Baahar4549 bende İlk gebeliğimde spinal oldum sütüm 4 gün gelmedi inşallah bu gebelikte gelir sizin geldi mi hemen geldiyse ne yaptınız merak ediyorum

Rumeysaaa67 bugün 2. Gün hala gelmedi sütüm. Rezene çayı, bol bol emzirme falan yapıyorum sadece su gibi bir kaç damla geliyor. Siz ne yaptınız 4. Gün gelmesi için?

Baahar4549 hikayenize bayıldım çok güzel ankatmışsınız meslektaş sayılırız da sağlıkla büyüsün bebişiniz sezaryen candır💕

Baahar4549 ben duş aldım göğüslerime duşta masaj yaptım daha sonra pompa kullandım yaklaşık 1 ay zar zor emzirdim en azından sarı sütü verdim daha sonra maalesef yine azaldı ve tamamen kesildi ama ben ısrar etmedim drek mama verdim biraz daha keşke cabalasaydim ama ilk gebelikti çocuğum ac kalıyor diye hemen mamaya bağladım keşke yapmasaydim bu gebelikte asla pes etmiycem zorlada olsa sütümü vermek istiyorum mamalar çok pahalı oldu ve çok gaz yapıyorlar 😊

Baahar4549 ben duş aldım göğüslerime duşta masaj yaptım daha sonra pompa kullandım yaklaşık 1 ay zar zor emzirdim en azından sarı sütü verdim daha sonra maalesef yine azaldı ve tamamen kesildi ama ben ısrar etmedim drek mama verdim biraz daha keşke cabalasaydim ama ilk gebelikti çocuğum ac kalıyor diye hemen mamaya bağladım keşke yapmasaydim bu gebelikte asla pes etmiycem zorlada olsa sütümü vermek istiyorum mamalar çok pahalı oldu ve çok gaz yapıyorlar 😊

Kanalize teşekkür ederim, amin inşallah 😊 normal doğumu bilmediğim için sezeryan çok zor geldi bana ama bebişler iyi olsun da iyileşiriz 😊

Rumeysaaa67 Ben de birazdan duşa gireceğim sıcak suyla masaj yapacağım. Süt bir gelse kolaylarız ama sezeryanla zor oluyor

Baahar4549 Senelerce ameliyathanede çalışan biri olarak spinal de acı hissedeni de görmedim.

Maalesef ben varım hemde öyle bir ağrı hissettim ki berbat ötesiydi bebek çıkarken 2 kere bastırdılar ciğerime kemikler bastı sandım öyle bir ağrı yaşadım ki nefes alamadım sonra bebek çıktıktan sonra dikişler kısmında dehşet derecede gerdirme çekiştirme hissettim genel anestezi istedim yapmadılar sakinleştiri yaptılar nefes almayı bırakmışım kaç kere nefes al diye uyardılar yüksek ihtimalle anestezi tutmadı resmen travma oldu bende kimle görüşsem hiçbir şey hissetmediklerini söylüyorlar ama ben o kadar hissettim ki arkadaşlarımla konuştukça kafamda bir şeyler oturdu çok kötüydü çok

gakkoyengee direkt olarak anestezi tutmaması değil anestezi tutmasaydı değil hastaneyi şehri yıkardınız acıdan ki bir süre sonra bayılırdınız. ama biraz sert davranmış olabilirler ve heyecanın yarattığı stres malesef çok etkiliyor. Çekiştirmeler mutlaka oluyor beni düşürmeyin sakın diye şaka yoluyla uyardım hemşireleri. Nefes bende de sorun oldu ciğerlerime baskı varmış hatta ciğerime yüklenmişler gibi hissettim nefes açıcı ve oksijen desteği verdiler bana ama bu havanın basıncından kaynaklı oluyor. Mesela açık akciğer ameliyatlarında hasta yan yatırılır o basınçtan ciğer etkilenmesin diye. Kötülüğüne de kötü yanı iyileşme süreci zor oluyor.

Baahar4549 anestezi tutmadı derken dozajını ayarlamadılar diye söylüyorum bende sağlıkçıyım ve çalıştığım birimdeki tüm arkadaşlarım sezeryan oldu hiç kimseden böyle bir şey duymadım ki doğuma gitmeden önce hepsini arayıp nasıl geçtiğini sordum hiç kimse bu derece olduğunu söylemedi bir terslik olduğunu düşünüyorum çünkü bu derece kötü geçmesi hiç normal değil acı kontrolü yaptılar sıkıntı yoktu ama çok çok kötüydü sırf bu yüzden 2. Çocuk düşüncem bayaaaaa rafa kalktı travma oldu

gakkoyengee Ben de çişini kendi yapsın kardeşi olsun isterim diyodum ta ki beni ilk ayağa kaldırdıkları an’a kadar 😄 Kesinlikle o an’ı unutmam lazım. Ama şöyle de bir şey var acı geçicidir, kalıcı olan sadece mutlu anlar. Rabbim kimseye unutamayacağı acı tecrübeler yaşatmasın 😊

Baahar4549 yaa benim ayağa kalkma iyiydi çok korkmuştum o kadar değildi güzeldi yani 🥲 ama o ameliyat anı öldüm öldüm dirildim dikişlerde ellerimi vuruyordum yeter artık diye 😂 çok haklısınız amin en büyük duamız acısını göstermesin rabbim 🙏🏻

Bende 3 ay önce spinal oldum canım evet kolaydı ağrımda yok ama malesef topallamaya yürümekte güçlük çekmeye başladım. Ayaklarımdaki o uyuşukluk bende kaldı. Sende böyle birşey varmı? Gerçi bana bunlar ameliyattan 1 ay sonra arttı.

Baahar4549 canım allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bende bu ikinci gebeliğim ilkim sezeryandi aynı kilom yüksek. İlkinde kalkamadım yuruyemedim hatta pıhtı attı doktor hatası ama benim. Bu ikinci ayağa kalkmaktan çok korkuyorum varmı önerin nasol yaparim simideden onu düşünüyorum dikiş yerinin intihaplanmamasi için ekstra napalim mesela çünkü karın dikiş yerini kapatıyor .

Baahar4549 gözünüz aydın rabbim analı babalı büyütsün darısı bana be bekleyen annelerime zamanında sağlıkla olsun inşallah 🥰

Tamamen kendi isteğiyle sezaryen olmak isteyen ben böyle pozitif spinal sezaryen hikayeleri okumaya bayılıyorum gerçekten beni inanılmaz mutlu ve motive ediyorlar.. 10 tane olsa 10 tanesini de sıkılmadan uzun uzun okurum. Sizin adınıza çok sevindim rabbim evladınızı size bağışlasın biz bekleyen annelere de sağlıkla evlatlarına kavuşmayı nasip etsin. Benim sorum odaya alındıktan ne kadar süre sonra sondanız çıkartıldı ve hissettiniz mi bi acı ağrı ? Birde karnınıza bastırdılar mı ? O anda bi ağrı oldu mu ve kaç saniye sürüyor o baskı işlemi? Kimi arkadaşlar 1-2 saniye sürüyor yazmışlar da merak ettim