momsbaby22 mervemurat16 ay bulamadım ne yazmam gerekiyor o siteye girmek için baştan tarif eder misin sana zahmet🙈
Sankus emirasafMom bende yaptırmadım dusunmuyorumda bebeğimin suyu fazla 3 hafta önden gidiyormuş yinede riske alıp yaptırmayı dusunmuyorum açlık tokluk şekerini kontrol ediyorum
Pamuk Sankus Bebek 3 hafta önden giderken çok büyük risk değil mi? Ben de seker çıktı doktor 1 hafta bile önden gitmesini istemiyor oluşacak organ hasarlarindan dolayı.Cok ilginç…
emirasafMom Sankus neden düşünmüyorsun canım şekerin olduğu için suyun fazla olabilr benim önceki 2 inci de suyum fazlaydı
Melike_4949 Sankus bravo 🙄🙄 inşallah bebeğiniz sağlıkla doğar, Solunum sıkıntısı, kalp rahatsızlıkları, ani ölümler,erken doğum riski bunlarında farkındasınız galiba ,3 hafta önde ve suyu fazla daha bunlar şeker belirtisi zaten
Anne_elif Sankus herkesin kendi tercihi saygı duyulmalı kesinlikle . Sadece şeker yüklemesi değil ultrason zararlı diye her ay kontrole gitmeyen arkadaşlarımda var şahsen . Kendi hayatı kendi çocuğu ben bu konuda saygı duyulması gerektiği düşüncesindeyim. Siz yaptırmak istemezseniz bu en doğal hakkınız . Sonuçta sizin çocuğunuz sizin bedeniniz .
1kedi1bebe Pamuk bende reaktif hipoglisemi var bir anda fazla şeker girdiğinde vucuduma aşırı insülin salgılandığı için şekerim aşırı düşüyor hamilelik öncesi 2 defa komaya girdim şeker yüklemesi yüzünden 25 lere düştü şekerim. O yüzden hamilelikte yaptırmak istemedim doktorum da hikayemi duyunca bebeğe zarar verebilir diye yapmayalım dedi bir sorun yaşamadık şükür
Sankus Pamuk genelde şeker yüklemesi indevlet hastaneleri istiyo özeller fazla istemiyo ailede şeker yoksa eğer detaylı ultrasonda herşey gayetde güzeldi başka doktorun fikrini alicam bide herkes özgur isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz bu benim kendi kararım ben düşünmüyorum yaptirmayi
Guluzar06 Pamuk ay bende hiç karsı değilim Ekim’de yaptırdım e bu ayın 22sindr birdaha istıyorlar sonuçlarım temiz çıktı sonuç için değil iki kere yapıyorlarmış ikincisini yaptırmasam mi😕😕😕
Pamuk Guluzar06 Madem 1 kez yaptirmissiniz neden istiyorlar tekrar şüphe mi duydular? Cihaz alıp evde düzenli ölçüm yaparak takip edebilirsiniz 😊
Guluzar06 Pamuk işte çok saçma yok yok gayet temiz çıktı ama iki kere yapılıyor dedi istemiyorum ikinci kez
Guluzar06 Sankus Guluzar06 Pamuk abla sana yazmıştım sonuclarıda atmıştım çok güzel demiştiniz siDe ikincide mecburmuş yaptırdım iki kere istediler demiştim bu sefer ki sonuçlar nasıl bakar mısınız daha gostermedim dktra
1gebe_hikayesi Bende yeni yaptırdım doktoruma götüremedim henuz tokluk 147 çıktı. Bilgisi olan var mi
Merveeecc 1gebe_hikayesi ilk verilen kan da şeker 93 altı olması gerekiyormuş içecek icildikten sonra verilen kanın da 140 üçüncü verilen kan 102 altı olması gerekiyormuş doktorum söyledi bende pazartesi yaptırdım ilk kan 95 ikinci kan 154 çıktı gebelik şekerim varmış bebeğim 1 hafta önden gidiyordu ve kilosu fazlaydı ailede de şeker hikayesi olduğu için yaptırdım iyi ki de yaptirmisim şuan diyet ile başladık geri kalan süreç inşallah güzel geçer geçmiş olsun sizede
Pamuk Sankus Anlaşılmayan konu şu benim 7 sülalem de seker yok,bebeğin gelişimi zamanında düzgün,hersey normal ama seker cikti.Tabi kimse baskı yapamaz sadece doktorun bebeğin 1 hafta bile önde gitse cok büyük risk demesi ve sizin 3 hafta önden demenize şaşırdım.
tugcesakzci Sankus detaylı ultrasonda belli oluyor mu jdjdjd pardon hangi tıp fakültesi mezunusunuz acaba bu engin bilgiyi nereden edindiyseniz biz gitmeyelim oraya bilgilendirin bizi de
liyaveannesi Sankus Benim ebe- hemşire bir tanıdığım da kendi hamileliğinde şeker yüklemesi yaptırmamış. Ailemde yok bende de yok gerek yok demiş. Tesadüf ki gebelik şekeri oluşmuş ve 20 li haftalarının sonlarından sonra bebeğin akciğer gelişimi yavaşlamış gelişmemiş. Bebek doğduğunda küveze almışlar birkaç hafta orada kalmış. Çok pişman olmuş yaptırmadığına ikinci hamileliğinde yaptırmış onda çıkmamış. Ailede olup olmaması önemli değil aslında belli olmuyor hiç bende yok dersin ama tesadüf ki çıkar. Ben böyle şeylerin riske atılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sizin kararınız tabi ki ama biz sadece sizi düşünüp fikir veriyoruz iyiliğiniz için. Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorsanız bile açlık tokluk şeker takibi yapabilirsiniz birkaç gün yüksekse yükleme yaptırabilirsiniz
Sankus Pamuk valla açıkçası bende şaşırdım doktorun iki dakika ultrasonda tüm detayları inceleyip söylemesi biraz bana inandırıcı gelmedi kilosunu sordum bilmiyorum dio kilosunu bilemeyen önden gitdigini nerden bildi devlet hep sıkıntılı ultrason kagiti yok kilosunu diyen yok normalde benimki hep 4.5 gün önden gidiyodu bir ay önceye kadar bı anda o kadar olması pazartesi özele gidicrm bakalım hayırlısı bide açlık tokluk şekerinde belli oluyo zaten ben bunları kontrol ediyorum sıkıntı yok şeker yüklemesi yaptiranlarda zaten diyet listesi vermiyorlarmi ben kendim hamuru tatlıyı kestim meyveyi azaltdim bakalım inşallah düşündüğüm gibi olmaz sonuçlar
2lokummannesiii Pamuk ya ben de bebeğin önden gitmemesi taraftarıyım. Oğlumda da bir kendi haftası bir 5-6 gün ileri oluyordu şimdi bu da aynı. Haftasıyla uyumlu deyince havalara uçuyorum. Ama doktorum rahat bana zaten bir şey yemiyorsun 1 hafta veya 10 gün ileri olması sorun değil diyor. Eşim de kafaya takma diyor delirtecek😂😂 En son 6 gün ileriydi. Allahım sağlıkla alalım kucağımıza inşallah. -
Sankus emirasafMom sonra nasıl kontorla aldınız peki su fazlaligini dogim ne zaman oldu zamanindami açlık tokluk şekerinde baktiriyorum şeker yüklemesi hakkinda iyi şeyler duymadım cunki bilemiyorum kafam karisik