• Doğum
  • 37. Haftada kendi isteğimle sezaryen olacağım

Kızlar bugün 36 haftalık olduk bebeğin kilosu iyi maşallah gelişimi önde gidiyor şuan kilosu 3345 gram artık yanılma payı ne kadar olur bilemem normal doğumdan korktuğum için bugün doktorumdan sezeryan için ameliyat günü istedim 23 Ağustosa gün verdi o zaman 37 haftalık olmuş oluyorum sezeryan için 38 haftada gün verir sandım ama 37 de verdi gerçi benim için daha iyi artık çok zorluyor dayanamıyorum sağıma soluma yatamıyorum bile çok sert karnım taş gibi zaten 40. Haftami beklesem çocuk iri olduğu için normal doğum yapamazdim herhalde. İlk doğumun olacak gün alınca hem heyecan hem korku sardı beni benim gibi kendi isteğiyle sezeryan olmak isteyen var mı bu haftalarda ne olacak nasıl olacak bilmiyorum ameliyattan sonra felan nasıl olacak herşey korkutuyor beni

Sezeryana nasıl karsr verdiniz ya çok karmaşık bence vajinal doğumda öncesinde çekiyoruz ama çocuk doğunca rahatız herkesin dediği bu en azından ama sezeryanda sonrasında çekiyoruz bide yanımızda bebek var bakmamız gereken iki durumda korkutucu geliyo bana karar veremedim henüz.

Burcinella

Burcinella
      Oğlum 3900 doğdu benim ona rağmen 38+3 e vermişti en erken sezeryan tarihini. 37 biraz erken geldi bana 🙄 tabi acil bir durum vs biseh yoksa

Burcinella merhaba öncelikle benim bebekte iri bebek diye doktor 37 de alacağım ısrarla diyor ama kilosu önde diye ciğeri gelişmiş mi oluyor bilmiyorum ben 38 diyorum o 37 diyor ısrarla ve bu durum beni çok korkutuyor normali 38-39 hafta arası çünkü

Mii benim 34 haftada sancım çıktı nst hastanede yattım iki gün her ihtimale karşı bana ciğer geliştirici iğne vurdular o yüzden birazda ona güveniyorum 37 doğarsa sorun olmaz inşallah diyorum dua ediyorum gerçi 40 haftalık doğan bebekte bile sorun olabiliyor inşallah böyle bişey olmaz Allah’ım korusun sağ sağlim kucağımiza alırız inşallah

Betl35 bende 38 haftada Felan verir sandım bende şaşırdım sordum hatta dedim hocam 37 haftalık oluyor erken değil mi dedim kilosu gelişimi iyi dedi ciğer geliştirici iğne vurdular önceden sancım nst çıkmıştı hastanede yatmıştım ama ben hissetmedim sanciyi çocuğun içten sancısı oluyormuş

Burcinella bebeğin durabildiği kadar durması daha iyi değil mi?ben ilk sezaryenimi 39.haftada yaptım doktorum o zamana gün verdi benim sancılarım o gün başlamıştı zaten ama mecburi sezaryendi kızım 4 kilo doğdu.doğum şekli kendi tercihiniz tabi ama bence erken gibi

Hllozclk bende panik atak var hamileliğimi öğrendiğimden beri kendimi şartladim psikolojik olarak hep dedim ben normal doğum yapmicam dedim hatta evden dışarı çıkmadım yürüyüş bile yapmadım acilmam Felan olmasın diye yedim içtim yattım ve bu yüzden 30 kilo aldım sırf normal doğum yapmamak için çok korkuyorum psikolojim çok hassas kaldiramam normal doğumu kendimi biliyorum canli canlı o sanciyi acıyı çekersem beyin olarak çok yıpranırim en azından sezeryanla ağrım acım olur bir şekilde idare ederim diyorum bilmiyorum ben çok fena korkuyorum normal doğumdan

Minnaksever karnım ikiz bebek gibi çok büyük taş gibi sert yatamıyorum üstüne gören ikiz sanıyor bilmiyorum çok kilo aldım 30 kilo aldım ondan mı nedir kocaman karnım zorlanıyorum bende 38 Felan aldırmak istiyordum doktor 37 uygun deyince birşeyde diyedim ne bileyim inşallah bir sıkıntı olmaz

Burcinella benim de öyleydi aşırı büyük bi karnım vardı bana da ikiz mi diyorlardı yatağın yarısını kaplayan hamile yastığımla yatıyordum hatta son kontrolde doktor ultrasonda baktı bebek zorlanıyo artık dar geliyo demişti nasıl yani imkansız diye güldük.gerci ben son haftalarda mecburi yatista olduğum için belki bana çok koymamış olabilir.bi de şimdi size sıcakta zor geliyodur

Burcinella
                  Anladım demek ki bu şekilde uygun görmüş doktorunuz☺️ sağlıkla alında kucağınıza 🥰

yokusbebek

Mii artık 37 haftalık doğan bebekte gününde doğmuş sayıyorlar yani gelişimi kilosu iyiyse sorun olmaz herhalde bana ciğer geliştirici iğne vurdular 34 haftalıkten zaten şuan 36 haftalık ama bebeğin kilosu gelişimi 38 haftalık dayanabilirsen bekle 38 haftani sancin ağrın yoksa benimki beni zorluyor artık çok sert taş gibi karnım nst sancım çıkıyor sürekli zorlanıyorum yani arada 1 hafta çokta sorun olmaz diyorum kendime kötü düşünmemeye çalışıyorum rabbim sağ sağlim kucağımiza almayı nasip eder inşallah

• Mii bunu yanıtladı.

Betl35 Amin inşallah hayırlısıyla hepimiz sağ sağlim bir solukta kucağımiza alırız 🤲🏻🌸

Benim kızımda tansiyon ve preeklampsi sebebiyle 37+5 de olmuştu. Doktorum erken olduğunu söylemişti o zaman ama kızım sağlıklı bir şekilde doğdu. 3300 demişti 3100 doğdu. Şimdi hamileyim 37+5 im bu haftaya vermedi doktorum 38+6 verdi

Burcinella yanılma payı çıkıyor banada 3700 dediler normal doğumla sıfır açılma suni sancı ile 3500 doğdu kızım ve çatı muayenesinden korkan bir insanken normal doğurdum o an insan dayanıyor başa gelen çekiliyor doğumdan sonra yürüyerek odama geçecek kadar iyiydim yinede sandalye ile çıkardılar

Minnaksever gece gündüz vantilatörun önündeyim havalar sıcak bir yandan bebekte daraldı içimde sizinki gibi zorlanıyor sancı çıkıyor nst ama ben hissetmiyorum çocuğun içten sancısı oluyormuş ha 37 ha 38 arada bir hafta var diyorum birde ciğer geliştirici iğne vurdular sancımlarim olduğundan dolayı inşallah sorun olmaz dua ediyorum ne yapayım

Minnaksever

Banada oğlumu 35 haftasında 3.600 demişti 38+5 sezeryanla 3.300 doğdu. 38 haftasını doldurmayı beklerseniz bence daha iyi olur gibi doğum kendiliğinden başlamazsa eğer Eylülde doktorunuza tatile gidecek her halde o kadar acele ediyor

myavocado, başlığı 37. Haftada kendi isteğimle sezaryen olacağım olarak değiştirdi.