umrumdadegil
Ama bu tamamen bebekle de alakalı bir durum ya. Fosur fosur sütü gelen ama bebeği emmeyen istemeyen de duydum. Yani bebeklerin de memeyi sevmesi, istemesi lazım sevmeyen bebek sevmiyor bu bi gercek. Sıkma canını dedigim gibi bir damalsi şifadır. Sen en başta sütun yok diye mi mamaya başlamıştın canim ?
Göğüs pompası
Deletedmom_85 ya ben doğum yaptım sezaryen oldum zaten biliyorsun genel anestezi olarak yaptım neyse ben kendimde değildim doğru düzgün getirdiler bebeği hemşireler hemen göğüs ucu yok tutamaz diyip silikon göğüs aldırdılar silikonla verdik sonra bebeğin şekerini ölçtüler şekeri düşük çıktı hastanede mama verdiler mama verince beni emmeyi reddeti bir de silikon göğüs ucu çıktı tabi başıma hastanede aslında kaşıkla verdik mamayı biberonla vermedik ama yinede böyle oldu sonra silikonla denedim denedim biraz emip hep çığlık kıyamet ağladı asla tutmadı sonra zorla silikon bıraktım memeye direkt olarak geçtik bir süre günde 1 2 defa emdi şimdi de öğürme huyu çıkardı işte nedenn yapıyor anlamıyorum aslında emse emer ama çözemedim neden öğürüyor 🥲 tabi bir de o sürede arada sütümü sağıp veriyordum şimdi pompa da çekmiyor önceki gibi
- Düzenlendi
Deletedmom_85 ful mamadayız yani şuan ama göğüsümde süt de var ağrıyor artık. Bu bana ders olsun ama bir daha evladım olursa silikon uç almayıp memeyi tutturacağım çünkü bebek öyle ya da böyle ucu olmasa da tutuyor memeyi kendimde değilim diye böyle bişey oldu tabi bir de tecrübesizlik
umrumdadegil alabilirseniz çift ama tek de gayet güzel iş yapıyor
Hamilebirisi_06 tamamdır teşekkürler 🥰
umrumdadegil
Öğürme yazınca aklıma direkt emzik geldi benim bebeğim emzige alistiramadim Öğürüyordu o da şundan emzigin ucu meme ucuna kıyasla büyük geliyordu o yüzden öğürüyordu. Anlamak emin olmak için bakkal ezikleri var yenidogan için aynı anne memesine benziyor ucu küçük onu verdiğimde ögürmedi ama diliyle dışarı attı Bi süre emdi kısaca değerindeki gibi ögürmedi. Tabi yine alismadi ama neyse diyeceğim şu ki, silikon meme üçünün başı büyükse o midesini kaldırıyor olabilir kendi memeni verince de öğürüyordu mu mesela? Of insan iste tecrübesiz olunca maalesef karşısında o an seninle.ilgilenen insanın verdiği kararlar senin kaderin oluyor hayatını etkiliyor. Allah yardımcın olsun ama bıkmadan usanmadan kendi memeni ver her fırsatta belki galip gelirsin
umrumdadegil lansinoh kullandım o kadar guclu cekıyor kı gogsum kanamıstı
umrumdadegil İlkinde e bebeğin markasını almıştım ama sütüm bitmişti geç kaldım. İkinci de ilk aldığım şey lansinoh göğüs pompası. İlk etapta çok güçlü geçtiğinden biraz acıdı doğum öncesi krem vs sürüp yumuşatmadığım için yara olmuştu ama 3 gün sonra geçti. Çekmiyormuş gibi duruyor ama maşAllah çekimi çok iyi ve alışınca canda yakmıyor. İlk etaplar 2 dakika falan masaj yapıyor o aşama da bile baya bir süt akıyordu, birini sağarken diğerine mochinin vakum pompasını takıyordum tekte hallediyordum iki memeyi de
Ayyy bende acura almıştım daha kullanmak nasip olmadı 38 hastalığım çekmiyor mu hiç
umrumdadegil canıkom valla lansınohu tek geçerim hem masaj yapıyor hem acıtmıuor ıkı göğsü aynı anca cekıyo zamandan tasarruf ben 15 dk da Hall ediyordum işimi
Deletedmom_85 emzik bizde de yok asla kabul etmedi onu da🤦🏻♀️zaten mememi verince öğürüyor işte silikon kullanmıyorum artık. Nasip artık elimle sağıp bir damla da olsun içsin diyorum yapcak bişeyim yok
_almirasmom onu alacağım bende inşallah kısa sürede bozulmaz
Mevlude_Sahin yaa ne güzel inşallah bende verebilirim bebeğime süt🥲
-2024 ya başta çok güzeldi gerçekten çok memnundum ama sonradan o adaptör bozuldu bişey oldu sadece prizde çalışıyor şarjı olmasına rağmen şimdi de pek çekmiyor işte bilmiyorum belki benimki bozulmuştur
A12_S07 alayım bakalım inşallah çabuk bozulan bişey değildir
- Düzenlendi
umrumdadegil İnşaAllah, ilk oğlum 2 kere sarılık oldu 1 ay anca emzirebildim zar zor sonrası hep mama 2 yaşına girecek mayısta maşAllah çok nadir hastalanır, yaşıtlarına göre beyin, yapı gelişimi önde. İkinci oğlumda erken doğdu yaklaşık 1 ay kadar, 1 hafta küvezde kaldı vs kilosunu toplasın vs diye emziriyordum. Şu an 3 aylık oldu, gönül ister 2 yaşına kadar emsin ama en azından 6 aya kadar emzirmeye çalışıcam. Biraz da hoşuma gidiyor bebeğin annesini emmesini. Stresten uzak durun, uyku çok önemli, öğün atlamamak ve bol su. Bazı kadınlar emziremese bile sağıp veriyorlarmış belli yaşa kadar. Ve oğlum sütüm azaldığından bir ara emmek istemiyordu kucağımda gezerek emziriyordum, duşta emzirebilirsin sık sık emzirmeyi deneyin. Biraz karnı doysun öyle emsin vs vs. Bir çok çeşidi var ama emmezse de üzülmeyin sağlıklı olsunlar yeter verebildiğiniz kadar biberonla vs verirsiniz ☺️
Mevlude_Sahin tabiki öyle mama da bir seçenek sonuçta aç kalacak hali yok çocuğun benim tanıdığım da var tümüyle mamayla beslenen çocuk gayrt sağlıklıydı
umrumdadegil yok yok merak etme
umrumdadegil
Lansinoh cift pompali almistim onu kullaniyorum gerektiginde asko ben ama su sarjli olanlar daha rahat onu da bi arastir bence
Kesinlikle mamajoo öneririm ilk oğlumdada 6 ay kullandım gece gündüz herrrr an sağarak verdim şimdi ikinci bebeğim doğdu yine sürekli sağarak besliyorum asla çekim gücü azalması yok çok ama çok memnunum