Arkadaşlar 21+4 haftalık hamileyim. İlaçlar bulantı yaptığı için hiç kullanamadım. Kan verdim ferritin değeri 13, demir 101, hemoglobin 12,1 çıkmış. Düşük mü acaba doktora daha gidemedim. İlaç kullananların değerler nasıl? İlk hamile kaldığımda 23 tü ferritin değerim.. Biraz daha beklesem çok mu düşer ki bu haftadan sonra bulantım hala geçmedi çünkü zorluyor beni
Ferritin, demir değeri
Huuu
Kimse yok muu
EmineP ben böyle anlamadım ama e Nabizdan bakın eğer orada değer normal yazıyorsa gerek yok ama referans dışı diyorsa doktora gidin
EmineP bende başta sizin gibi kullanmadım midem bulanıyor diye doktor ilaçları değiştirdi yine düzenli kullanmadım kan değerlerim 13 den 10a düşmüş buda gebelik için çok düşük bir değermiş yukselmezse damardan kan vericekler siz benim yaptığım hatayı yapmayın mümkün olduğunca düzenli kullanın
Kevserergullll Yok referans dışı demiyor ama tam alt sınırda hemoglobin ve ferritin. Demir normal aralıkta ama
- Düzenlendi
Referans aralık bazı laboratuvarlarda değişkenlik gösterir cihaz ve firmalarından dolayı bazı laboratuvarlara göre 12 alt değerdir ama genel olarak bakarsak Ferritin demir deposudur ve alt değeri 20, sizinki düşük. Hemoglobininiz alt sınırda ama düşük değil. Gebeliğin ilerleyen haftalarında muhtemelen daha da düşecektir. Ferritin ve hemoglobin birbirleriyle aşırı bağlantılıdır. Ispanak pekmez gibi demir içeren gıdaları çay kahve gibi içeceklerle tüketmeyin, süt ve süt ürünleriyle demir içeren besinlerin arasına en az 2 saat koyarak yiyin. Geçmiş olsun hayırlı olsun bebeğiniz de.
EmineP normalde hamile değilken bile feritinin değerimizin 50 altı olmaması gerekiyormuş
ressamanne_ hamilelik öncesinde 23tü, genel olarak baş dönmesi halsizliğim olur demekki yine de düşüktü o zamanlar bile.
EmineP en iyisini doktorunuz bilir bende hiç ilaç içemiyorum arada demir ve vitamin serumu aldırıyo kendi doktorum başka türlü yükselmiyor
aslhnkrts9 Devlet hastanesi takipliyim onlar da ilaç içeceksin diyo değere bile bakmadan ben kendim sağlık ocağında verdim kanı kaça yükselince normal diyo size
- Düzenlendi
EmineP 25. Haftamda kan tahlili vermiştim öyle ortaya çıktı ilaçları da 12 veya 13. Haftalarda vermişti