Sevdaferhat 21.haftada detaylıda öğrenmiştim. Zaten alışverişi toplu olarak 30-31 haftada yapacaktım. Ondan öncesinde ağız mendilş, banyo gereçleri vb gibi arabası filan o tarz unisex diyebilceğimiz ihtiyaçları hallettim.
Ama mesela 2. Çocuğu da düşündüğümden, astronot tulum aldım beyaz renkli.
Yatağı dolabı filan beyaz. Arabası siyah.
Bazı mont vb yeşil filan almıştım 1 yaş (hani eylülden marta ikisi de giyer ille denk gelir.Sonuçta bebekler tam ayını asla giyemiyor)
Alışverişimi yenidoğanları sadece hastane çıkışıydı. Gerisini hep 56-62-68 cm 3-6ay tuttum.
Oğlum 50cm 3750 gr doğdu
şuan 55 günlük 60cm, 6000 gr . Kıyafetlerinde ancak 68cm olarak giyebiliyor çünkü bezi takınca ve bez dolunca bi kastırıyor. Bebek hareket diyor el kol oynatıyor. Eşyanın germemesi lazım. Boyunun rahat uzaması lazım.
Bu faktörleri de göz önünde bulundur derim. Yoksa 15-20 gün içinde giydiremediğin çok eşya kalır elinde.
Bir de mesela şimdi kış ya, içine 6 ay 68cm bi bosy giydirip üstüne alt üst takım giydirince, en üst tulumu 9 ay 72cm giydiriyorum.
Senin bebek yaza gelcek, pek böyle sorun olmaz ama bodylerini bol tut. Yazın klima da olmuyor yaz bebeklerinde. Terliyorlar hemen değiştirmek gerekiyor.
Yaz bebesi olduğu için olabildiğince etiketi kesince acıtmıcak veya kumaşa boyu cm basılmış ürün tercih et.