Cosimaniehaus
Naçizane kendi fikirlerimi söylemek isterim, çünkü bende tam bu hafta 35+1’de doktora gittim ve bebeğimin kilosu 2350 gram çıktı. Doktorum bu şekilde devam ederse 3100 gram civarında bir doğum gerçekleştirme ihtimalim olduğunu söyledi. Bilimsel olarak bebeğinize direkt kilo aldıran hiçbir besin yoktur :) Bazı şeyler genetik. Hayalim hep tombul bir bebek dünyaya getirmekti fakat şimdi sağlıklı olduğunu bilmek o kadar güzelmiş ki diyorum, varsın tombiş olmasın :) Ben de sizin gibi birkaç gündür bebeğimin kilosunu düşünüyordum, 35+1’de doktora gitmeme rağmen genel ortalaması 34+4 ile uyumluydu. Doktorum 2 haftaya kadar ileri ya da geri olmasında hiçbir sakınca olmadığını, bunun bebekte bir gelişim geriliği yaratmadığını, sadece iri bir bebek olmadığını söyledi. Annelik iç güdüsü, yediğimiz her şey ona can olsun kan olsun istiyoruz ama lütfen bunları düşünürken kendinizi üzmeyin. Bebeğiniz sağlıklıysa geri kalanının ne önemi var ki? Her sabah sütümü peynirimi eksik etmeden düzenli bir şekilde beslenmeme rağmen bu şekilde bir sonuç aldım. Fazla yemenin sadece size kilo aldıracağını düşünüyorum. Ufak bir itirafta bulunayım, tüm bunları söylerken 3 gündür muz ve sütü shaker makinesinden geçirip içiyorum :) İşte içgüdüsel davranınca mantık devre dışı kalıyor ve inanmadığımız şeyler yapmaya başlıyoruz. Bu kaygılar, bu telaşlar çok normal. Sizi çok iyi anlıyor ve hissediyorum. Bence bebeğiniz çok sağlıklı :)