Çok teşekkür ediyorum hepinize birazda olsa ferahladım .
İnternette yazılanları okuyunca insanın aklı duruyor gerçekten .

amayinedeiyiilerledim

nurrgoz
Benıım 2 sene önce çıkmıştı şimdi 9 haftalık gebeyim doktorum yine de avitide değerine bakalım dedi şimdi anlamadığım 2 yıl önce pozitif olan virüse bagısklık kazanmış olmaz mıyım şimdiye kadar

baharmom35 şöyle söyleyeyim ben aşırı hayvancı biriyim. Sokak hayvanlarını hep severim, kedi köpek farketmez mutlaka başlarını okşarım, besleme yaparım. Yani bağışıklığımın olmaması gerçekten inanılmaz. Bağışıklık nasıl ölçülüyor bilmiyorum. Mesela ben yavaş yavaş bağışıklık kazanmaya başlamışım ama bi sonraki hamileliğimde yine bağışıklığım devam eder mi onu da bilmiyorum ne yazık ki.

Ysmnpmk yok siz değil dr bakmalı. Gebelik rutinlerinde belli testler var. Siz söylemeden yapılmış olması lazım. Sonuçlarınız çıktıysa e nabızdan bakabilirsiniz belki de yapıldı ama sizin haberiniz yok.

Gebelik rutinleri olarak adlandırdığımız bu testlerde kan grubu,
    kan şekeri,
    karaciğer fonksiyon testleri,
    böbrek fonskiyon testleri,
    troid fonksiyon testleri,
    hepatit taraması,
    TORCH (toxoplazma, rubella, CMV gibi enfeksiyonlar dizisi) taraması,
    idrar kültürü mevcuttur.

amayinedeiyiilerledim maalesef ben dahiliyede kendim baktirdigim için tiroid rahatsizligim var şekere vitaminlere tam kan ve idrar tahlili vermistim o gün verdiklerimde hepatit veya toxoplazma testlerine bakılmadı kadın doğum doktorumda istemedi ben tiroidime baktirdim diye gerisini onemsemedi sanırım bu baktirdiklarimda 19 nisandaydi yani baya oldu

Ysmnpmk nası ya çok değişik gerçekten. Gebeliğinizi sağlık ocağına bildirdiniz mi peki.? Aile hekimim yaptı bana bu testleri. Kadın doğum doktoru sistemden gördü. Kadın doğum doktorum 2. Rutinlerde kanlarını vermemişsin ya sağlık ocağında ya da hastanede mutlaka ver dedi.

amayinedeiyiilerledim evet bildirdim ama sağlık ocağındaki ebede çok cins bir kadın iğne vurdurmaya gidiyordum progestan çok suratsizlardi onlarda bişey demedi ama ben randevu alıp hekimle gorusucem hadi ben bilmiyorum bilgim yok onların söylemesi gerekirdi

Ysmnpmk ben şehir hastanesinde yaptırdım .bilgim yok o yüzden

6 gün sonra

Derya3535 merhaba. Bende %28 düşük avidite diye sonuç gelmişti. “Saptanmadı” ya sizinde düşük avidite ya da kan pıhtılaşması veya farklı bi komplikasyon sonucu test tekrarlanabilir.