Dmrc5234- öncelikle kafanizdan çocuk fikrini çıkartmanız gerekiyot maalesef zor da olsa bunu yapmanız gerekiyor çünkü en büyük engel bu. Sonrasında kendinize iyi bir doktor bulmanız gerekiyor 2 buçuk seneye yakın bizim de olmamıştı her doktor adetlerim düzensiz diye söktürücü yazıp yollardi hormon tahlili yapılırdı hiçbir şey yok derlerdi. Sonra tavsiye üzerine bu gittiğim doktoru buldum gittim adam daha sikayetlerimi duyunca sende pcos var dedi ve ultrason ile kesinlestirdi. Sonra 3 aylık adetimi düzene sokması için ilaç verdi bir de biraz rahim duvarı inceliği varmış hem de onun için verdi. 3. Ay adetliyken yumurta gelistirici hap verdi sonra yumurtalar catlamayinca çatlatma iğnesi vurdu ilk denemede hamile kalmıştım. Ama erken doğum ile kaybettik şimdi tekrar bebek denemesine başladık bakalım hayırlısı.
1.Şimdi sana tavsiyem dediğim gibi iyi bir doktor bulmak.
- Hormonlarina bakilmadiysa hormonlara baktırmak.
- Rahim filmi çektirmek.
- Eşinin spermiyogram vermesi.
- Ovulasyon testleri deneyebilirsin bu arada.
Zaten iyi bir doktor bulursan direk bunları ister senden. Benim gittiğim doktor direk bunları istemişti. Bir de Smear bakilmisti bana. Spermiyogram testini eşim daha önceden vermişti çünkü şikayetleri vardı varikosel çıktı ameliyat oldu. Benim rahim filmim temizdi. Pcos çıkınca onu da ilaçla olmuştu hemen. Rabbim hepimize en hayırlı zamanda sağlıklı bebekler, sağlıklı hamilelikler nasıp etsin 🤲🏻🧡