Bu böcekler genellikle unlarda da çok fazla oluyor bende bir ara sizin gibi oldum ta ki unumun ağzını açıpta görene kadar sıcakta birşeyler bırakmayın yiyecek namına ne varsa herşey buzdolabında olsun…
Bu böceklerin allah belasını versin yardım edin daha napayım
bussra-23 attım valla undan karabıbere sehrıyeye kadar çünkü gerçekten artık yoruluyorum bın kere erzak boşalttım 1 hafta ıcınde en son topluca attım çöpe. Yenı aldıklarımı da dırekt kaplarına yerlestırıp anında buzdolabına koyucam baharatlara kadar Kasım ayından önce kesınlıkle yerlestırmem havalar ıyıce soğuduktan sonra koyarım erzakları yerıne doğalgazı falan açmam mutfakta
Guzelanne56 dolapları sirkeyle sildikten sonra yeni ürünleri açtıkça içlerine, kenarlarına, erzak dolabına, mutfak dolaplarına hatta buzdolabına bile defne yaprağı koyun tekrar böceklenmesini önler. umarım faydasını görürsünüz.
Guzelanne56 Zor bı süreç destek istiyor insan ama bazen olmuyor yalnız mücadele etmek gerekiyor evdeki böceklere çözüm bulunur işler hallolur bebişinizi sağlıkla kucağınıza almaya odaklanın en azından ben öyle yapıyorum 🌷
mercan0 çok teşekkür ederim evet Kasım ayına kadar buzdolabında muhafaza edıcem evde daha boceklenıecek bısey kalmadı suan kelebek görüyorum gördükçe de camdan atıyorum böyle böyle bıtecek ınsallah defne yaprağı alıcam muhakkak yenı erzaklarla bırlıkte
rumisam gerçekten öyle yanı bı Allah rızası ıcın şu kıza bakayım öldu mu kaldı mı diyen yok düşük rıskım oldu günlerce hastanede yattım serklaj oldum bı Allah’ın kulu çorba yapıp getıreyım demedı uzak olsunlar benden bunca zaman tek başına halletmısım bundan sonra da hallederım
Guzelanne56 benimde öyle oluyordu. Sirkeli su ile sildim dolabı balkonda benim dolabım. Cam büyük kavanozlar aldım doldurduğum şeyin arasına üstüne tuz attım bolca unun bile sonra bi daha olmadı. Tuzdan mı kendiliğinden mi kesildi bilmiyorum.
Guzelanne56 yazda hepsini buz dolabına kaldır canm sıcakta çok çabuk kurt yapıp kelebekleniyolar başıma geldi biliyorum
Tugceaker artık çözümü hepsını atmakla buldum, yeni aldıklarımın hepsi aldığım gibi buzdolabına kasım ayından önce daha icerıye almam
Guzelanne56 aynen canım
- Düzenlendi
Guzelanne56 kelebek dediğiniz şeyler güve😂 gülüyorum çünkü ben de aynı durumdan muzdarip oldum. Oldurmemek için çok direndim ama o kadar tiksindigim için artık tüm haşereleri öldürüyorum. Benim de kalacak yerim yok, biz de yarın sabahtan ilaclayıp tüm gün belki bahçeye gideriz pencereleri açıp. (Bahçe dememe bakma, kalacak bir ev felan yok boş bahçe) bu arada benim cam kavanozdaki gidalarim da Kurtlandi ve güvelendi
gamze6606 ayyy ınanıyor musun benımde aynı şekilde oldu cam kavonozda susam vardı baharat vardı ve asla güneş görmüyordu. Dün boşalttım ıcıni döktüm hepsını çöpe çünkü farketmedıgım bıseyde vardı ve tekrarlıyordu Bıde çok alakasız bıseyde gördüm geçen arkadaşım mangolıa yaptı bizde ve o el blenderenden bıskuvı geçti yıkamış koymus tam yıkayamamıs bı açtım çok oldum top top bıseyler vardı ıcınde kelebek vardı makarnaya falanda geçmiş artık evde esımın de benimde mıdesı almıyordu ne var ne yok attım yeni aldıklarımı da dolaba koyarım. Bır hafta bakacağım egerkı azalma yoksa kaynım gelince kaynanamın anahtarı alıp onlara kalmaya gıdıcem onlarda memlekette yapacak bıseu yok. Sımdı evde kelebek görüyorum gördükçe artık ölduruyorum yoksa kaçıyor 😂😂😂 allah yardımcımız olsun bacım mılletın evınde süpürge açılmaz haftalarca bızım evlerde o kadar temızlıge rağmen böcekler yuva yapıyor
Guzelanne56 onlar güve kıyafetleri bile yiyorlar haberin olsun kaynağını bulman lazım ve bir tane bile kalsa kendi kendilerine ürüyorlar kozalari oluyor genelde duvar kirislerinde kavanoz kapak içlerinde öyle çoğalıyor ince bir temizlik şart malesef
ggmom kaynağına gerek kalmadı valla Türk kahvesını bile cope attım evde şuan en ufak bı baharat baklıyat yok sadece pekmez bal kaldı o da vakumlu hıc acılmamıs onun dışında cıkolata bile tutmadım çünkü gün geçtikçe artmaya başladı kelebek. bugün gördüklerimi allah affetsin aldım attım camdan böyle böyle bıtecek dıye düşünüyorum yuva yapacak yer kalmadı. Pekı halıya koltuğa yada başka buseye yuva yaparmo baklıyat baharat dışında.
- Düzenlendi
Guzelanne56 kaynağı işte bakliyat olarak düşünme ben boş kavanozumun kapağının içinde kozalarini bulmuştum bir öldür öldür at at bitmiyordu en son bütün dolapları indirdim çok alakasız bir dolabın içinde 3-4 tane köşelerinde koza gördüm dikmai bakmayinca anlaşılmıyor öyle öyle bitti bı de güve için bantlar var trendyolda yapışkanlı gelip ona yapışıyor arkadaşım da son çareyi onda bulmuştu bı kokusu var sanırım çekiyor hepsi ona gidiyor sonra bitmişti valla bunlar da pire gibi çoğalıyor bir kere dadaninca (yünü de çok severler )
Guzelanne56 ben çamaşır suyu döüyorum köşelere asla silmiyorum 😀 oyle anca kurtuldum damlatıp bırakıyorum yada süoürgelik boyunca dokuyorum
Guzelanne56 marketten alırken de kontrol ederek alın bazen marketteki ürünlerde de görüyorum ben, kurt yumurtalarını. Benim evim bahçe katı bir de, bahçedeki çiçekleri ilacladiklarinda ordaki böcekler de evime geliyor. Bı ara kafayı yemek üzereydim hamileliğimin sonlarında nerdeyse her gün eve ilaç sıkıyordum.
ggmom bılmıyorum evde ne ne yok yok ettim daha nerede cıkacak bılmıyorum heryerı de boşalttık bakalım hayırlısı evde yünlü kazağımız bıle yok o dedıgınızden alayım
nur53___ onu da yaptım yine çıkıyorlar arada karşıma ama bakacağım olana bitene
gamze6606 gerçekten hayatım boyunca bu kadar ıgrenc bısey görmedim bakalım artık kurtulacakmıyım