Muratseyma2015 merhaba. Ben ilk bebeğimi 37 haftada 35 uyumlu 2130 gr doğurdum. 5 gün kuvözde kaldı kilodan dolayıydı o da ödem gidince 2nin altına düştü diye aldılar. Gelişim olarak yaşıtlarına göre daha minyon sadece, şu an 3 yaşında ama 2 yaş kıyafet alıyorum gibi… zihinsel olarak çevremdeki herkes yaşıtlarından çok daha ileride olduğunu düşünüyo, erken yürüdü, erken konuştu vs.. daha bir sürü ayrıntıya 3 yaşındaki bi çocuk bu kadar olmaz falan diyolar, doktorumuz da aynı şeyi söylüyo. Fiziksel olarak minik yani sadece o da biraz genetiğe de bağlı eşimde bende minyonuz. Yani canınızı hiç sıkmayın maşallah çok güzel büyüyorlar. Birde söyleyebileceğim en önemli nokta asla çevrenizdeki insanların sizin eğitiminize müdahale etmesine izin vermeyin, siz bi şeye hayır diyorsanız o hayırdır bunu mutlaka yapın yani, yoksa çocuk sizin eğitiminizle değil çevredekilerle büyüyo ve asla eğitimi oturtamıyosunuz onu öğrendim gözlemledim ben. Veee baba faktörü de en önemlisi, eğer eşiniz ilgili biriyse mutlaka evde olduğu sürece bol bol oyunlar oynasınlar, çocuklar anneden çok babadan daha fazla şey öğreniyolar 🤗