twinsmom__ ne yazık ki sonradan da silmiş yazıyı bir bit yeniği atıyolar ortaya sonrada yok oluyorlar sen koyma bence kuzum bu ismi insanlar tuhaf köpeğe bu ismi koydularsa doğruluk payı da varsa ciddi hayal kırıklığı insanları bilemiyorsun dalgamı geçiyor doğrumu söylüyor ama sinek te küçüktür mide bulandırır bende bir kız cocuk anasıyım hassasım istemem yani güzelim evlatlarımızın böyle bir duruma düşmesini tövbe estağfurullah ya

Xxmmyy Zeynep türkçe mi? Liva da yabancı değil hanımefendi açıklamış gayet güzel anlamını

İlk okuduğumda tuhaf geldi ama söyledikçe hoşuma gitti anlamı çok güzelmis

Liva liya çok fazla konuluyor değişik,duyulmamis isim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.icinize siniyorsa begendiysenjz koyun insanlara aldırış etmeyin.

Mzzz Zeynep Arapça. Olay kelimenin kökeni değil. Türkler tarafından kullanılıp kullanılmadığı. Ayşe Fatma ya da Hatice gibi. Bu kelimeler de Türkçe değil ancak yüzyıllardır Anadoluda Türkler tarafından kullanılmış. Demek istediğim bu.

twinsmom__ Rica ederim kuzum dünya güzeli isimde olsa soğudum yani ilk biliyorsun begenmemiştim anlamından ötürü hoşuma gitmişti şimdi böyle saçma sapan muhabbet geçince bir irrite olmadım degıl

twinsmom__ bende cok sevmiştim hatta esime kızım olursa koyalım demiştim ama esim pek sıcak bakmamıştı. Ben cok sevdim anlamı falan da güzel insanların düşüncelerini önemseme bence.

Rumay bizim çevremizde olmadığından biz bilmiyormuşuz demek ki burda bilenler çıkınca farkettim

twinsmom__ eski bir çocuk acil hemsiresiyim.burda insanlar değişik, duyulmamış diye koydukları isimlerin çoğu gayet biliniyor artık.mesela bu yüzden 1.kizima Ayşe koydum 2.kizima Fatma ismi koyacağım.cunku tek başına bu isimleri koyan neredeyse yok.bakin bu çocuklar okul çağına gelince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Mzzz dmi😅
                  Kulağa yabancı geliyor diye birde anlamlarını sevdiğim için, anlamlarıyla birlikte yazmıştım oysa ki
                  Bi site de Liya isminin uygun olmadığını şey diye açıklamışlar tarkan koyduktan sonra popüler oldu ünlülere ve yabancılara özenmeyelim😅

Rumay adlarıyla yaşasınlar bende aslı koydum kızımın adını aslı aslı abla aslı hanım aslı teyze telefüz açısından güzel olacağını düşünerekten çokta severek koydum evlatlarımız adıyla yaşasın ikinci bir isim vermedim bile sade asil bir isim yeter dedim iki isim olayını sevmiyorum bende

Xxmmyy aslında Liva da türkler tarafından kullanılıyor yabancı zannediyorsunuz hala
                    Kuran da liva-ül hamd olarak geçiyor hatta

twinsmom__ anlamı değil mesele Türkler tarafından geçmişte kullanılmış mı Türklere özgü bi isim gibi mi kulağa geliyor? . Elin Amerikanı Chris yerine Ömer koyuyor mu mesela oğluna anlamı güzel diye. Yunan adam diyor mu kızına Havva? Yoksa Eva mı diyor? Demek istediğim bu ama herkesin kendi çocuğu fikir sormuşsunuz nasıl diye fikrimi söyledim

• Mzzz bunu yanıtladı.

twinsmom__ e devlette babaannesi anneannesininin adı Liva olan tek bir kişi gösterin

• Mzzz bunu yanıtladı.

Xxmmyy Türkçe diyor aslında ama neyse isterse yabancı isim koyar bizede Allah analı babalı büyütsün demek düşer

Xxmmyy ona bakarsan şuan koyulan yeni nesil isimlerin hiçbiri babaanne dede adı değil babaanne adı olcak diye herkes Ayşe fatma mi koysun

Birinin lazere gittiği yerin adıymış birinin düğün salonu adıymış gerçekten ne saçma sapan yorumlarınız var ya. Hayır ne alaka kadın size bunu mu soruyor. Güzel mi değil mi fikrin yoksa geç milleti sinir etmeye yarıyorlar sadece
                            Bu arada iki isimde çok hoş