Vallahı tukendım artık yemin ederim bıktım, bı ınsan erzak dolabını bın kere temızler mı. 3-4 ay önce erıstelerım sıyah susam gıbı böcek oldu temizledim kurtuldum daha da çıkmadı. Ta ki 1 hafta oncesıne kadar kurt vardı evde ya şaka gibi herseye baktım kurtlu hıc bısey çıkmadı bende erzakları ayırdım temiz olduğundan emin olduklarımı buzdolabına kaldırdım kapalı gıdalar erzak dolabında kaldı. neyse bu süreçte evde kelebek uçuyor ama ben mal gıbı berekettır dıye seviniyorum gerçekten de ne bereketmiş bitmiyor. Dün kurt gördüm temızledım bu sefer makarnaları bıle attım makarna da sıyah ufak kelebek vardı. Ya bugün mutfağım kelebek dolmuş evde ne var ne yok cope attım acık kapalı demeden artık gerçekten bıktım başlarım erzağına aç kalalım. sorun şu kı hala tavanda kelebekler uçuyor çıkıp temizleyemıyorum da ya bı yerlere yumurta bırakırsa evde tuz bıle kalmadı daha nasıl kurtulucam bundan ben en son erzak dolabını çöpe atıcam son raddeye geldim. Hamıleyım serklajlıyım evi ılaclatsam gıdıcek kımse yok of allahım
Bu böceklerin allah belasını versin yardım edin daha napayım
Maalesef nemli yerlerde bu sorun oluyor ben herşeyi buzdolabına koyuyorum çok almıyorum yolu böyle buldum.
Bende artık herşeyi ya buzdolabınyada buzluğa koyuyorum pirinc felan birşey olmuyor
Bende çok çektim yıllar önce o kurtlanmalardan. Bütün herseyi atmak zorunda kaliyordum.Özellikle yaz ayları bütün bakliyatlari dolaba koy. Ben çareyi böyle buldum
Guzelanne56 benimde bı ara böyle erzak dolabım böceklenmisti her şeyi attım ama hala vardı dolabın içine internette araştirip görmüştüm biberiye yağı ve sirke ile sil iyice sonra biberiye yağı damlatt içine özellikle kelebekler geceleri çıkıyor onları da süpürgeye çektim her gordumde yorucuydu ama geçti çok şükür
Nazo77 valla az evvel baharatlara kadar ne var ne yok attım kapların ıcını dışını yıkadım baharatlıları yıkadım dolabın ıcındekı herseyı bosalttım çamaşır suyuyla sıldım artık aldıklarımı buzdolabına koyucam umarım kurtulmusumdur
Melismelo ben ne var ne yok attım baharatlardan kahveye kadar erzaklara kadar çünkü gerçekten artık neyden geldiğinı bılmıyerek kafayı yıcem her temizlemede artıyor azalmak yerine
Minikkus1234 ya temızledıkce artıyor eşyaları attıkça artık neyi atayım şaşırdım baharat erzak kahve ne var ne yok attım yıkadım kapları yeni aldığım baharatlara kadar dolaba koyucam maf oldum ya
rumisam ya ınanın artık tek başına çabalamaktan yoruldum herkes arıyor yardıma ihtiyacın varsa söyle diye bı Allah’ın kulu ortada yok esım desen yaparken batırıyor ben artık careyı baharat erzak be var ne yok atıp yenılerını alıp dolaba koymakla buldum
Bu böcekler genellikle unlarda da çok fazla oluyor bende bir ara sizin gibi oldum ta ki unumun ağzını açıpta görene kadar sıcakta birşeyler bırakmayın yiyecek namına ne varsa herşey buzdolabında olsun…
bussra-23 attım valla undan karabıbere sehrıyeye kadar çünkü gerçekten artık yoruluyorum bın kere erzak boşalttım 1 hafta ıcınde en son topluca attım çöpe. Yenı aldıklarımı da dırekt kaplarına yerlestırıp anında buzdolabına koyucam baharatlara kadar Kasım ayından önce kesınlıkle yerlestırmem havalar ıyıce soğuduktan sonra koyarım erzakları yerıne doğalgazı falan açmam mutfakta
Guzelanne56 dolapları sirkeyle sildikten sonra yeni ürünleri açtıkça içlerine, kenarlarına, erzak dolabına, mutfak dolaplarına hatta buzdolabına bile defne yaprağı koyun tekrar böceklenmesini önler. umarım faydasını görürsünüz.
Guzelanne56 Zor bı süreç destek istiyor insan ama bazen olmuyor yalnız mücadele etmek gerekiyor evdeki böceklere çözüm bulunur işler hallolur bebişinizi sağlıkla kucağınıza almaya odaklanın en azından ben öyle yapıyorum 🌷
mercan0 çok teşekkür ederim evet Kasım ayına kadar buzdolabında muhafaza edıcem evde daha boceklenıecek bısey kalmadı suan kelebek görüyorum gördükçe de camdan atıyorum böyle böyle bıtecek ınsallah defne yaprağı alıcam muhakkak yenı erzaklarla bırlıkte
rumisam gerçekten öyle yanı bı Allah rızası ıcın şu kıza bakayım öldu mu kaldı mı diyen yok düşük rıskım oldu günlerce hastanede yattım serklaj oldum bı Allah’ın kulu çorba yapıp getıreyım demedı uzak olsunlar benden bunca zaman tek başına halletmısım bundan sonra da hallederım
Guzelanne56 benimde öyle oluyordu. Sirkeli su ile sildim dolabı balkonda benim dolabım. Cam büyük kavanozlar aldım doldurduğum şeyin arasına üstüne tuz attım bolca unun bile sonra bi daha olmadı. Tuzdan mı kendiliğinden mi kesildi bilmiyorum.
Guzelanne56 yazda hepsini buz dolabına kaldır canm sıcakta çok çabuk kurt yapıp kelebekleniyolar başıma geldi biliyorum
Tugceaker artık çözümü hepsını atmakla buldum, yeni aldıklarımın hepsi aldığım gibi buzdolabına kasım ayından önce daha icerıye almam
Guzelanne56 aynen canım
- Düzenlendi
Guzelanne56 kelebek dediğiniz şeyler güve😂 gülüyorum çünkü ben de aynı durumdan muzdarip oldum. Oldurmemek için çok direndim ama o kadar tiksindigim için artık tüm haşereleri öldürüyorum. Benim de kalacak yerim yok, biz de yarın sabahtan ilaclayıp tüm gün belki bahçeye gideriz pencereleri açıp. (Bahçe dememe bakma, kalacak bir ev felan yok boş bahçe) bu arada benim cam kavanozdaki gidalarim da Kurtlandi ve güvelendi