Zeybal34 ilk olarak yulaf doğru yapılırsa kesinlikle çok lezzetli olduğunu düşünüyorum ben. Yani hani ben zayıflama döneminde başladım yemeye ama şu an büyük bi zevkle yemeye devam ediyorum. Yalnız yulafın ince Öğütülmüş bir yulaf olmasına dikkat ederseniz çok daha keyifle yersiniz.
Öncelikle klasik bir bardak sütle 3 kaşık yulafı haşlayın, içine biraz tarçın veya kakao da ekleyebilirsiniz. Pişince bir kaşık bal veya pekmez ile tatlandırın. Üzerini istediğiniz meyve ve kurıyemişle süsleyin.
Yine bu tarifi ocağı kapatınca içine biraz labne ve biraz kahve ekleyerek de yapabilirsiniz. Üzerine de kakao serpin tiramisu gibi oluyor. Ya da içine labne ekledikten sonra üzerine kırmızı meyvelerden ezerek bi katman yaparsanız da cheesecake gibi oluyor.
Tuzlu olarak da bir yumurta bir kaşık yoğurt 3 kaşık yulafı karıştırın. Sonra isterseniz tost makinesinde isterseniz tavada yayarak pişirin. İçine peynir domates füme vs koyarak tost, veya üzerine sos zeytin mısır filan ekleyerek de pizza yapabilirsiniz. Bu tarif baya iyi oluyor.
Diğer bi tarif de eğer keşkek seviyorsanız, yulafı tavuk suyu ile haşlayın biraz didilmiş tavuk ve tuz ekleyin. Üzerine de az yağda kırmızı biber kızdırıp dökün çok güzel oluyor. Bildiğiniz akşam yemeği. Veya yine normal suyla haşladığınız yulafın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli sos dökerseniz de güzel oluyor bence. Yulafla yapılan epey tarif var, benim favorim bunlar. Yaparsanız afiyet olsun🌸