• SağlıkGebelik
  • Bebeğinin kalbinde delik olup doğuma kadar kapanan var mı

Ozgeeee2504 benim kizim agir kalp hastasi 2 defa ameliyat oldu ama sendromu yok icini ferah tut ins sag saglim kucagina alirsin

Ozgeeee2504 banada dediler delikten dolayı onlar en kötüyü söylüyor hamileliğim zehir zıkkm oldu ama çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu hiç bir sıkıntısı yok ama üzüldumle kaldı o yüzden korkma

nanay amin valla çok şükür kalbi düzeldi sadece doğumdan sonra tekrardan bir kardiyoloji görecek başka da birşeyi çıkmaz umarım sizin bebeğinize de Rabbim şifa versin kalbi düzelsin inşallah

PrensinibekleyenAnnee evet her ihtimali söylüyorlar cidden en son gittiğimde de bebeğin karin cevresi ilerde kilosu haftasına göre büyük şeker hastalığı mi acaba dediler artık doktora gitmeye korkar oldum bu seferki hamileligim benimde zehir oldu
      Birde sizdeki kalp deliği kapandı mı doğumdan önce mi sonra mı

Ozgeeee2504 yani sadece ense kalınlığı dediler burun kemiğini gördüm sorun yok dedi ense de sınırda dedi bilmiorum valla herşeyin hayırlısı rabbim kimseyi evladiyla sinamasin

Busra1819 bizimkide vsd idi 23 haftalikken öğrendik 35 e yakınken kapandı vsd kendiliginden kapanabiliyor yüksek ihtimal daha vaktiniz var küçülüyor ise kapanır bence sıkıntı çıkarmaz size bu kalp deliği ile ilgili genetik hastalıktan bahsettiler mi

Amniyosentez yaptır fetal dna yaptır dediler fetal dnaya durumum uygun değil amniyosentezde düşük riski var %1 bile olsa düşük riski yaptırmam dedim gelişim geriliği falan yok sadece kalbinde delik çıktı eşimin ailesinde genetik kalp hastalığı kardiyoloğum bundan kaynaklı olabilir dedi

Busra1819 benimde eşimin kız kardeşi kalbi delik doğdu akrabalarda başka kalbi delik doğan da var ama işte o genetik hastalık riski hep devam ediyor diyorlar duzelse bile ediyormuş bu kısmı üzücü

PrensinibekleyenAnnee evet kalp delikleri yüksek ihtimal kendiliğinden kapaniyor bizimki de kapandı ama doktor kapansa bile genetik hastalık riski hep var diyor

Ozgeeee2504 yani bu doktorlarda ne bilim kapansa bi dert kapanmasa bi dert benim oğlumun kalbinde 4.5 tane anormallik vardı kalbinin ortasında 13 mm büyük bi delik var ve hala duruyo .böyle olmasına rağmen hamileliği bana zehir ettiler her kafadan bir ses çıkıyordu
            Oğlum doğdu ameliyatlarını oldu ileşiyo çok şükür
            Gentiğide çok şükür temiz çıktı.
            Benim yeğenimin de kalbinde doğduğunda 4 tane delik vardı 3 tanesi kapandı 1 taneside küçülüyo.
            Onun genetiğide temiz. Kalbini ferah tut rabbim yardım eder inşallah 🤲🏻

Derya3535 amin valla çokça dua ediyorum çünkü yaklaşık 3 aydır her hastane kontrolüne mutsuz gidip mutsuz cikiyorum hamileliğim zehir oldu degerlerim aşırı düşük çıkıyor çok etkilendim böyle kalp rahatsızlığı ile doğan bir sürü bebek var ama doktorlar her ihtimali söylüyorlar 1 ayım daha var oda böyle endişeli geçecek 9. Ayıma giriyorum bu stresten daha bebeğe bir çift çorap bile alamadim

9 gün sonra

Clksn merhaba bebeğin kalbinde 3 mm vsd türünde delik vardı

Clksn trikuspit atrezi diye geciyor sag tarafi gelismemis

nanay nerede takiplisiniz? Kaç haftalık iken doğum yaptınız?

Clksn ankara baskentte takipliyiz anne karninda bilindigi halde 39 haftada normal dogum yaptim

Genelde hep kapanıyor zaten. Bizim de vardı 28.haftada kardiyolaga gittik kapanmış dedi. Normal bir durum yani.

Clksn facebookta dogumsal kalp rahatsizliklari grubu var orada daha cok bilgi verirler