Merhaba güzel annelerim 3 Şubatta sezaryen doğum yaptım bnde biraz tecrübelerimden bahsetmek istiyorum. Doğumum sezaryen olduğu için herşey önceden planlıydı. Akşam 00:00 dan sonra bir şey yiyip içmem yasaklandı. Sabah 7:30 da hastanede hazır olduk. Odamıza yerleştik ve hiç vakit kaybetmeden ameliyat önlüğümü giydirdiler. Bir kaç evrağa imza attık Sonrasında kolumdan damar yolum açıldı ve 1 tane hızlı giden bir serum takıldı. O sırada anestezi uzmanı yanımıza geldi bir şeye alerjim olup olmadığı hakkında birkaç bilgi istedi tekrardan o sırada 1. Derece yakınlarım geldi ve odamı süslediler. Saat 8:30 gibi 2. Serumu taktılar ve serumum bitmeden saat 9:00 da ameliyathaneye alındım. İçeride beni kalabalık bir ekip karşıladı hepsi o kadar güleryüzlü tatlı insanlardı ki anlatamam hepsinden Allah razı olsun beni çok rahatlattılar. Heyecandan mı korkudan mı yoksa çok üşüdüğümden mi bilemiyorum acayip bir titremem vardı. Oturur pozisyonda hafif öne eğik olarak belden iğnemi yaptılar o kadar hafifti ki neredeyse hiç bişey anlamadım popodan yapılan iğneler bile daha çok hissediliyor öyle söyliyim. Anımda ayaklarım uyuşmaya başladı ve sonda taktılar. Ellerimi bağladılar tansiyon aleti takılıydı. Tatliş doktorum geldi ekibiyle ve ameliyatım güle oynaya başlamış oldu. Acayip derecede iyi hissediyordum kendimi. Biz doktorumla muhabbet ederken bebişim doğmuş bile ağlama sesiyle bnmde gözlerimden yaşlar süzüldü ve hemen koynuma getirdiler. O anı anlatamam tarifi olmayan mükemmel bir duygu. Bir kaç poz bizi doktorumun ekip arkadaşları fotoğraf çektiler ve bebeğimi odaya götürdüler bnde bebek doğunca 20 dk falan sonra odaya getirilmişim. Bebeği çıkarttıkları andan sonra 2 defa acayip derecede midem bulandı ancak midem bulanıyor derken daha başımdan hiç ayrılmayan tatliş anestezi uzmanım hemen hallediyorum deyip iğneyi yapar yapmaz yine mükemmele döndüm. Ameliyat ortamı çok keyifli ve hiç gerilecek bir yer değilmiş. Sizlere tavsiyem kötü anlatılan hiçbir şey başıma gelmedi sadece boşuna korkutmuşlar beni herkes o anın en güzel şekilde olacağını düşünerek o şekilde ameliyata girsin bence benim yaptığım sitresi önceden boşuna yaşamasın. Benim sezeryan durumum böyleydi her şey çok mükemmeldi. Biraz uzun oldu umarım sıkmamışımdır. Sorularınız varsa cevaplayabilirim elimden geldiğince.

Hayırlı olsun canım rabbim evladınızla bir ömür mutlu bir hayat geçirmenizi nasip etsin öncelikle , kendi isteğinle bi Sezaryen oldun yoksa gidişat mı bu şekilde oldu? Bu birinci sorum 🙈 ikincisi de sondanı uyuman geçtikten sonra mı çıkardılar çok hissettin mi ? Ve ilk kalkışın nasıldı zorlandın mı ?

Adinn bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah🌸hangi şehirde ve hastanede oldunuz

Adinn pazartesi 2. Sezeryan mı olacagım bu sefer korkularım daha baskın doğumdan sonraki agrılarla nasıl baş edilir bilemiyorum

Adinn çok güzel pozitif bir hikaye, bende olacağım öyle okuyunca insan daha iyi hissettiriyor. Allah analı ve babalı büyütsün ❤️
          Eşiniz ameliyathane ye alıyorlar mı?

