Prensiminannesiyim benim kızımın ismi Eslem Duru 😍 yani çevremde de hep kızda var çok nadir varsa erkek vardır. 6 yaşında şuanda bu zamana kadar da kimse kalkıp erkek ismi demedi yani

Prensiminannesiyim ayrıca direkt erkek ismi değil ki unisex isim herkes kullanabilir erkek ismi diye dalga geçileceğini sanmam. Kızım iki yıldır anasınıfına gidiyor orada bile velilerde olsa bir yorum duymadım

Ramercan
Kesinlikle öyle. Internette araştırınca buna benzer başka yorumlar görebilirsiniz. Eslem üniseks bir isim değil, erkek ismi.
Ülkemizde 80 yaşında Ayhan, Muzaffer adlı kadınlar da var. Bu o isimleri kız ismi yapmıyor ki. Yıllardır Eslem’i yanlış bir şekilde kız ismi kullanıyoruz diye kız ismine dönüşmüyor. Anlam olarak basbayağı erkek ismi.

Başka bir siteden alıntı:
Ana dili Arapça olan biriyim ve isimler konusuna çok hakim biri olarak söyleyebilirim ki Eslem ismi kız ismi değil erkek ismidir. Birkaç erkek sabahelerin
ismi hatta bir sahabe kabilesinin de ismidir.
Bu ismi kızlarına verenlere sesleniyorum: Yapmayın etmeyin. Kulağa hoş geliyor diye kızınıza erkek ismi vermek doğru değil. Kızınız ilerde isminin bir erkek ismi olduğunu öğrenince size nasıl bir tepki verecek artık orasını siz düşünün.

Prensiminannesiyim ilk defa duyuyorum benim kızımın adı da eslem ve eslem kız ismidir hic eslem isimli erkek duymadım

Izel121121 melizababy diye bi sayfadan yaptırdım instagramdan ama kargo size ait ve 120 tl kadar da kargo verdim kapıda kargocu isteyince şok oldum kargo size aitmiş dedi ben o an öğrendim mecburen verdim parasını ama o kadar para veriyoruz zaten kıyafete bide kargo ücreti vermemiz saçma

Esrasrcnn eslem ismini çok beğenerek içime sinerek koyacaktım her şeyi de hazırdı ama erkek ismi dediler şuan kararsızım ecrin ada koymayı düşünüyoruz

Esrasrcnn burdan biri yazdı bana özelden eslem erkek ismi kızınıza koycaksanız bidaba düşünün diye araştırdım bende tabi biraz derine inince baktım gerçekten erkek ismiymiş ama baya araştırmak lazım 😂

Bende burda bi yazıda kız bebek isimleri başlığında kızım olursa eslem koymayı düşünüyorum yazdım burdan biri bana bir site attı orda erkek adı olduğu vs yazıyordu ama anlamına baktığımda güzel bir kuranda geçen anlamı var benimde kafam karıştı henüz cinsiyetimiz belli değil ama kız olursa sanırım yine eslem koyarım çünkü içime çok siniyor 4 yaşında bir oğlum var adı eymen ve eslem isminin ona uyumlu olacağını düşünüyorum