Arkadaşlar 21+4 haftalık hamileyim. İlaçlar bulantı yaptığı için hiç kullanamadım. Kan verdim ferritin değeri 13, demir 101, hemoglobin 12,1 çıkmış. Düşük mü acaba doktora daha gidemedim. İlaç kullananların değerler nasıl? İlk hamile kaldığımda 23 tü ferritin değerim.. Biraz daha beklesem çok mu düşer ki bu haftadan sonra bulantım hala geçmedi çünkü zorluyor beni

EmineP ben böyle anlamadım ama e Nabizdan bakın eğer orada değer normal yazıyorsa gerek yok ama referans dışı diyorsa doktora gidin

EmineP ferritin demur deposu biraz az ama çok da sıkıntılı değil. Demir ilaçları hemen verilmiyor bildiğim kadarıyla

EmineP bende başta sizin gibi kullanmadım midem bulanıyor diye doktor ilaçları değiştirdi yine düzenli kullanmadım kan değerlerim 13 den 10a düşmüş buda gebelik için çok düşük bir değermiş yukselmezse damardan kan vericekler siz benim yaptığım hatayı yapmayın mümkün olduğunca düzenli kullanın

Kubis42 Ya bana 12. Haftada denildi başla diye ama başlayamadım bulantıdan. Hiç değere bakmadan kullan diyolar direk ben kendim baktırdım sağlık ocağında. Çok düşükse Bi yolunu buluyum diye

Referans aralık bazı laboratuvarlarda değişkenlik gösterir cihaz ve firmalarından dolayı bazı laboratuvarlara göre 12 alt değerdir ama genel olarak bakarsak Ferritin demir deposudur ve alt değeri 20, sizinki düşük. Hemoglobininiz alt sınırda ama düşük değil. Gebeliğin ilerleyen haftalarında muhtemelen daha da düşecektir. Ferritin ve hemoglobin birbirleriyle aşırı bağlantılıdır. Ispanak pekmez gibi demir içeren gıdaları çay kahve gibi içeceklerle tüketmeyin, süt ve süt ürünleriyle demir içeren besinlerin arasına en az 2 saat koyarak yiyin. Geçmiş olsun hayırlı olsun bebeğiniz de.

tubaa_grl Kullanamadım ben de ama çok düşükse Bi şekilde kullanıyım diye kan verdim ne kadar Bi sürede düştü peki 10a hangi haftalarda

EmineP normalde hamile değilken bile feritinin değerimizin 50 altı olmaması gerekiyormuş

ressamanne_ hamilelik öncesinde 23tü, genel olarak baş dönmesi halsizliğim olur demekki yine de düşüktü o zamanlar bile.

EmineP en iyisini doktorunuz bilir bende hiç ilaç içemiyorum arada demir ve vitamin serumu aldırıyo kendi doktorum başka türlü yükselmiyor

EmineP benim Dr ben ileri haftadayim gerçi de tam kan sayimini daha çok önemsiyor sınır 11 mis 11 in altına düşmediği sürece müdahaleye gerek yok dedi. Bir ara düşmüştü demir ilacimi degistirdi onunla tekrar yükseldi kan değerleri. Eğer yukselmeseydi bir serum varmış demir onu onerecekti

EmineP giderirler b
                      Farklı bir ilaçla çok sıkıntı değil benim ferriton 1 veya 3 e dusmuslugu vardır 😂gebelikten öncede düşerdi şimdide doktoruna danış en sağlıklı bilgiyi o verir sana

aslhnkrts9 Devlet hastanesi takipliyim onlar da ilaç içeceksin diyo değere bile bakmadan ben kendim sağlık ocağında verdim kanı kaça yükselince normal diyo size

Barabar Ben de ilk hamileliğimde 11e düşünce başlamıştım demir ilacına. Ama doğumdan sonra 6 ay kullandım ilaç

EmineP gebelerde çocuk anneden çektiği için değerler çok yüksek olmuyor zaten bir de kadınlarda genelde demir vs hep düşük olur ondan direk verirler.tabi kan degerlerine baktirmis olmanız iyi olmuş.

EmineP 25. Haftamda kan tahlili vermiştim öyle ortaya çıktı ilaçları da 12 veya 13. Haftalarda vermişti