• Gebelik
  • Sabah bulantısı ve kusma hk. yardım

Günaydın hanımlar
İkinci hamileliğim 8.haftadayım ilk hamileliğimde hiç bulantım vs olmadı. Bu hamileliğimde arada hafif oldu ama geçti. Bu sabah bulantı ve kusma oldu ama afedersiniz sarı sarı kustum hep ilk kez başıma geldiği için panik yaptım normal mi bu durum yoksa zehirlendim mi diye düşünmeye başladım. Bu şekilde yaşayan anneler cevaplayabilirse çok sevinirim.

Mayisannesii normal canım karnın açsa çıkaracak bişeyi kalmayınca pankreasta sıvıyı kusuyosun. ben doğuma kadar kustum. ikinci hamileliğim yine aynı

glycnkrt nasıl başa çıktınız ben bu sabah çok kötüyüm yemek yiyemiyorum iki kere kustum ne yapacağımı hiç bilmiyorum 😢

Mayisannesii
        Canım leblebi gibi mideni tutacak şeyler ye. Aç kalmak da kusmaya engel olmuyor maalesef. Mide asidini kusuyorsun yoksa. O da boğazı çok yakar. Allah yardımcın olsun. Bu günler geçecek inşaallah.

Mayisannesii prilam içiyorum gece yatmadan 2 tane. gün içinde olursa öğlen 1 tane akşam 1 tane daha alıyorum. biraz rahatlatıyor ama yinede kusmama engel olamıyorum. muz tost soda leblebi bunlarla midemi yatıştırıyorum. doğurana kadar devam benim inşallah senin öyle olmaz.

glycnkrt benimde başlarda öyleydi prilam hafif bi ilaç maalesef hemeb etki etmiyo vücut alışana kadar alıştıktan sonra etki etmeye başlıyor bende 4. Ayda felan etki etmeye başladı birde uykumu alamayınca bütün gün kusuyorum öğlene kadar uyuduğumda bulantım hafif uyanıyorum hemen 1 tane prilam içiyorum yarım saat sonra da kahvaltı yapıyorum böyle bütün günüm rahat geçiyor sonra gece uyumadan öncede 1 tane prilam alıp uyuyorum

@Mayisannesii normal merak etmeyiiinnn yukarda arkadas yazmış sabah aç karna midede bişiy olmayınca mide suyu çıkıyor bende öyle oldum birkaç kere.. bulantı ilacı kullanıyorsanız direk gözünüzü açar açmaz için dik şekilde oturun bir saate falan mide duruluyor sonra tuzlu şeyler yiyin ben öyle geçirdim şükür

Nagis2108 prilam hafif doğru. zoferi yazar mısınız dedim onu yazamam düşük olan hastalarım var dedi. bende öyle kabullendim. çok zor gerçekten yedikten sonra çok fena oluyorum

annelikrahmettir inşallah hastaneye gittim prilam yazdı doktor bakalım inşallah iyi gelir cevaplarınız için çok teşekkür ederim ☺️

glycnkrt Allah yardımcımız olsun 🤲🏻 bende prilam aldım ama bana gündüz 3 kere alabilirsin dediler bakalım inşallah iyi gelir. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ☺️

Nagis2108 umarım o kadar uzun sürmez 🥲 prilam aldım bende bakalım inşallah iyi gelir. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ☺️

balim35 evet dün doktora gittim prilam yazdı inşallah iyi gelir. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ☺️

Mayisannesii canım öncelikle korkma boş mideyle kusunca bu şekilde olması normal. Bende ilk 3 ay öldüm sandım ilaç kullandım doktorum ilaç verdi iyi gelmişti şimdi 5. Aydayiz iki gündür sabahları yine bulantı ile kalkıyorum bulantı ve baş dönmesi 🤦

Anneadayiii bende bulantıya baş ağrısı eklendi çok zorladı beni ilk kez yaşayınca korkuttu ama normal olduğunu duyunca rahatladım ☺️ inşallah sağlıkla atlatırız bu süreci cevaplarınız için çok teşekkür ederim ☺️

glycnkrt doktoruna söyle Dramamine diye bi hap var o kusmayı kesiyor ben neler içtim bi işe yaramadı onun dışında