Toxoplazma ıgm 1.01 pozitif olupta sağlıklı bi şekilde doğum yapan varmı ?
5+1 haftalık gebeyim
Toxoplazma ıgm pozitif
Derya3535 şu an 34+2′deyiz her şey yolunda çok şükür. Umarım sen de bende sağlıkla kavuşuruz 🤲🏼🌹
amayinedeiyiilerledim inşallah ya 3. Gebeliğim
- Gebeliğimden dolayı çok rıskli bi hamilelik geçirdim oğlum kalp hastası 2 kere açık kalp amelyatı oldu .
Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum 🥺
amayinedeiyiilerledim sizin süreç nasıl ilerledi peki
Derya3535
Avide testi yapıldı.
Antibiyotik başlandı.
Avidite düşük geldiği için amniyosentez yapıldı.
Amniyosentez sonucu temiz geldi.
Antibiyotik kullanmaya devam ediyorum.
Amniyosentez sonucu temiz gelmeseydi yurt dışından ilaç getirtip onu kullanacaktım.
Çok farklı doktorlar ile görüştüm hiçbirisi aldırmam gerektiğini söylemedi. Doktorunuz aldırmanızı söylüyorsa birkaç farklı doktora daha görünmenizi tavsiye ederim.
Merhaba benim de toksoplazma ıgm değerim sizinki gibi çok sınırda bir değerdi ve ben öğrendiğimde 12. Haftadaydık. Bir sürü kötü senaryo çizildi gebelik sonlandırma bile dediler. Birkaç farklı doktora göründüm amniyosentez önerildi yaptırdım bu sırada ilaç verildi onu da kullandım. Çok şükür sonucum temiz geldi. Sonra detaylı için iyi bir perinatoloğa gittim o bana dedi ki seninki yalancı pozitif o an başka bir enfeksiyon geçirdiğin için bile sonucun öyle çıkmış olabilir dedi. Yani demem o ki şehir hastanelerinde bu tahlili yaptırma mümkünse özel bir labaratuvar bul orada 2 haftada bir tekrarlat
Derya3535 Allah korusun asla aklınıza kötü şeyler getirmeyin 🤲🏼
Çiğ ete dokunmayın eldivenle temas edin
Salam sosis tüketmeyin
Yumurtayı iyice pişirin
Sebze ve meyveleri iyice yıkayın
Evcil hayvanınız varsa kumunu eşiniz temizlesin
Sokak hayvanlarına temas etmekten kaçının
Ama şu da var bağışıklık kazanmamışım onun için doktor hala dikkatli olmam gerektiğini söyledi. Et,tavuk iyi yıkanmamış sebze meyve olayına
Çok teşekkür ediyorum hepinize birazda olsa ferahladım .
İnternette yazılanları okuyunca insanın aklı duruyor gerçekten .
amayinedeiyiilerledim benden çocuklarıma yada eşime bulaşırmı
Bulaşıcı bir enfeksiyon mu.
Derya3535 hayır bulaşıcı değil 🙂
nurrgoz
Benıım 2 sene önce çıkmıştı şimdi 9 haftalık gebeyim doktorum yine de avitide değerine bakalım dedi şimdi anlamadığım 2 yıl önce pozitif olan virüse bagısklık kazanmış olmaz mıyım şimdiye kadar
baharmom35 şöyle söyleyeyim ben aşırı hayvancı biriyim. Sokak hayvanlarını hep severim, kedi köpek farketmez mutlaka başlarını okşarım, besleme yaparım. Yani bağışıklığımın olmaması gerçekten inanılmaz. Bağışıklık nasıl ölçülüyor bilmiyorum. Mesela ben yavaş yavaş bağışıklık kazanmaya başlamışım ama bi sonraki hamileliğimde yine bağışıklığım devam eder mi onu da bilmiyorum ne yazık ki.
Ysmnpmk evet yapılıyor. Toksoplazma testi yaptırmak istiyorum derseniz yaparlar
amayinedeiyiilerledim teşekkür ederim o zaman randevu alıp biran önce yaptırayım hamilelikten öncede kedimin kumunu falanda ben hep değiştiriyorum bu testi hiç yaptırmadım baktırmam lazım
Ysmnpmk kaç haftalık hamilesiniz.? Gebelik rutinlerinde bakılıyor diye biliyorum ama tabi yine de yaptırın
amayinedeiyiilerledim 10+3üm şuan kan tahlili rutin olarak verdim vitamine tiroide bakılması için ama bu toxoplazma hiç aklıma gelmedi
Ysmnpmk yok siz değil dr bakmalı. Gebelik rutinlerinde belli testler var. Siz söylemeden yapılmış olması lazım. Sonuçlarınız çıktıysa e nabızdan bakabilirsiniz belki de yapıldı ama sizin haberiniz yok.
Gebelik rutinleri olarak adlandırdığımız bu testlerde kan grubu,
kan şekeri,
karaciğer fonksiyon testleri,
böbrek fonskiyon testleri,
troid fonksiyon testleri,
hepatit taraması,
TORCH (toxoplazma, rubella, CMV gibi enfeksiyonlar dizisi) taraması,
idrar kültürü mevcuttur.