Oksapar raporlu olup ucret odeyenler
- Düzenlendi
Ay ben de bu yüzden kaç kere rapor düzenlettim doktora ben de 5 aylık hamileyim ilk aldığımda raporlu sıfır hiçbir şey ödemedim. Sonraki gittiğimde ise raporunuz çakışıyor gibi saçma bi şey söyledi, kendi doktoruma randevu alamadım başka bi kadın doğumcuya gittim o da şuan düzenledik ama yine ücret çıkacak siz kendi doktorunuza götürün raporda üç uzman doktorun onayı gerekiyor o şekilde ücretsiz alabilirsiniz dedi. Neyse bi daha kendi doktoruma gittim tamam dedi düzenledik ücretsiz alabilirsin. Eczacı da bu sefer dedi mi sistem değişti artık gebelik olduğu zaman ücret çıkıyor istediğiniz yere sorun hatta ilk başta da öyleymiş yani biz hata yapmışız görmemişiz dedi 🤦🏻♀️ Bir kaç farklı eczaneye daha sorduk onlar da aynı şeyi söyledi. Yani şuan raporda gebelik tanısı yazıldığı an ilaca ücret çıkıyormuş. Doktor bunu bilmiyor mu dedim? En son farklı bi doktora daha sordum doğru dedi, katkı payı ödersiniz çok müşkül hastalarda ücret alınmıyormuş yani yaşlı damar tıkanıklığı vs olan hastalarda ama gebelik olduğu zaman katkı payı çıkıyormuş
Alone benim de sizinle aynı tanı yazıyordu ama yine fark alıyorlardı kutu başına 134 tl
Pamuk ben de venöz yetmezlik de yazıyor ama yok gebelik olduğu an her türlü ücret çıkıyor, ücretsiz alanlarin da büyük ihtimal eczacı bilmiyor sistem sürekli değişiyormuş çünkü mesela elinde varsa ilaç haberi olmiyor yeni alacağı zaman öğreniyor onlar da
Ben de oksapar kullanıyorum geçen aldığımdan bu yana zam gelmiş geçenkinde 5 kutuya 300 gibi bi fiyat vermiştik, şuan 3 kutuya 300 verdik. Eczanede yine de iyi normalde bi kutusu 1200 lira bu iğnenin diyo, elinde rapor var kullanmak zorundasın ama yine ücretli yani çok saçma bi sistem
Zeynepyldz hay allah razi olsun suan biraz daha iyi anladim kizdimda biraz anlattilar ama tam oturmadi kafamda msj olarakda yazdim hatta bugun yazdirdigim dr yuzunden falan mi acaba dedim ama bizde muskul durumdayiz zevk almiyoruz ki mecburiyetten kullaniyoruz bunu bide bu halde bizi ugrastirdiklari seylere bakk
Zeynepyldz ya evet bende onu dedim raporu cikartana kadar dr bulana kadar gobegim catladi zaten yazicakmi yazmicakmi stresi tmm yallettim oh 6 aylik oldu rapor dedim ee para oduyorum o zaman ne gerek vardi rapora diyoeum raporsuz hic alamassin dioo
Zeynepyldz bnm kutuda 2 tane var o yuzden belki oyle cikti foyat ama gene cok daha 80 lutu kullancam nerdeyse a zaten hastane dr almis basini yurumus bi yerdende odedimiz primler biseye yarasaa
Bilibon Valla eczacı öyle söyledi yani bunu sıfır ücretsiz alman için olmayan bi tani koyulması lazim onu da yapmaz yani doktorlar dedi ama ben de siz gibi buraya yazdım bı kaç kere ücretsiz alıyoruz diyen de çok hatta biri yazmıştı ki, ben kadın doğumcudan değil de kalp ve damar bölümüne gittim ordan rapor çıkarttım en sonunda artık ücretsiz oldu falan yazmış ben de öyle yapacaktım en azından bi soracaktım yani böyle bi hakkımız varken niye boşu boşuna para veriyoruz dediğiniz gibi biz sanki keyfimizden alıyoruz çok sinirimi bozmuştu ama o kadar yordu ki bu saçmalık beni eşim bırak neyse yapacak bi şey yok dedi artık her ay 300 500 gidiyor sağlık olsun dedik
Zeynepyldz ya evet hakkimiz olani alamamamk sacma olan bide surekli bi zorluk cikarmalari evet kalp damarda yazabiliyomus bunu ama ilk taporunda eczaci gebelik haftana kadar yazmali yoksa odemez dedi 3 ay ucretsiz aldim raporu yenilettim hop simdi artik parali dedi