Merhaba kızlar, 9 aydır hemen her günüm burada geçti. İlk hamileliğim olunca diğer tecrübeleri okumak çok işe yaradı gerçekten. Hepinize çok teşekkür ederim, sevgiyle kucaklıyorum. Doğum hikayeme gelecek olursak, 39+5 te kontrole gittik. Doktor 40+0 da gel demişti ama içimde bir evham oluştu erken gitmek istedim. Ultrason, nst, alttan muayene falan oldum ne açıklık ne sancı hiçbir doğum sinyali yoktu. Doktorum aşırı derecede sakin ve normal doğum yanlısı biri hiçbir şekilde yönlendirmek istemedi, karar senin dedi. Hocam ben evhamlı biriyim hiçbir sinyal yok kanala girmeyi bıraktım daha da yukarı çıktı çocuk riske atmak istemiyorum diyince, olası riskleri konuştuk ve 3 ocak için sezeryan doğuma karar verdik. Eve döndüm doktorumun hemşiresi aradı yarın anestezi doktorumuz kongreye gidecek bir süre yok hazırsanız akşam alalım dediler. Ben zaten sezeryan kararının ağırlığıyla ağlıyodum sürekli. Hazırlanıp çıktık. İyi ki sezeryan kararı vermişiz oğlum kakasını yapmış ama yapalı 1-2 saat olmuş ne suyunu ne de kendini boyamış, yememiş de. Son muayenede su biraz partiküllü olunca evhamı ordan yapmaya başlamıştım zaten. Ameliyata girdim eski hemşire olduğum için yabancı değilim sohbetle muhabbetle geçti ameliyat.Oğlumu gösterdiler ayyyyynı babası olunca şok içinde biraz da duygusal bir ten teması yaptık. Sonrası güllük gülistanlık birbirimize alışmaya çalışıyoruz 😊 Forumda en sık rastladığım spinal sorularına hızlıca cevap vereyim. *Belden iğneyi hissetmedim bile anestezi doktorunun eli çok hafifti başka bir şeye odakladım kendimi. Tavsiyem öyle yapmanız.
*Baskıları, yapılan işlemin tamamını sanki denizde hafif bir dalganın basıncı gibi bir basınç olarak hissettim. Kesi, dikiş vs gram acı hissetmedim. Senelerce ameliyathanede çalışan biri olarak spinal de acı hissedeni de görmedim.
*Yüksek kiloda olduğum için tansiyonum biraz dalgalandı, nefes darlığı yaşadım ama hemen müdahale edip beni rahatlattılar.
*İlk ayağa kalkış benim için çok zordu çünkü hamilelik öncesi 115 kiloydum ve çok fazla karın çevresi yağım vardı.
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. Sorusu olanı da yanıtlarım. İnşallah bizler gibi bebeğini bekleyen herkes sağlıcakla kucağına alır 😊🌸
Pozitif spinal sezeryan hikayem 🌸💙
Baahar4549 darısı başıma bende birazdan gideceğim çok korkuyorum ağlama geliyor
Sağlıkla büyüt bebeğini inşallah bende senin gibi hep burdaki tecrübeleri okuyorum, az zamanım kaldı normal doğum istiyorum ama kısmet tabi bana da dua et lütfen 🌸💐🌺
Nrdnot Rabbim yardımcın olsun, sağlıcakla kavuşursunuz bebeğinle inşallah 😊
Bayramiye amin çok teşekkür ederim 😊 sen de sağlıcakla kavuşursun inşallah bebeğine 😊
Baahar4549 bende İlk gebeliğimde spinal oldum sütüm 4 gün gelmedi inşallah bu gebelikte gelir sizin geldi mi hemen geldiyse ne yaptınız merak ediyorum
Rumeysaaa67 bugün 2. Gün hala gelmedi sütüm. Rezene çayı, bol bol emzirme falan yapıyorum sadece su gibi bir kaç damla geliyor. Siz ne yaptınız 4. Gün gelmesi için?
