Arkadaşlar bugün devlet hastanesinde detaylı ultrason randevum vardı. Buradaki bilgilere bakarak işte çikolata yiyip gidildiğinde bebeğin durmadığını ölçümü yanlış alabildiklerini duymuştum o yüzden çikolata vb bişey yemeden gittim. Ultrasona girdim zaten dümdüz yatıyosun ve ellerini başının altına almanı söylüyolar. Bakmaya başladı ama hiçbir şekilde muayene hakkında bilgi verilmiyor çocuğunun kalbinin atışını bile söylemedi atıyo mu atmıyo mu diye neyse. En son baya bi bastırmaya başladı benim zaten ağrım vardı sağ tarafımda oraya baya bi bastırdı sol kısmıma bastırdı ve canımı çok yaktı. Bebek sanırım oynamıyordu uyuyo olabilir oynasın diye de göbeğimi bi salladı orda bile canımı acıttı artık dayanamadım ve ağlamaya başladım yarısında bıraktı yarım saat sonra çikolata yiyip gel dedi ben ağlamaya devam ederken. Ben de gelmeyeceğimi özele gideceğimi söyledim. Devlet hastanesine gidip böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba? Yani böyle can acıtıcı bir şekilde geçen ultrason randevusu var mı?
Detaylı ultrasonda başıma gelenler..
matmazelinbeybisi şiddetini bilemiyorum ama ikili test ölçümünde ve sonraki ultrasonda da maalesef bebeğin yönünü değiştirmesi için banada sert davranıp ekstra karnıma filan vurmuşlardı birisi özelde birisi de devlette yaşandı. Seninkinin şiddetini bilemediğim için birşey diyemiyorum
matmazelinbeybisi bu sadece devletle alakalı bir durum değil özelde yaptırdım ama bebeği görmek ve doğru ölçüm yapmak için bebeği hareket ettirmek zorundalar malesef . Zaten ölçümlerinş yapıp herşeyi bitirip doktor ondan sonra bilgisini veriyor size. Detaylı ultrasonum tam bir saat sürdü bebeğim sırtını dönüp hiç biryerini göstermedi doktor karnımı sallaya sallaya organlarımı çıkardı resmen sürekli sağa sola yattım bebek uygun değilse mecbur yapmak zorunda . Özelede gitseniz bebek hareket etmiyorsa aynı durumla karşılasırsınız doktorluk birşey değil bu
Ben daha 1 saat önce detaylı ultrasondan çıktım. Özele gidiyorum. 2 hafta önce de gitmiştim bazı organlarını daha net görebilmek için bugün de çağırdı. Doktorun yaptığı şey çok normal, az önce bebek bende de pozisyon vermedi o yüzden ultrasonu bastırarak baktı daha net görebilmek için. Tabi biraz can acıyor. Kusura bakmayın özellikle net görebilmek için bastırıyorum diye de ekledi. 2 hafta önce de göbeğimi salladı daha net görebilmek için. Yani çok normal bu şekilde bakması, devlet veya özelle ilgisi yok inanın. Her yerini iyi görebilmek için yapıyorlar.
Behacetler yok yön değiştirmesi için evet o yapılıyor ama aşırı bir baskı söz konusu yani canımın acıdığını söylediğim halde adam tek kelime etmedi üstüne devam etti bakmaya. Yani normal bu şekilde baskılar biraz can acıtabilir diye telkin bile etmedi sonuçta bu normal bi acı mı değil mi bilemiyorum
matmazelinbeybisi yani benimde canım acımıştı ama bebeğin pozisyonu için olduğunu bildiğim için dayandım ama dediğim gibi belki sizin acı eşiğinizle alakalı yada belki daha fazla bastırmış olabilir
Aylaa123 karnımı sallayarak bebeğin yönünü değiştirmesini anlayabiliyorum daha önce de böyle yapıldığını görmüştüm
Aleynaz06 en azından doktor sizinle konuşmuş 😊 bende özele gidiyorum normalde ama devlette de bir kontrol ettirmek istemiştim çünkü devlet hastanesinde de iyi doktorlarımız var ama maalesef detaylı ultrason için gidilecek bir yer değil
matmazelinbeybisi valla benim bi karnımı sallasa gene iyiydi organlarım ağzımdan çıktı bastırmasından ve dakika başı sağa sola cevirdi kalktığımda mide bulantısı yasadım beni riskli birşey olsa zaten yapmazlar o sekilde mecbue herşeyi ölçmek zorunda yoksa bir anlamı kalmıyor detaylının
Aylaa123 demekki benim canım azlığından baksanıza size neler yapmış😅😅
matmazelinbeybisi tabi anlatması lazımdı size de, şu yüzden bastırıyorum canınız acıyor falan diye. Nerden bileceksiniz sonuçta o an. Devlette çok iyi doktorlarımız var da bazıları gerçekten dil cimrisi oluyor maalesef.
matmazelinbeybisi allah allah neden öyle davrandığı doktor acaba karşıda ekran yokmuydu izleyeceginiz canınızı nasil çok acitabiliyorki
matmazelinbeybisi yani bu işin devleti özeli yok çıktığımda dayak yemiş gibiydim evin yolunu zor buldum😂
matmazelinbeybisi beni de kadın doğum perinatolojiye gönderdi orda da çok şiddetli bi şekilde bastırdılar karnım hala acıyor ama doğru ölçüm yapmak için yapıyorlarmış
Şaka gibi ama yemin ederim devlet Hastanesi’nde aynısını yaşadım. Test yapmıştım evde pozitif çıktı . Devlete gittim randevu alarak. Doktor hastaları o kadar hızlı içeri alıp geri çıkarıyordu ki bir an koyun gibi hissettim. Neyse içeri girdim . Çantamı sandalyeye koydum. Hemşire al çantanı ordan dedi . Neyse aldım . Ultrasona aldı . Karnıma var gücüyle bastırdı . Hiçbir şey soylemedi ilaç yazdı tamam dedi. Ben dedim hamile miyim o zaman evet dedi. Sonra ilaç yazdı sıradaki hasta dedi. Ben ne zaman geleceğim dedim ağız ucuyla bir ay sonra dedi. Resmen fiyasko . Devlet hastanesi doktorları çoğu çok havalı hiç adam yerine saymiyorlar . Dışarı çıktım gördüğüm muameleden gözüm doldu. Eşim özele gideriz dedi. Özele gitmek en iyisi.
Yeniyeniden kız yok hiçbir şey izlemiyorsun sadece doktor görüyor
Aleynaz06 kesinlikle dediğiniz gibi ağzından kerpetenle laf alıyoruz
matmazelinbeybisi bende özel kliniğe gittim 3000tl verdim detaylı ultrasyon için. Ama çok bastırdı arada ben agriyo falan dedim kusura bakmayın iyi görebilmem için bastırıyorum dedi
Melekhilmi evet gerçekten parayı veren ilgiyi görüyor maalesef ki🥺
Mery6619 benim cuma günü zaten özel takipli doktorumda randevum var bizim de 2000 tl ama devletteki doktorum da randevu vermişti ben randevuya gitmemiş görünmeyim diye gitmiştim