Ada233 bende 28 haftalikta seker yuklemesinde öğrendim. İlk başlarda çok zor geliyor aç olduğunu hissediyorsun. Canın istemediğin şeyleri istiyor 🥲 doktorum endokrine yonlendirmisti. Sıra bulmakta zorlandım kendim diyet yapmaya başladım. Başta klasik seker hastalarının yemediği şeyleri kestim pirinç patates falan. Sonra internette araştırma yaptım glisemik indeksi düşük yiyecekler yememiz gerekiyormuş. Meyve falan yerken yogurt ya da kuruyemisle yersek kan şekerini yükseltme hızının daha az olduğunu öğrendim meyvelerimi öyle tükettim. Basit karbonhidratlari kestim beyaz unla yapılan ekmek makarna poğaça kek hepsiyle vedalaştım🥹 kurubaklagiller taze yeşil sebzeler onları tüketmeye devam ediyorum et balık tavuk tüketmeye çalışıyorum. Eczaneden ölçüm cihazı almamı ogunluk ölçüm yapmamı istedi doktorum da öyle de yapıyorum bu yaptığım ölçümler sayesinde neyin yükseltip neyin iyi geldiğini de ayırt edebiliyorum. Her öğünde neredeyse yogurt tüketiyorum çok iyi geliyo. Diyetisyene gitmeden kendim idare edebiliyorum şuan 34 haftaligim çok şükür bebeğim etkilenmemis durumda şuan şekerden çok şükür 😍