Detaylı ultrasonda 49 mm ölçtüler. 4 gün sonra kanama oldu kontroller testler derken 38 mm ölçtüler. Ancak doktor gayet iyi bir sıkıntı yok dedi. 4 günde bu kadar değişmesi normal mi daha da azalır mı ya da uzama ihtimali var mı merak ediyorum

Xxmmyy servikal uzunluk çok çabuk uzayıp kısalabilen bir şey. Senin kendini gün içinde yorman bile bu uzunluğu etkiler. Şu an uzunluğun iyi ama dikkat etmen gerekiyor kendini fazla yorma. Bol bol su içmelisin bu süreçte. Benim servikal kısalığım vardı. Doktor 21 mm ölçtü sıra beklerken yorulmuş olabilirsin biraz uzan tekrar ölçeceğim dedi. 5 dk sonra 24 mm ölçtü.

Xxmmyy tabi ki değişiyor benim 3 günde 8cm kısalmıştı Protestana başlattı erken doğum riski var dediler 27 haftadan itibaren normale binmiş denildi sonra ki kontroller şu an 37+2yim hiçbir sorun yok

Xxmmyy detaylı ultrasyona başlayınca ölçtü bide detaylı ultrasyon bitince ölçtü ikiside çok farklı çıktı anlık değişebilir dedi perinatoloji dru.

Kubrahmz yaa bilmiyordum kanamanın olduğu gün kendimi çok yormuştum aşırı yürüyüp ayakta kalmıştım falan kanamadan sonra 2 gece hastanede kaldım çok şükür her şeyi iyi çıktı evde dinleniyorum şimdi inşallah bü daha yaşanmaz çok teşekkürler

Bernarel ben de progestana başladım inşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız

Xxmmyy tabiki de an an değişebilir rahim ağzı kısayıp uzayabilen birşey cihazdan cihaza ve doktordan doktora değişebilir. Bu arada rahim ağzı yetmezliğim vardı serklajlıydım. Rahim ağzı uzunluğunuz iyi ama yinede bir anda 10mm düştüğü için doktorunuz takip önerebilir. 35mm ve üstü normal kabul ediliyor 35mm altı takip 25mm ile acil serklaj yapılıyor. Bol bol uzanın süpürme silme falan işleri yapmayın merdiven çıkmayın