• Doğum
  • İki farklı doktor iki farklı söylem

Knuslu bendede tam tersi oldu özel foktoru doğum kolay yaparsn çatı muayenesi gayet normal dedi ve ben 14 saat suni sancı çekmeme rağmen sezeryan oldum aradan yıllar geçti dış gebelik fala. Gecrdm devlete bı prof a gttm bana dedigi senin catin zaten darmis hangi doktor seni normale zorladı. Ki özel hastanede gttgm özelikle o doktor için gidiyordum özele o yuzdn akışına birakin

Knuslu istiyorsanız yaparsınız bazı doktorlar malesef ki uğraşmak istemiyorlar sezaryen her türlü planlı ve onlar için daha rahat ben olsam denerdim

Knuslu 3. Doktoru bir dene canım. O zaman kafan netleşir diye düşünüyorum. Normal doğum yanlısı olduğunu bildiğin bir doktor olmasına dikkat et

AmineErva bu gibi durumlarda genetik ne kadar alakalı oluyor acaba ben annemle konuştuğumda oda çok zorlanmış bizim zamanımızda çatı muaynesi yapılmadı demekki benimde darmış ben çok zorlandım dedi acaba bende genetik olabilir mi diye düşünürken diğer doktor da normal doğuma çok uygun dedi her doktor kendi yöntemine göre karar veriyor heralde bi türlü anlayamadım

Knuslu özel hastane doktorları pek normal yanlısı olmaz zaten işlerine de geliyor.sizin kalbinizden ne geçiyorsa onu yapın bence

Cihangir09 tabi zaten diyoki eskiden nasıl doğum yapıyolarmış madem öyle diceksin diyo onlar bağıra bağıra dogum yapıyolardı sende yaparsın öyle ama tabi karar senin diyo bu kadar lafın üstüne insanın kafasında illaki şüphe ve korku oluşuyor

Knuslu düzendeki doktorunuz çok da olumsuz bir şey söylememiş aslında siz ben normal doğum deneyeceğim diye fikrinizi de diretin denesinler

Knuslu genetiği bilmiyorum ama bnm ailemden herkez istekli sezeryan oldu ablamlar falan hiç normal denemedi annemde dahil o yuzdn bilemivem

M-Urass_Mom genelde devlet hastanesinde çoğu doktor da normal doğumu destekliyor kolay kolay sezaryen yapılmıyor diye duymuştum

Nes7616 evet seçeneği bana bırakıyor zaten ama yinede söyledikleri bende soru işareti oluşturduğu için normal doğumda ısrarcı olamadım

AmineErva peki sonrasında acaba normal doğum yapsaydık nasıl olursu diye pişmanlık yaşadılar mı

Knuslu bence söylemlerdeki bu fark özel ve devlet olmasından kaynaklanıyor, özeldeki doktorunuz olmaz dememiş zaten çatı dar olduğundan zorlu olabilir demiş ki olabilir. Ama devlette çatının biraz dar olması sebebi ile, doğumun zor olması çok kesi veya yırtık olmasi gibi durumlarda da normal doğum yapıldığı için devletteki doktorun size sorun yok demesi normal. Yani devlette sezaryen denmesi için tıbbi bir mecburiyet, anne ya da bebeğin hayatını riske atacak bir problem görülmesi gerekiyor, onun dışında sizin normal doğumda ne kadar zorlanacağınız, kesileriniz, yırtıklar pek kimsenin umrunda olmuyor diye düşünüyorum. Tabi ki karar sizin, bence de normal doğuma kati bir engel yoksa kesinin fazla olması göze alınabilecek bir risk çünkü çok çabuk iyileşiyor zaten, zaten özel doktor da uyarıp kararı size bırakmış. Ben sizin aksinize özeldeki doktorun kasten yalan söylediğini düşünmüyorum yani, olanı daha rahat söylemiştir ama devletteki zaten sizi çatı darlığı sebebi ile sezaryene alamayacağı için normal deyip geçmiştir.

myavocado yorumunuz sayesinde farklı bi bakış açısı oldu benim için ve gerçekten size hak verdim. Sanırım bende kesi ve zorlanmayı çok göze alamadığım için arada kaldım çünkü böyle birşey duymayı beklemiyodum ve bunu duyduğum andan itibaren inanmak istemedim o yüzden bu kadar çok kafamı karıştırdım

Knuslu yine de fikir yürüttüm tabii 🤷 umarım bebiş ve sizin için en kolay en sağlıklı yol hangisi ise öyle olur 🙏

Knuslu bence başka bir özel hastanede normal doğumu destekleyen bir doktora gidin.Dedikleri gibi devlet hastanesinde zorunluluk yoksa normal doğum yaptırıyorlar.

Knuslu hayır bende sezeryan olduğum için pişman değilim çünkü herhangi bi sıkıntı yaşamadım sadece sezeryan sonrası ilk hafta dikiş ağrısı oluyor o kadar ki çocuğuma eşim ve ben baktık.buyuklerdrn destek almadık ona.ragmen iyiki.sezeryan.olmusum.diuorum

Knuslu
                    Sezaryenden prim vs aldığı için olabilir mi? Bilgim yok sadece fikir ürettiğim için yazdım, oladabilir şaşırmam… ne tercih ederdim bilemiyorum doktor doktor gezmenizde imkansız gibi baya zamanı gelmiş 🙏

Knuslu bazı özel hastaneler ve doktorlar sezaryen yanlısı oluyor burda nasıl bir yol izliyceğiniz size düşüyor bi kaç özel hastaneye daha başvurabilirsiniz