Ada233 benim de suyum fazla doktor şekerden şüphelendi açlık şekerim normal çıktı. Ben şimdi yediklerime dikkat ediyorum. Düşük glisemik endeksli yiyecekleri yemen lazım. Şekeri yükselten şeyler yemeyeceksin. Pirinç, bulgur , patates, bezelye , şeker , meyve, paketli işlenmiş gıdalar, hamurişi , tatlı, beyaz ekmek, gazlı asitli içecek içemeyeceksin. Her sabah mutlaka haşlanmış yumurta beyaz peynir yeşillik domates salatalık ve bir dilim tam buğday unlu ekmek. Peynir kibrit kutusu büyüklüğünde, beş adet de siyah zeytin. Ara öğün de altı yedi tane çiğ badem ya da fındık yiyorum. Kavrulmuş olmasın yasak. Bazen kepekli grisini yiyorum. Üç tane filan. Öğlen sebze yemeği yedi kaşık. Köfte ya da et yemeği. Yanında iki yemek kaşığı yoğurt. Salata bir dilim tam buğday unlu ekmek. Öğleden sonra üç dört gibi bir sandviç gibi tam buğday unlu ekmek ve beyaz peynir çay. Akşama yine sebze yemeği 6/7 kaşık suyundan koyma ama . Yemeğin suyunu süz. Pırasa , kuru fasülye nohut, ıspanak , kabak, taze fasülye, beyaz lahana , karnabahar gibi genelde sebzeleri tercih ediyorum. Yanında bir dilim tam buğday ekmek. İki yemek kaşığı yoğurt veya salata. Çorba içeceksen bir kepçeyi geçmesin. Şehriye çorbası içersen ekmek yeme. Yatarken de süt içiyorum. Tok tutuyor sabaha kadar. Canım hamile birisi zaten böyle beslenmeli. Sen hep bu şekilde beslen. Yine de bir diyetisyene git tabi . Uzman birinden yardım al. Ben ili haftada bir kilo verdim. Hem sağlıklı besleniyorum hem bebek besleniyor. İlk hamileliğimde hiç dikkat etmedim bebeğim beslenmemiş iki kilo doğdu. Ben hep çöp yemişim.