ve mama sıklığınız nedir?
2024annesi Çok sıklıkla veriyorsunuz bence. Mama sindirilmesi zor olduğu için yenidoğanlarda 3 saatte bir verilmesi gerekiyor. Eğer sık verirseniz sindiremez ve problemlere sebep olabilir kabızlık vs.
Ama sadece anne sütü alsaydı evet anne sütü sindirilmesi çok daha kolay olduğu için saat başı acikabiliyor. Benim bebeğim yenidoğan iken saat başını geçtim 10 dk da bir emiyordu neredeyse. Hele gece sürekli memede kalmak istiyordu.
- Düzenlendi
Mavidunyamm teşekkür ederim
Mama ilk zamanlar süt yetersizliginden 4 kere verirdim şimdi bir ya da iki defa veriyorum. Yoksa doymuyor kısa araliklarla ve dinlenmeden meme verince sütüm yetersiz kalıyor
2024annesi Doktorun bir önerisi yok mu?Belki sizi emzik gibide kullanıyor.Emzik vermeyi deneseniz?
Nazo77 emzik de veriyorum ama daha agzinda çok tutamıyor iştahlı bir bebek aslında o kadar çok hızlı emiyor ki boğazında kalıyor bazen mama ve anne sütü . Çok da aciktirmiyorum . Doktora çok emici sık kaka yapıyor diyince iyi işte dedi gecti
2024annesi Demek ki onun normali bu maşaAllah
2024annesi Doğumdan sonra bende bu sorunu yasadigimda doktor demişti ki yenidoğanlar acıktıklarini hissetmezler onlar aslında sizin kokunuzda olmak isterler çünkü onlarda açlık kavramı henüz yokmuş öyle söylemişti. Hem zaten bebeğin çok küçük düzen oturtulamaz şuan bence siz bir süre böyle devam edin zaman geçtikçe düzene girer. Şuan benim bebeğim 7 aylık süt içtiği saatler hep aynı sıklığı da azaldi
2024annesi altını actiginda bir süre bekleyin hava alsın. Bunu ara ara yapın. Habire kapalı kapali ferahlasin yavrucaklae
- Düzenlendi
Mavidunyamm doğru aslında kucağa alıştırma diyenlere bu yüzden kızıyorum daha minicik bana ihtiyacı var. Calisan bir anneyim her ağladığında kucağına alma alışır ilerde sana zor olur sürekli kucak ister diyorlar :(
Denizdnzdnz çok haklısınız aslinda deneyeceğim onlemimi alarak (alt acmasina ya da ustume tuvaletini yapiyor da :))) teşekkür ederim
2024annesi bir bebek hemsiresi olarak yenidoğanların emme refleksi cok güçlüdür. Sürekli meme araması aç olduğu anlamına gelmez. İki göğsünüzü de tamamen emdikten sonra mama takviyesi yapmalısınız. Sık kaka yapışı da normal ama kısa aralıklarla mama vermeyi tavsiye etmiyoruz. Belki emzik deneyebilirsiniz
2024annesi Şuan senin kucağına çok ihtiyacı var ama onu kokundan mahrum etme
Betulss çok teşekkür ederim dikkat edeceğim. Peki emziriyorum mesela gaz alma süreci her memeden sonra mı olmalı. Yoksa tamamen doyunca mi? Mesela emziriyorum uyuyor gaz alırken uyanıyor.
2024annesi emzirme tamamlandıktan sonra gazını çıkarıp yatırabilirsiniz 🌺 her memeden sonra çıkarmanıza gerek yok tamamen emdikten sonra çıkartın