Baahar4549 hikayenize bayıldım çok güzel ankatmışsınız meslektaş sayılırız da sağlıkla büyüsün bebişiniz sezaryen candır💕
Baahar4549 elektrikli pompa işe yarıyor tavsiye ederim
Baahar4549 ben duş aldım göğüslerime duşta masaj yaptım daha sonra pompa kullandım yaklaşık 1 ay zar zor emzirdim en azından sarı sütü verdim daha sonra maalesef yine azaldı ve tamamen kesildi ama ben ısrar etmedim drek mama verdim biraz daha keşke cabalasaydim ama ilk gebelikti çocuğum ac kalıyor diye hemen mamaya bağladım keşke yapmasaydim bu gebelikte asla pes etmiycem zorlada olsa sütümü vermek istiyorum mamalar çok pahalı oldu ve çok gaz yapıyorlar 😊
Baahar4549 ben duş aldım göğüslerime duşta masaj yaptım daha sonra pompa kullandım yaklaşık 1 ay zar zor emzirdim en azından sarı sütü verdim daha sonra maalesef yine azaldı ve tamamen kesildi ama ben ısrar etmedim drek mama verdim biraz daha keşke cabalasaydim ama ilk gebelikti çocuğum ac kalıyor diye hemen mamaya bağladım keşke yapmasaydim bu gebelikte asla pes etmiycem zorlada olsa sütümü vermek istiyorum mamalar çok pahalı oldu ve çok gaz yapıyorlar 😊
Kanalize teşekkür ederim, amin inşallah 😊 normal doğumu bilmediğim için sezeryan çok zor geldi bana ama bebişler iyi olsun da iyileşiriz 😊
Rumeysaaa67 Ben de birazdan duşa gireceğim sıcak suyla masaj yapacağım. Süt bir gelse kolaylarız ama sezeryanla zor oluyor
Baahar4549 Senelerce ameliyathanede çalışan biri olarak spinal de acı hissedeni de görmedim.
Maalesef ben varım hemde öyle bir ağrı hissettim ki berbat ötesiydi bebek çıkarken 2 kere bastırdılar ciğerime kemikler bastı sandım öyle bir ağrı yaşadım ki nefes alamadım sonra bebek çıktıktan sonra dikişler kısmında dehşet derecede gerdirme çekiştirme hissettim genel anestezi istedim yapmadılar sakinleştiri yaptılar nefes almayı bırakmışım kaç kere nefes al diye uyardılar yüksek ihtimalle anestezi tutmadı resmen travma oldu bende kimle görüşsem hiçbir şey hissetmediklerini söylüyorlar ama ben o kadar hissettim ki arkadaşlarımla konuştukça kafamda bir şeyler oturdu çok kötüydü çok
gakkoyengee direkt olarak anestezi tutmaması değil anestezi tutmasaydı değil hastaneyi şehri yıkardınız acıdan ki bir süre sonra bayılırdınız. ama biraz sert davranmış olabilirler ve heyecanın yarattığı stres malesef çok etkiliyor. Çekiştirmeler mutlaka oluyor beni düşürmeyin sakın diye şaka yoluyla uyardım hemşireleri. Nefes bende de sorun oldu ciğerlerime baskı varmış hatta ciğerime yüklenmişler gibi hissettim nefes açıcı ve oksijen desteği verdiler bana ama bu havanın basıncından kaynaklı oluyor. Mesela açık akciğer ameliyatlarında hasta yan yatırılır o basınçtan ciğer etkilenmesin diye. Kötülüğüne de kötü yanı iyileşme süreci zor oluyor.
Baahar4549 anestezi tutmadı derken dozajını ayarlamadılar diye söylüyorum bende sağlıkçıyım ve çalıştığım birimdeki tüm arkadaşlarım sezeryan oldu hiç kimseden böyle bir şey duymadım ki doğuma gitmeden önce hepsini arayıp nasıl geçtiğini sordum hiç kimse bu derece olduğunu söylemedi bir terslik olduğunu düşünüyorum çünkü bu derece kötü geçmesi hiç normal değil acı kontrolü yaptılar sıkıntı yoktu ama çok çok kötüydü sırf bu yüzden 2. Çocuk düşüncem bayaaaaa rafa kalktı travma oldu
gakkoyengee Ben de çişini kendi yapsın kardeşi olsun isterim diyodum ta ki beni ilk ayağa kaldırdıkları an’a kadar 😄 Kesinlikle o an’ı unutmam lazım. Ama şöyle de bir şey var acı geçicidir, kalıcı olan sadece mutlu anlar. Rabbim kimseye unutamayacağı acı tecrübeler yaşatmasın 😊
Baahar4549 yaa benim ayağa kalkma iyiydi çok korkmuştum o kadar değildi güzeldi yani 🥲 ama o ameliyat anı öldüm öldüm dirildim dikişlerde ellerimi vuruyordum yeter artık diye 😂 çok haklısınız amin en büyük duamız acısını göstermesin rabbim 🙏🏻