Adinn rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah devlet hastanesindemi doğumu yaptınız özelmi 😇

Diana_96 inşallah sizinde mükemmel geçer. Ben sormuştum doktoruma eşin dahil kimseyi alamıyorum yanınıza demişti herkes mi bu şekilde yapıyor bilmiyorum

Adinn birde doğum ücreti ne kadar verdiniz bende doğum paketi almayı düşünüyorum da

karaguzelirem_ kendi isteğimle sezaryen doğumu seçtim aslında herşey yolunda gidiyordu bebekte dönmüştü ama normal doğuma cesaret edemedim ve günü belli olsun kendimi hazırlıyım istedim hep. Sondayı odaya gelince yarım saat kadar sonra çıkarttılar uyuşukluğum yavaştan geçmişti ayaklarımı hissediyordum ancak hiç acımadı. 6 saat sonra odanın içerisinde bir kaç adım atmam istendi kalkarken biraz zorlandım ağrım vardı ancak yataktan inerken hep karşıya baktım hiç öne bakma dediler. Evet sancılı bir yürüme oluyor ancak kalkamayacak gibi asla olunmuyor. Yeme içme serbest olunca narkozu kolay atabilmem için sürekli nescafe içirdiler bunun çok faydasını gördüm ve baş dönmem de olmadı. Yaşadıklarımda tek kötü diyeceğim kısım ameliyattan sonra uyuşukluk geçiyor ve ağrılar başlıyor. yanma ve ağrı oluyor hemen ağrı kesici hızlı bir serum takıyorlar sadece 2 saat kadar ağrım sürdü sonrasında hafifliyor. Canım çok tatlı olmasına rağmen ben bile hemen toparlandım ve odanın içerisinde gece sürekli yürüyüş yaptım. Ben yaptıysam herkes yapar bence ☺️

Adinn
                  Çok geçmiş olsun canım ne güzel geçmiş
                  Bende nisanda 2 Sezeryan olacağım inşlh birinci gibi olur Birde çok rahattı kendim yaptım ettim herşeyi o derece Direk ayaklandım
                  Rabbim hepimize yardım etsin inşlh sağlıkla kucAmıza alalım hiç korku yok içimde sadece 3 yaşında kızım var daha Birgün ayrı kalmadım hep onu düşünüyorum ilk defa ayrı kalçam 2 gün aklım da hep o olcak

Elaninannesi1 mustafa hoca canım bnm doktorum. Bnm özel sağlık sigortam vardı o yüzden her şeyi karşılamış oldum hiçbir ücret ödemedim sadece tek kişilik odaya koyuyorlar da ben odamın büyük olmasını istediğim için oda farklı ücret ödedim. Ancak diğer odadaki yatan hastalardan duyduğum kadarıyla 21-25 bin arasındaymış doğum

Zerrinatila çok teşekkür ederim Allah sizede sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Eğer özel hastanede doğum yaparsanız yanınıza almaya izin verirler kızınızı yani benim yanımda istediğin kadar kişi kalabilirmişti. Geride bırakıp hastaneye gelmek evet çok zor olur bence de Allah yardımcınız olsun sizinde

Yasanixxxx güzel düşünün güzel şeyler olsun. Mesela genelde herkes ikinci doğumunda daha rahattım diyor bnm çevremde inş. Sizinde güzel geçer

Adinn maşallah ne güzel anlatmışsınız, umarım bende sizin gibi bir doğum süreci geçiririm bende kendi isteğimle sezaryen istiyorum normal doğuma cesaret edemiyorum panik atağım var, pazartesi günü gün verecek doktorum bende merakla bekliyorum ☺️

Adinn cumartesi günü sezeryan olcam bu yazdıklarınızı okumak iyi geldii🌸

Adinn teşekkür ederim sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah bende Tolga hocaya gidiyorum ilk gebeliğimde araştırmada alper beye gittim ama bu gebelikte gittiğimde baya bi değişim gördüm hiç memnun kalmadım