arkadaşlar ilk gebelıgımde detaylıda rahım ağzım 26mm cıktı her geçen gün uzadı hıc 26nın altına düşmedi, 33 hafta 5 günlük ıken suyum geldı erken doğum oldu. Doğumdan ıtıbaren 7-8 gün hastanede yattım düşmeyen ateş lokosıt yükseklıgı crp yukseklıgı her geçen gün artıyordu 7 gün boyunca atesım hıc dusmedı 0-6 arası olması gereken crp doğum yaptığımda 100 dü sonrasında 300 lere kadar yukseldı. yoğun bakım antıbıyotıklerı kullandım hastaneden taburcu olduktan sonra bır hafta daha antıbıyotık tedavısı gördüm. Doktora erken doğum sebebımı sorduğumda enfeksiyon dedi kesenı patlatmış dedı bu enfeksıyonla son haftalar erken doğum olasılığı yüksek dedi. Çocuk doktoru oğlumda da crp yukseklıgı vardı benden gectıgını söyledi, benım şimdi erken doğum sebebım ney anlamadım. Şuan bı çocuğum yok 6 haftalık hamıleyım doktorumu degıstırdım prof dr gidiyorum o da dedıkı ilk 3 ay tutunma aşamasında bebek ilişki onermıyorum gebelıgımde hersey yolunda gözüküyor dedi derdim ilişki degıl zaten. İlk çocuğumda düşük rıskım falan vardı 16-18 hafta arasında perınotolıye suyumdan dolayı gıttıgımde rahım ağzı kapalı demıstı bu işe anlam veremedim.
doktora serklajı soyledıgımde enfeksıyondan doğurmuşsun gerek duymuyorum 14. Haftada ölçelim 30 un altındaysa serklaj yaparız üstündeyse de normal gebelık geçirirsın zaten dedi, rahım ağzı yetmezlıgı olanlarda genellikle geç düşük yada 20 li haftalarda doğum oluyor dedi öyle bısey yaşamamışsın dedi, ustelık 34 e yakın doğurmuşsun 3 hafta geç doğursaydın bebek prematüre olmuyordu zaten dedi afedersınız ama ben bu ısten hıc bır b*k anlamadım rahım agzı yetmezlıgım varmı yokmu serklaj olacak mıyım olmayacak mıyım Enfeksıyon erken doğuma sebep verirmi rahım ağzı yetmezlıgım olsa daha erken dogurmaz mıydım ılk gebelıgımde 12 haftadan 23 e kadar serbesttim tatıllere gıttım ılıskı serbesttı hıc bır sorun olmadı kafam allak pullak
Eşimin mal akrabası bize geldı serumdan gelmıstı çok iyiyim sadece sesım kötü dedı meğerse hastaymış 2-3 gün sonra doğum yaptım doktor doğum oncesı enfeksiyon kapmışsın dedi narkozla dışa vurmuş ameliyat yada gebelık olmasaydı zaten ıkı üç günde gecerdı dedı